15 maanden oud lopen, kletsen en vooral ondeugend

Elke maand is weer anders, elke maand is er wel weer iets nieuws. De afgelopen twee weken lijkt de kleine man weer in een soort van sprongetje te zijn terecht gekomen. Wat minder makkelijk met eten, wat minder makkelijk in slaap en lekker ondeugend.

Gelukkig valt het allemaal wel mee, slaapt hij rustig de nachten door en kan hij nog steeds lief alleen spelen. Toch herkennen we een sprongetje vaak aan een aantal veranderingen. Hij is dan net wat onrustiger, iets ondeugender en altijd iets nieuws aan het uitproberen. Zo is hij nu bezig zijn stem te ontdekken, dat heeft hij al een paar keer tijdens een sprongetje gehad en dat doet hij telkens door heel hoog te gillen. Korte gilletjes. Om 7:00 uur ‘s morgens op zondagochtend of ‘s avonds om 20:00 uur als hij geen zin heeft om te slapen. Het maakt hem niks uit, maar de buren? Och, die arme buren. Maar wat zeg je dan tegen je dreumes van 15 maanden? “Nee, niet doen”. “Mag niet”. “Ssst, zachtjes”? Ik vind het maar lastig. Als je er op reageert, dat lijkt hij juist leuk te vinden. Het woord “Nee”, daar snapt hij nog maar weinig van. “Wat een leuk geluid maakt mama als ik gil, weet je wat, ik doe het nog een keer!”. Zoiets.

Ook zo’n ‘dingetje’ is dat hij ineens in de plantenbak gaat zitten graaien. Beetje zand er naast, beetje zand voor mama. Fijn. Wat doet mama? Hem weghalen bij de plantenbak (Nee, mag niet), nog een keer weghalen (nee, bah) en nog een keer weghalen. Toch blijft het trekken zo’n plantenbak. Nu maar hopen dat het overgaat en dat’ een beetje afleiden wel lukt, want dat geeft best wel een rotzooi.

Eigenlijk vind ik het wel leuk weer een sprongetje, wat heeft hij straks weer voor iets knaps geleerd? Ik merk dat er wel iets meer woordjes komen. Het bleef nog vooral bij papa, mama, daag, die, daar, boe (bij een koe). Nu komt er ook bal, ja, nee en hallo bij. Leuk, zou het dan echt gaan beginnen, het praten?

Het lopen gaat inmiddels al heel goed. Stampen en een klein beetje rennen is erbij gekomen. Allemaal leuk, nu hopen dat hij ook nu weer lekker gaat slapen tot morgenochtend 6:30 uur.

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *