Priegelen met aankleden baby

imageDat is wel weer even wennen hoor, aankleden van zo’n kleintje. Heb je een zoon van 22 maanden dan trek je hem hoppa z’n shirt en spijkerbroek aan. Als hij het al niet zelf heeft gedaan. Even omhoog hijsen aan de band van de z’n broek en zo rent hij weer rond. Het liefst zou het zelf de commode op en af klimmen.

Nu mag ik weer priegelen met zo’n klein en kwetsbaar poppetje. Dat vind ik soms niet eens zo makkelijk. De romper, een broekje en het shirtje gaat over het algemeen best goed. De eerste dagen waren wennen, maar je hebt gauw weer vertrouwen. Het makkelijkste zijn de kleertjes met bijvoorbeeld knoopjes achter. Kan ze mooi even oefenen met opdrukken als je haar dichtknoopt.

Maar wat ik echt een gedoe vind is een jasje of vestje aantrekken. Dan heb je nu al een shirtje met lange mouwen en bijvoorbeeld een romper met lange mouwen aan. Dat stroopt en hoopt zich allemaal op in de mouw van een jasje of vest. Je kunt niet even aan het armpje trekken. Dat is echt priegelwerk.

Dat is wel weer even omschakelen. Ook de imageluiertjes weer om doen. Maatje 1 is zelfs nog een beetje groot en dan moet je die billetjes omhoog houden en dat luiertje er onderschuiven. Ik heb allerlei luiers in huis. Natuurlijk ook een en ander gekregen in de Babydozen. De Kruidvatluiers zijn een stuk kleiner in maat 1 dan de pampers. Ook die van de Jumbo zijn klein, maar Etos weer ruim. Dus dat is ook allemaal ontdekken.

In elk geval vind ik het wel super leuk om zo met m’n meisje te tutten. Ze heeft al heel veel kleertjes dus elke dag wat anders aan.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *