Review +/- 40 weken zwanger dagboek

Kirsten is 24 jaar en zwanger van haar eerste kindje. In november wordt zij alleenstaande moeder van een dochtertje. Zij schreef een gastreview over twee dagboeken. Hier lees je deel 1 van haar review. Lees onder de blog meer over Kirsten en haar gelukje.

+/- 40 weken zwanger dagboek

Voor “What’s on mama’s mind” mocht ik twee dagboeken uittesten. Het eerste dagboek is het “+/- 40 weken zwanger dagboek”. Het boek heeft een leuke kaft met getekende zwangere buiken als polaroidfoto’s. Ook zit er een handig lintje in het boek die dient als bladwijzer. Aan de andere kant van de kaft kan je je naam, leeftijd, woonplaats en uitgerekende datum invullen + een zwangerschapsfoto. Ook deze plak je in een getekende polaroid, leuk om dat zo terug te laten komen!

40 weken zwangerdagboek

Het 40 weken zwanger dagboek is verdeeld in het 1e, 2e en 3e trimester met tussendoor nog leuke tips en weetjes.
Je kan ook echo’s in de dagboeken plakken dit vind ik zelf een eng idee want ik ben dan bang dat ze lelijk worden. Als oplossing daarvoor kan je wel een envelop plakken op die plek en daar de echo in doen. Er worden leuke vragen gesteld zoals; “Eerste zwangerschapssymptomen”. Dat is later denk echt leuk om terug te lezen, als dus al die nare symptomen achter de rug zijn ;-).
In het dagboek werken ze met rustige kleuren daar houd ik zelf persoonlijk heel erg van. Het zijn geen pastelkleurtjes maar meer naar de aardetinten toe. Alles is duidelijk te lezen en heeft een mooie vormgeving.

Het 40 weken zwangerdagboek

Na de lijstjes met; “Hier moet ik van kokhalzen, Hier wordt mijn buik rustig van, Echt? Mag ik dat ook niet hebben?” etc. Komen de weken die je kan invullen. Het begint bij week 1. Logisch dat die er in staat maar volgens mij weet niemand echt vanaf week 1 dat zij zwanger is. Ik was er best snel bij (eigenlijk direct) en toen was ik al 6 weken zwanger. Bij een aantal weken staat er hoe groot de baby nu is in vergelijking met iets van eten.

Een boek echt voor moeders

Wat ik persoonlijk heeeeel fijn vind is dat dit boek vooral gericht is op de moeder. Ik word een alleenstaande mama van 24 in november en ik heb er echt een hekel aan als je in boekjes moet invullen wat “papa” ervan vindt. Dit komt 1 enkele keer voor in dit boekje dus dat is voor mij, en zeker voor alle andere alleenstaande mama’s to be een echt pluspunt!

Het 40 weken zwangerdagboek

Als ik het boek in de winkel zou zien liggen zou ik het zeker kopen. De prijs/kwaliteit verhouding vind ik het zeker waard.

Het +/- 40 weken zwanger dagboek kost € 12,99 en is ook bij bol.com te koop.

Over Kirsten

Even voorstellen, mijn naam is Kirsten en ik ben 23 jaar. In maart 2017 kwam ik erachter dat ik ongepland zwanger was. Toen mijn vriend erop stond dat ik dit liet weghalen brak onze relatie. Het was nog maar een propje van 4,5 centimeter maar wel mijn propje. In november word ik alleenstaande mama van een meisje. Ik begon met het schrijven van een persoonlijke blog. Niet omdat ik medelijden wil of vraag, maar puur om mijn verhaal te delen. Er zijn zo onwijs veel meiden die wél hun kindje laten aborteren omdat hun vriend dit eist. Ik ben onwijs gelukkig dat ik in mijn eentje mijn dochter mag opvoeden, dat ik haar een toekomst kan bieden en meer liefde zal geven dan in dit geval twee ouders hadden kunnen doen.
Benieuwd geworden naar mijn blog? Deze kun je vinden via www.mijngelukje.nl
Ook op Facebook en Instagram kun je mij volgen. @mijngelukje

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *