8 gezonde keukenhacks die je nog niet kende

Als moeder sta je niet graag uren in de keuken met jengelende kids om je heen. Probeer deze keukenhacks voor meer gemak tijdens het koken. Zo zet je met meer plezier een gezonde maaltijd op tafel.

Maaltijd uit de oven

Een oven is de ideale manier om een gezonde maaltijd te bereiden. Je hebt er namelijk vrijwel geen omkijken naar. Zo kun je groenten, vlees en vis grillen en tegelijkertijd ook aardappels poffen. Je kunt zelfs eieren koken in de oven. Hiervoor heb je enkel een muffin of cupcake bakvorm nodig. Leg ieder ei simpelweg in één uitsparing van een cupcake bakvorm en zet deze in de oven. Draai de temperatuur van de oven op 160 graden. Na een half uur zijn je eieren klaar zonder dat je er in de tussentijd naar hoeft om te kijken.

keuken met bar

Gebruik de eierschil

Eieren zijn supergezond, dus je zou ze best vaker mogen eten. Als je eieren breekt voor een omelet, valt er vrijwel altijd wel een stukje eierschil in het ei. Gebruik het stuk eierschil dat je net in tweeën hebt gebroken om het stukje schil eruit te vissen. Je zal zien dat het werkt.

Gemakkelijke manier om knoflook te schillen

Knoflook is goed voor je weerstand en bevat veel verschillende vitamines en mineralen. Alle reden om lekker veel teentjes knoflook door het eten te doen. Als je meerdere teentjes knoflook gaat schillen, ben je wel even bezig. Een gemakkelijke manier om knoflook te schillen is de knoflook eerst te pletten onder een dekseltje of bakje. Daarna doe je de teentjes in een bakje en schud je goed.
Door het schudden komen de schilletjes los van de teentjes. Je hoeft daarna enkel nog de schilletjes uit het bakje te halen. Wat je overhoudt, zijn geschilde teentjes die meteen klaar zijn voor gebruik. Handig!

Verse kruiden invriezen

Verse kruiden zijn heerlijk, alleen bederven ze vaak voordat je ze helemaal hebt gebruikt. Als je de kruiden invriest, heb je er langer plezier van. Je kunt de kruiden in diepvrieszakjes stoppen of je kunt ze invriezen in ijsklontjes.
Als je kiest voor de laatste manier, blijven de kruiden hun vorm beter behouden. De ijsklontjes zijn handig voor het maken van soep of andere maaltijden waarbij je water nodig hebt. Vergeet niet om minder water toe te voegen als je de ijsklontjes gebruikt.

Kaas raspen zonder rommel

Ligt bij jou ook altijd overal kaas als je deze hebt geraspt? Zet de rasp dan in een grote bak, dan valt de geraspte kaas daarin. Je kunt de kaas ook 20 minuten voor het raspen in de vriezer leggen. Hij kruimelt dan minder, waardoor je minder rommel hebt.

Bouillon en jus invriezen

Wist je dat je bouillon en jus prima kunt invriezen? Gebruik hiervoor een ijsblokjesvorm en giet de bouillon of jus in ieder vakje. Na een paar uur in de vriezer kun je de bevroren blokjes eruit halen en in een diepvrieszakje bewaren. Dat scheelt ruimte in de vriezer.
Iedere keer dat je bouillon of jus nodig hebt, kun je één of meerdere blokjes uit de vriezer halen en gebruiken. Zo heb je langer plezier van deze lekkere smaakmakers.
Tip: gebruik bouillon zonder E-nummers, want dat is gezonder.

Gebruik ladeverdelers

Een gezonde keuken kan niet zonder een goede indeling. Gebruik ladeverdelers om je kruiden te scheiden van je supplementen. Zo kun je je magnesiumsupplement gemakkelijk onderscheiden van een potje peper.

Gemakkelijke manier om cherrytomaatjes te snijden

Cherrytomaatjes zijn heerlijk als gezonde snack. Ze zijn ook lekker door een salade, maar daarvoor moet je ze wel eerst even snijden. Dan lukt gemakkelijk als je de tomaatjes tussen twee dekseltjes legt.
Het bovenste dekseltje duw je wat aan, zodat de tomaatjes klem liggen en niet bewegen. Dan snijd je met een mes tussen de dekseltjes en halveer je een heleboel cherrytomaatjes in één keer.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *