Adopteer een mier bij DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort heeft een leuk initiatief bedacht hoe je de dieren in de dierentuin van DierenPark Amersfoort kan steunen. Adopteer een mier en zorg zo dat er genoeg te eten is voor de dieren, nu de dierentuin geen entreekaartjes kan verkopen. De Mierenclub is hartstikke leuk voor kleine avonturiers en biologen in de dop.

Dierenpark Amersfoort

Wat is Adopteer een mier? 

In het Honderdduizend Dierenhuis, het reptielen- en insectenhuis van DierenPark Amersfoort, krioelt een mierenkolonie langs en boven je. Zij snijden en vervoeren het blad en brengen dit naar de larven, die in de schimmel leven bij de koningin. Zij is de baas van de kolonie. Doordat iedere mier een eigen taak heeft, houdt de groep zich in stand. Met het geld dat we ophalen, kunnen we zorg blijven dragen voor onze mieren en alle andere dieren. Door elkaar te helpen, komen we samen door de crisis heen. Net als dat alle mieren elkaar helpen in een kolonie!

Jij en een heleboel anderen kunnen één van onze honderdduizenden mieren voor één jaar adopteren: je kunt je mier een naam geven, krijgt een officieel certificaat en krijgt onder andere exclusieve toegang tot de Mierencam. Ze hebben ook nog een tweede pakket waarbij je lid wordt van de Mierenclub en daarbij nog meer voordelen hebt. Door het adopteren van een mier steun je DierenPark Amersfoort één heel jaar lang, en jij kan daar ook aan bijdragen!

Adopteer een mier

Adopteer een mier bij DierenPark Amersfoort

Mocht je nou net zo enthousiast zijn geworden als wij, dan kun jij ook een mier adopteren via de website: www.dierenparkamersfoort.nl/steunons

Wat is het resultaat van jouw steun?

Dierenpark Amersfoort Poep & Zoo poep

Jouw steun helpt DierenPark Amersfoort enorm in deze moeilijke tijden. Zij gebruiken jouw donatie onder andere voor de dagelijkse voeding voor onze dieren, het onderhouden van onze dierverblijven, noodzakelijk onderhoud aan ons park en het optimaliseren van dierwelzijn. Onze dieren hebben namelijk elke dag heel wat nodig aan voedsel, verzorging en verrijking:

  • Er worden 140 stukken andijvie, 750 stukken witlof en 110 knolselderijen per week opgegeten
  • De olifantenkudde drinkt elke dag 1000 liter water én eet 250 kilo hooi
  • 75 kilo vlees! Dat is wat er elke dag wordt opgegeten door onze leeuwen, tijgers, hyena’s en wolven
  • Voor alleen de olifantenkudde is er elke dag 16 uur aan verzorging nodig
  • Per week worden er 280 haringen verorberd door onze pinguïns en de pinguïnvijver bestaat uit 70000 liter water, de vijver wordt twee keer per week verschoond
  • En… Dat zorgt voor een hele hoop poep. Elke dag voeren wij 3000 kilo aan uitwerpselen weg!

Bekijk ook onze eerdere bezoeken aan DierenPark Amersfoort:

DinoAdventures in DierenPark Amersfoort
Zippline de Ooievaart in DierenPark Amersfoort
DierenPark Amersfoort in de zomervakantie
DierenPark Amersfoort in de meivakantie
DierenPark Amersfoort Poep & Zoo
DierenPark Amersfoort Warme Winteravonden
Corona proof uitje na lockdown

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *