6 voordelen van een eigen vakantiehuisje

De zomervakantie en de herfstvakantie zitten er alweer op. Het is de drukke Sinterklaasperiode, maar langzaamaan komt de kerstvakantie ook al in zicht. Nog 5 weken en dan is het alweer kerst, bizar toch hoe snel dat gaat? Ik zou wel altijd op vakantie willen, als er vakantie is. Lekker er even helemaal uit. Wij gaan dit jaar voor het eerst met de kinderen skiën, met kerst. Een weekje Oostenrijk, staat op de agenda.

Heb je weleens overwogen om een vakantiehuisje te kopen? Zou het lonen en zou je altijd naar dezelfde plek op vakantie willen dan?

Chalet kopen op de camping

Siblu village normandie met kinderen
Stacaravan op een camping in Frankrijk

Ik vind het altijd leuk om af te wisselen waar je naartoe gaat met vakantie. Maar een vaste, eigen, uitvalsplek is ook best wel ideaal. Ik ken meerderen die een vakantiechaletje hebben, waar ze regelmatig even vertoeven. Natuurlijk is een vakantiehuisje niet goedkoop, maar op den duur scheelt het wel geld, als je anders altijd een vakantiehuis zou moeten huren. Afgelopen herfstvakantie bezochten wij Normandië, daar zag je dat er veel stacaravans en gebruikte chalets te koop stonden. Te zien aan de camping waren er toch best wel wat gezinnen die dan een eigen woning hadden op het vakantiepark. Je zag het aan de aankleding van het terras bijvoorbeeld. Vaak hebben die huisjes een overkapping en planten en dergelijke, terwijl de verhuurchalets dat niet hebben. De mensen maken hun woning gezellig.

Voordelen eigen vakantiehuis met kinderen

Een vakantiehuisje kopen is een behoorlijke investering. Maar het heeft wel voordelen:

  1. Je doet een investering, maar kan daarna altijd goedkoop op vakantie
  2. Je kan er in wanneer je wilt (tenzij je hem weer doorverhuurt)
  3. Je kan het vakantiehuisje zo inrichten zoals je zelf wilt
  4. Je hebt altijd een plekje om eventjes een weekendje weg te gaan (als je het huisje niet te ver weg hebt)
  5. Een tweede huisje, waar je bijvoorbeeld Sinterklaas of verjaardagen viert
  6. Je bent altijd op je favoriete plekje, want je zet hem natuurlijk ergens waar je graag wilt zijn
iBi freelife nieuw kinderkleding merk

Ik ben benieuwd of jullie een eigen tweede huisje hebben of het weleens overwegen. Ik ga graag met onze kinderen op vakantie en ik vind het ook leuk om weekendjes weg te gaan met vriendinnen. Als je een vakantiewoning hebt kun je dat makkelijk doen, ’s avonds lekker spelletjes spelen en overdag relaxen en genieten van het buitenleven. Het liefst in de buurt van het strand, als je het mij vraagt.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *