1-minuutverhalen om zelf te lezen

Met beginnende lezers in huis weet je dat het goed is dat kinderen veel oefenen met lezen. Want, het is (zoals met de meeste dingen in het leven) hoe vaker je iets doet hoe beter het je afgaat. Dat geldt voor fietsen, voor de tafels leren, maar ook voor lezen. Meters maken, zeggen ze meestal. Met de drukke agenda’s die we allemaal hebben, is er soms geen tijd meer over om een boek te gaan lezen met je kind. Dan vind ik de 1-minuutverhalen om zelf te lezen voor kinderen met Avi 3-4 toch wel een enorme uitkomst. Want, wie heeft er nou geen minuut over om te lezen? Vooral als de verhalen ook nog eens superleuk zijn!

1-minuutverhalen om zelf te lezen

Dit boek is er voor kinderen die al vlot kunnen lezen en rond avi niveau 4 zitten. Kinderen van een jaar of 6 of 7 lezen avi 3, dat staat immers voor groep 3. Maar, zoals met veel dingen op school gaat het bij veel kinderen allemaal op hun eigen tempo. Meer over avi-niveaus lees je in mijn blog: Hoe werkt avi lezen?

Beginnende lezers moeten veel oefenen om vlot te kunnen lezen. Deze boeken vol leuke, korte verhalen zijn samengesteld om kinderen uit groep 3 / het eerste leerjaar en groep 4 / het tweede leerjaar met plezier aan het lezen te krijgen. Het niveau gaat langzaam omhoog, waardoor kinderen uitgedaagd zullen worden. Bovendien zijn de verhalen niet te lang, zodat ze in korte tijd uitgelezen kunnen worden. Ideaal om elke dag te oefenen!

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *