3 redenen om voor de Owlet cam babyfoon te kiezen (met review)

Update 14 september 2022: Owlet, het monitormerk dat de ouders van al meer dan een miljoen baby’s heeft geholpen, heeft een nieuwe innovatie aangekondigd die ouders én hun baby’s helpt om beter te slapen: de Owlet Cam 2. Deze nieuwste generatie HD-videomonitor is voorzien van nieuwe functies, zoals kunstmatige en zelflerende intelligentie, daarnaast is er nu ook een bewegingsmelder en analyse van de kamertemperatuur en luchtvochtigheid.  Hoewel alle Owlet-producten afzonderlijk verkrijgbaar en werkzaam zijn, geven de bekroonde Smart Sock, Cam 2 en Care-app gezamenlijk als nieuwe Owlet Monitor Duo het meest complete beeld van de baby’s welzijn. Ideaal voor alle ouders!

Hieronder mijn blog van juli 2022 over de ervaringen met Owlet Cam.

Ik plaatste al eerder een bericht over de Owlet cam babyfoon (met sok). Een fantastisch systeem dat jouw kind monitort. Niet alleen dankzij een camera, wat al een mooie ontwikkeling is van de afgelopen jaren, maar ook dankzij een smart sock. Met de sok kun je onder meer het zuurstofniveau en de hartslag van je baby volgen terwijl het slaapt. Wat een fijn idee.

owlet babyfoon

Een babyfoon is een fantastisch hulpmiddel om je baby te monitoren. Je hoort zo direct of je kind wakker is of nog rustig ligt te slapen, zo hoef je niet de hele tijd de trap op om te gaan kijken hoe het gaat. De babyfoon is al jaren geïntegreerd in huishouden met jonge kinderen. Een camera babyfoon is helemaal ideaal, zo kun je behalve luisteren, ook even kijken of jouw baby nog rustig in bed ligt en niet onder het lakentje vandaan is gerold. Of de speen nog in de buurt ligt, wat je dreumes of peuter uit spookt. Voorheen ging je bij je kleine baby toch wel eventjes kijken, gaat het daar echt goed? Hoe ideaal is het dat dat nu vanaf de camera kan, wat een veilig en fijn gevoel.

Ik vind het echter ook handig voor grotere kinderen, bijvoorbeeld op vakantie of thuis wanneer je buiten zit in de achtertuin. Als je kinderen wat ouder zijn kunnen ze via de babyfoon prima even om hulp vragen zonder naar buiten te hoeven. Ook is het handig voor jezelf om te zien of ze al zijn gaan slapen. Lees hieronder drie redenen waarom de nieuwe technologie van Owlet gemoedsrust geeft en wat wij van de camera babyfoon vinden.

3 redenen waarom deze bekroonde technologie je meer gemoedsrust geeft als (newborn) ouder

owlet smart sock

De eerste periode als kersverse ouder(s) wordt vaak bestempeld als de mooiste tijd van je leven. Toch kunnen de slapeloze nachten en onzekerheid rondom je nieuwe ouderrol soms parten spelen. Owlet schiet je te hulp wanneer je het écht nodig hebt en zorgt voor extra rust in huis in deze bijzondere periode. Het lifestyle- en technologiemerk staat bekend om hun Owlet Smart Sock-baby monitor en de Owlet Cam-videomonitor. De innovatieve en bekroonde productlijn van monitorsystemen volgt het zuurstofniveau en de hartslag van je baby terwijl het slaapt. Zo kun jij met een gerust hart van je kindje genieten.

But first things first: hoe werkt dit systeem? De Owlet Smart Sock wijkt door het gebruik van technologie volledig af van de babyfoon zoals je die tot nu toe kent. De Owlet Smart Sock volgt namelijk het zuurstofniveau en de hartslag van je baby terwijl deze slaapt. Je kunt je voorstellen dat de Owlet Smart Sock voor heel wat rust zorgt in een periode waarin dat meer dan welkom is. Maar het product kent nog drie belangrijke voordelen.

1 Je bent productiever

owlet smart cam babyfoon

Natuurlijk heeft je kindje een centrale rol in je leven. Je besteedt moeiteloos iedere vrije minuut aan je newborn. De Owlet Smart Sock helpt je bij het opbouwen van en het vasthouden aan een slaaproutine. De slaapgeschiedenisfunctie van het apparaat laat je namelijk zien hoe lang en hoe goed je kindje heeft geslapen. Dat stelt je als ouder in staat om nieuwe dagelijkse routines te ontwikkelen terwijl je baby groeit. Zo houd je meer tijd over voor andere activiteiten met je kindje!

2 Je bent meer ontspannen

Wanneer je zoekt naar online reviews over de Owlet Smart Sock, lees je al snel berichten als “There is no price you can put on PEACE OF MIND!” Owlet vindt dat technologie onopgemerkt in je dagelijkse leven verwerkt moet worden, zodat het je op een positieve manier ondersteunt indien nodig. De Owlet Cam, die naadloos integreert met de Smart Sock, is functioneel zonder aan vorm in te boeten. De Cam past zich automatisch aan de lichtomstandigheden aan. Als ouder kun je dus zowel overdag als ’s nachts via nachtzicht op je baby letten zonder verlies van videokwaliteit of helderheid. Je gemoedsrust wordt verder verhoogd door de mogelijkheid om via de tweerichtingsaudiofunctie van de Cam met je kindje te communiceren. Kortom: tijd om wat slaap in te halen óf die Netflix-avond nieuw leven in te blazen!

3 Je kunt beter slapen

94% van de ouders zegt beter te kunnen slapen als zij de Owlet Smart Sock gebruiken voor hun kind. Kurt Workman, mede-oprichter van Owlet en CEO zegt: “Sinds de lancering heeft Owlet meer dan 1 miljoen baby’s gevolgd. Onze producten zijn ontworpen om ouders thuis toegang te geven tot de beste technologie, zodat ze meer gemoedsrust hebben terwijl hun baby slaapt. We weten dat de slaap van ouders in die eerste jaren net zo waardevol is als die van de baby. We zijn dan ook verheugd dat onze technologie nu ook in Nederland beschikbaar is.” 

De Owlet Smart Sock en Owlet Cam zijn verkrijgbaar via owletcare.nl, amazon.nl en bol.com. De Smart Sock wordt geleverd met de soksensor, het basisstation, twee sokjes van verschillende maten voor de rechter- en linkervoet, een voedingsadapter en oplaadkabels. De sok is specifiek ontworpen voor pasgeborenen en baby’s tot 18 maanden (van 2,2 tot 13,5 kilo). Nieuw in de productlijn is de Smart Sock Plus, die in drie verschillende maten wordt aangeboden en geschikt is voor kinderen tot 5 jaar (2,2 tot 25 kilo).

De Owlet babyfoon getest, met wifi

owlet camera babyfoon

Wij vinden de Owlet Cam ontzettend mooi en strak. Hij is klein en je plaatst hem met gemak op een kast of een plankje, zonder dat het je stoort in de kinderkamer. Ook vind ik niet dat je het gevoel hebt dat er continu een camera op je gericht staat als je in de kamer bent. De babyfoon is veilig en werkt via wifi.

De slimme sok kunnen wij op onze eigen kinderen niet meer uitproberen, daar zijn zij te oud voor, de slimme sok kun je gebruiken vanaf de geboorte tot ongeveer 18 maanden. Met de slimme sok meet je waardes van jouw kindje zoals zuurstofniveau en hartslag. De camera babyfoon daarentegen hebben wij wel veel plezier van.

Owlet Baby Cam wifi babyfoon

De camera babyfoon werkt via wifi en bekijk je op je iphone of andere smartphone. Het beeld van de camera komt haarscherp over op onze telefoons. Daar ben ik echt van onder de indruk. Het heeft HD1080 met night vision, dus ook in het donker heb je goed zicht. Daarnaast kan je door de babyfoon praten met je kind, je kan dus niet alleen luisteren, maar ook terugpraten. Het gebruikersgemak is ideaal, je kan hem via een versleutelde verbinding op je telefoon ontvangen, je streamt daarmee veilig vanaf de baby cam. Ook kun je gebruikers toevoegen, zoals bijvoorbeeld opa en oma als ze oppassen, je kan de gebruikers ook weer verwijderen. Erg fijn vind ik ook dat je onder andere de temperatuur kan zien op de camera. Ik vind het altijd fijn om te weten wat de temperatuur is op een kinderkamer. Hoewel dat met grotere kinderen minder belangrijk is (vind ik) dan wanneer je een kleine baby op een kamer hebt liggen.

Over Owlet

Owlet Baby Care is in 2012 opgericht door een team van ouders met als missie om andere ouders te voorzien van de juiste informatie op het juiste moment. Dat zorgt voor meer gemoedsrust en daardoor meer plezier rondom het ouderschap. Het digitale opvoedingsplatform van Owlet is bedoeld om ouders realtime gegevens en inzichten te geven, die hen helpen om zich kalmer en zelfverzekerder te voelen. Owlet is van mening dat elke ouder gemoedsrust verdient en de mogelijkheid moet hebben om zich uitgerust te voelen. Owlet gelooft daarnaast dat ieder kind het verdient om een lang, gelukkig en gezond leven te leiden en werkt aan de ontwikkeling van producten om dat geloof te bevorderen.

Over Owlet Smart Sock en Owlet Cam

De bekroonde Owlet Smart Sock houdt het welzijn van de baby bij, aan de hand van de belangrijkste indicatoren. Zo hoeven ouder(s) zich geen zorgen te maken over hun slapende kind. De Smart Sock volgt de hartslag, het zuurstofniveau en de slaaptrends, net na de geboorte tot aan de eerste schooldag. De metingen worden via Wi-Fi naar het basisstation gestuurd en zijn daarnaast in real time te bekijken via de gratis Owlet-app. Wanneer de metingen van de baby binnen de vooraf ingestelde waarden vallen, licht het apparaat groen op. Als de gemeten waarden deze grens overschrijden, worden ouders geïnformeerd door middel van licht en geluid via het basisstation. Daarnaast ontvangen ouders een melding op hun telefoon wanneer metingen de vooraf ingestelde zones verlaten.

Met de Owlet Cam is de baby overal te zien en te horen, terwijl het apparaat de kamertemperatuur in de gaten houdt en geluids- en bewegingsmeldingen geeft. De Owlet Cam streamt HD 1080p-video met nachtzicht en tweerichtingsaudio naar smartphones via een veilige, versleutelde Wi-Fi-verbinding.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *