Aftellen tot kerst met Woezel en Pip

Ineens gaat de tijd snel, nog een week en daarna is het alweer kerst. Wauw, dat zag ik niet aankomen. Zaten we eerst nog midden in de Sinterklaasperiode en leek dat nooit voorbij te gaan. Dan staan deze week de kerstdiners alweer op de agenda’s.

Woezel en pip aftellen tot kerst

Aftellen tot kerst met Woezel en Pip

Dit doe-boek is een geweldig leuk knutselboek, waarmee je met kinderen aftelt tot de kerst. Hoewel het begint op de voorpagina met een adventkalender, die aftelt vanaf 1 december, zijn we niet op 1 december met het boek begonnen. Hier hebben we eerst Sinterklaas afgesloten en zijn we nu aan het aftellen tot kerst. Met die aftelboek is dat extra leuk. Ik schreef al eerder over het tijdschrift de Bobo, daar is mijn zoontje heel enthousiast over. Daar staan veel leuke opdrachtjes in en je kan er leuk mee knutselen. Het Aftellen tot kerst met Woezel en Pip is net zoiets. Het is een mooi stevig kartonnenboek, vol met leuke opdrachten.

Woezel en Pip kijkdoos

Woezel en Pip aftellen tot kerst

De eerste opdracht die wij uitvoerden, was de kijkdoos die we maakten. Je drukte de figuurtjes uit uit het blad in het boek en vervolgens ga je aan de slag. We hadden geen schoenendoos, maar wel een klein doosje van de Bijenkorf, daar was onlangs een pakketje in bezorgd. Ook uitermate geschikt als kijkdoos. Even een gat in maken en aan de binnenkant de figuren plakken.
Tip! Voor een special effect in de kijkdoos, doe er een fietslampje of ledlampje in. Wij hadden een leuk blauwlampje liggen, die plakte ik onderin de kijkdoos, zo hadden we een mooi blauw licht in de kijkdoos.

Woezel en Pip verhalen en knutselen

Woezel en Pip aftellen tot kerst

Verder zijn er nog veel meer mogelijkheden met het boek. Er zijn leuke verhalen om uit voor te lezen, waarna je bijpassende opdrachten kan uitvoeren. Zoals de kijkdoos, maar ook het maken van hangers voor in de kerstboom of vingerpoppetjes. Kortom, veel vermaak voor je kleuter!

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Woezel en Pip aftellen tot kerst
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *