Actueel kinderboek: Help! Een klas zonder meester

Een heel actueel kinderboek is het nieuwe kidnerboek van Ilona de Lange, die eerder de serie Miljonairskind uitbracht. Help! Een klas zonder meester. We hadden de afgelopen tijd natuurlijk een klas zonder meester of juf, doordat er thuisonderwijs was, maar los daarvan zijn er regelmatig klassen zonder juf en meester door het lerarentekort. Bij ons hebben we het nog niet vaak meegemaakt gelukkig, maar je hoort het regelmatig op het nieuws dat een klas thuis is, omdat er simpelweg geen invalkracht beschikbaar is. Hieronder lees je over help! Een klas zonder meester, van Ilona de Lange die Miljonairskind (1 en 2) schreef.

Miljonairskind

Help! Een klas zonder meester

help een klas zonder meester

Een klas zonder meester is een actueel avontuur over het lerarentekort. Hoe vaak zijn jouw kinderen al thuis geweest, omdat er geen vervanging was voor een zieke leraar? Hoewel we natuurlijk net uit een lockdown komen en dus thuisonderwijs hadden, is het een probleem dat niet zomaar weg is, nu de scholen weer openzijn. Al zijn we nu mogelijk wel gegroeid in de mogelijkheden van thuisonderwijs en digitaal onderwijs voor basisschoolleerlingen. Waardoor er wanneer een leraar ziek is, toch mogelijkheden zijn om thuis opdrachten uit te voeren.

Wanneer de meester van Sam een andere baan heeft en er niet zomaar een nieuwe juf of meester wordt gevonden, bedenken Sam en zijn vrienden een origineel plan.

Sam baalt: de allerleukste meester die hij ooit heeft gehad, gaat weg. En de school kan niet zomaar een nieuwe juf of meester vinden. Als er niet snel een oplossing komt, worden de kinderen uit zijn klas over verschillende klassen verdeeld. Dat laat Sam niet gebeuren. Samen met zijn vrienden bedenkt hij een plan. Een Meesterplan!

Help! Een klas zonder meester | Ilona de Lange | Omslag en illustraties: Hanne Snel | ISBN 9789025880163 | Vanaf 9 jaar | € 14,99 | Verschijnt: 17 februari

Over Ilona de Lange

Vanaf het moment dat Ilona kon schrijven, knutselde ze al zelf boekjes in elkaar. In het dagelijks leven werkt Ilona als communicatieadviseur en tussendoor schrijft ze. In de trein, in de tuin, en soms zelfs in bad!

In 2019 debuteerde Ilona met Miljonairskind – Het geheim van het onderhuis. Haar ideeën blijven stromen. In Help! Een klas zonder meester maakt Ilona van een actueel thema (het lerarentekort) een vrolijk en spannend avontuur.

Over Hanne Snel

Hanne Snel (1990) hield als kind al van tekenen. Na een studie Spaanse Taal en Cultuur liep ze stage bij twee kinderboekenuitgeverijen. Toen besefte ze dat haar hart toch echt bij tekenen lag en pakte ze haar kroontjespen weer op. Inmiddels heeft ze haar eigen losse, zwierige en vrolijke stijl ontwikkeld. In Help! Een klas zonder meester brengt ze het avontuur van Sam en zijn Meesterplan met veel humor en fantasie tot leven (onder meer met getekende vlogs).

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *