10x Wat je te horen krijgt wanneer je zwanger bent

O o o, zo niet grappig zijn we met zijn allen als we aan een zwangere vrouw vragen “weet je zeker dat het er maar één is?”. Ik ken geen enkele moeder die dat niet om haar oren heeft gekregen met haar zwangerschap. En nou kan ik het mij bij sommige dikke buiken best voorstellen dat je ervan onder de indruk bent, want ja zo’n buik wordt behoorlijk opgerekt met een baby er in. Vind je het gek? Stop jij maar eens een pop van 3 tot 4 KG onder je t-shirt. Dat wil wel hoor.

Zwanger 34 weken

Je bent moe, prikkelbaar, je hebt een flinke toeter en ja, jij telt de dagen ook al af. Dan wil je voor eens en voor altijd de volgende 10 dingen niet horen, alleen je besties mogen (misschien) zulke opmerkingen maken, omdat je ze goed kent en je weet dat iemand het grappig of goed bedoelt.

Hierbij 10x wat je, vaak zelfs van vage bekenden of vreemden, te horen krijgt wanneer je zwanger bent, maar niet horen wilt. Met in de top 3 insinuaties over je omvang: Kortom, “je vindt me dik”.

Top 3 vervelende opmerkingen tijdens je zwangerschap

1 Zo die buik staat wel op springen he?

Je zegt letterlijk “je bent dik”

2 Jij eet duidelijk voor twee

Je zegt wederom letterlijk “je bent dik”

3 Weet je zeker dat het geen tweeling is?

Hoe overtuigend je het ook brengt, je verwacht toch echt zelf met deze vraag niet dat de verloskundige heus wel een echo heeft gemaakt? Je bedoelt gewoon dat ze behoorlijk dik is geworden (zij het lokaal)

What's on mama's mind buik 37 weken zwanger

Wat we verder ook niet willen horen tijdens de zwangerschap

4 Wanneer ga je weer sporten?

Oh wacht, deze gaat ook over dik zijn. Je bedoelt, je bent dik, dus wanneer ga je die kilo’s er af werken?

5 Ik snap echt niet dat mensen geen borstvoeding geven

Soms lukt het bij vrouwen niet en hierdoor voelen ze heel veel druk. Begin over borstvoeding wanneer ze er zelf over beginnen.

6 Dus nu mag je geen alcohol en sushi eten

Joh, dat weten we heus wel. Wrijf het er maar in.

7. Horrorverhalen

Ik las laatste over een horrorbevalling waar een baby het niet haalde. Nee, nee, nee! Geen horrorverhalen, laat moeders lekker genieten van hun zwangerschap. We begrijpen heus wel dat er risico’s zijn, maar daar hoef je een zwangere vrouw niet mee te confronteren.

8 Wanneer komt nummer 2?

Nummer 2? Deze zit nog in mijn buik!

9 Was het gepland?

Niet zo netjes om te vragen, dat kan je zelf ook wel bedenken toch?

10 Ik ben amper aangekomen tijdens mijn zwangerschap

So what! Jij en je strakke buik, daar hoef je mij niet mee te confronteren.

Kreeg jij ook alles om je oren? Of ben je nu zwanger en heb je hiervan een bingokaart gemaakt? Benieuwd of je alles mag afstrepen.

Lees ook:

Ik wist niet dat ik zwanger was
Tegelijk zwanger met mijn moeder

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *