Recept Pannenkoekenbeslag

Lekker eten, ik ben er gek op. Jij ook? Ik probeer elke week een recept op de blog te plaatsen. Het liefst met zo min mogelijk suiker. Gewone basis pannenkoeken ontbraken nog, daarom lees je het recept voor pannenkoekenbeslag nu hier; het recept voor pannenkoeken.

Basisrecept Pannenkoekenbeslag maken

Voor 2 a 3 personen (ongeveer 7 pannenkoeken)

Ingrediënten

250 gram bloem
2 eieren (middelgroot)
500 ml melk
1 snufje zout (mespunt)
Boter of olijfolie om in te bakken

Bereiding

Pak een kom en doe bloem en snufje zout in de beslagkom. Voeg de eieren toe en 1/3 van de melk.
Met de mixer mix je het tot het goed gemengd is, voeg nog 1/3 van de melk toe. Tijdens het mixen kun je daarna genoeg melk toevoegen tot het helemaal gemengd is. Zonder klontjes.
Je kunt een beetje uitgaan van een substantie die tussen yoghurt en melk in zit qua dikte.

Het beslag is klaar om te bakken. Ik gebruik altijd twee koekenpannen tegelijk.
Het liefst bak ik met boter, maar als ik het niet in huis heb, dan is olijfolie ook goed. Een klein klontje boter (of dus een scheutje olijfolie) in de pan. Zorg dat de pan goed warm wordt.
Ik bak graag pannenkoeken met spek en kaas. Ik doen dan eerst een plakje ontbijtspek in het midden van de pan, aan beide kanten van de spek leg ik dan 1 of 2 plakjes kaas. Vervolgens schenk ik er met een soeplepel beslag overheen.
Eén soeplepel is bij ons genoeg voor een hele pannenkoek. Laat het rustig bakken, zodra je ziet dat de bovenkant van de pannenkoek is opgedroogd, dan kun je de pannenkoek omdraaien. Ik gebruik een brede spatel. Als het te hard gaat, dan moet je het vuur wat lager zetten.
Wij hebben inductie en 9 standen. In het begin zet ik de inductieplaat op stand 9, tijdens het bakken doe ik deze naar stand 7. Dat is voldoende om lekkere pannenkoeken te maken. Is de andere kant ook klaar. Dan draai ik hem altijd nog even om, een paar seconden en dan is hij klaar.

Op een onderzetter heb ik een groot vierkantbord staan, daarop leg ik de pannenkoeken, met daaroverheen een deksel. Zo houd je de pannenkoeken die al klaar zijn warm.

Rozijnen- of appelpannenkoek

Mijn tip voor het bakken van een rozijnen- of appelpannenkoek (of rozijn-appel-pannenkoek):What's on mama's mind schortje Zosan
Doe een beetje boter in de pan, wacht tot het helemaal gesmolten is. Doe een klein schepje pannenkoekenbeslag in de pan. Verdeel het als een rondje in het midden van de pan. Leg daarop dunne plakjes appel en/of rozijntjes. Giet daaroverheen nog een lepel beslag. Verdeel dit beslag door een rollende beweging met de pan te maken. Het beslag zit dus onder en boven de appeltjes en rozijnen. Hiermee voorkom je dat de appel en rozijnen zullen aanbranden. Zorg wel dat je niet te veel beslag gebruikt, anders wordt de pannenkoek zo dik. De dunnere pannenkoeken vind ik zelf namelijk het lekkerst.

Warmhouden kan ook in de oven of door een pan met water op te zetten. Daarop plaats je een bord.

Eet smakelijk!

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *