39 weken zwanger

What's on mamas mind 39 wekenWe zijn weer een weekje verder. De baby is er nog niet. Althans niet op het moment dat ik dit schrijf, over een paar uurtjes gaat dit online. Dus ik ga er vanuit dat het nog hetzelfde is, maar je weet maar nooit, haha.

Gisteren heb ik controle gehad bij de verloskundige. Ik ben 12 kg aangekomen, de kleine groeit goed. Bloeddruk blijft prima; 110 om 60. Maar dat zegt mij allemaal niet zoveel. We zaten al te speculeren wanneer de kleine komt. Ik zei al: “wedden, dat wordt zaterdagnacht, onze eerste nacht in het nieuwe huis”. Nou stiekem zou ik het wel fijn vinden, dat is makkelijker dan deze week doordeweeks al. Maar ach, ze is welkom en het huis vordert al zo hard. Het komt wel goed.

De verloskundige zei dat je vaak een beetje de eerste moet aanhouden. Die kwam met 40 + 0 weken, What's on mama's mind - 39 weken zwanger1dus grote kans dat het weer om en nabij de uitgerekende datum zal zijn. Tsja, wat zal ik er van zeggen. Het wordt steeds makkelijker om te gokken wanneer ze zal komen. Het is in elk geval al geen 4, 3 of 2 weken te vroeg, want inmiddels is het al 39 + 0 weken.

Ik voel me in principe nog prima. Wel merk ik dat het soms pijn doet aan mijn rug en bilspier als ik mijn zoontje (12 kg) til. Of wanneer ik te snel opsta. Dus ik moet gewoon wat meer gaan opletten. Ook drukt het hoofdje behoorlijk in mijn onderbuik en moet ik dus (vooral ‘s nachts) wel om het half uur naar de wc. Geen grote problemen dus.

Het is een heel gek idee, dat ik hoogstwaarschijnlijk hierna niet meer zwanger zal zijn. Zeg, nooit, nooit. Maar wij hebben eigenlijk allebei altijd in gedachten gehad dat twee kindjes voldoende is voor ons. Daar zijn we gelukkig en tevreden mee. Natuurlijk kan het ooit weer gaan kriebelen, maar voor mijn gevoel ga ik nu voor het laatst zwanger zijn. Ik ben er niet rouwig om, maar ik zal het wel missen dat er iemand in je buik zit. Je bent niet alleen en hebt iemand gezellig bij je. Dat gekriebel in je buik, het heeft wel iets. Toch ben ik niet iemand die het superfantastisch vindt om zwanger te zijn, ik kijk er ook wel weer naar uit om een stuk mobieler te zijn. En wat ik echt heel erg graag wil is weer slank zijn en leuke kleren uitzoeken. Dat mis ik zo enorm, leuke kleding. Ik ben mijn zwangerschapskleding zo zat.

What's on mama's mind - 39 weken zwanger2Ik loop nu steeds in dezelfde outfits, omdat ik zoiets had ‘voor die laatste 4 weken ga ik geen kleding mee kopen’. De zomerjurkjes kunnen we echter niet meer aan met deze temperaturen. Dus ik loop elke dag in een spijkerbroek (zwangerschaps, ik heb er drie) en een trui of shirtje met bloesje. Snel die kilootjes eraf en weer lekker in een leuke outfit.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *