Arlo Baby camerababyfoon voor op je tablet of telefoon

We hebben een peuter en een kleuter in huis, geen baby’s meer, maar toch maken we uitgebreid gebruik van onze babyfoons. Als één van de twee ‘s avonds namelijk wakker wordt, dan horen wij dat bij ons echt niet in huis of in de tuin. Dus de babyfoon gaat altijd aan als ze naar bed gaan en weer uit als wij naar bed gaan. Boven horen we ze wel als er wat is. We hebben zelfs een nieuwe babyfoon voor onze dochter van 2,5 jaar, eentje met camera: Arlo Baby.

arlo camera babyfoon

Arlo Baby

Dit is niet zomaar een babyfoon, dit is er eentje met camera die je verbindt met je wifi-netwerk en via je smartphone of tablet bedient. Ik heb de Arlo baby gekoppeld aan mijn iPhone. Je kan meerdere personen uitnodigen om de camera te volgen, dan wel beheerder te worden. Uiteraard kun je al beheerder ten allen tijde de personen ook deactiveren. Zo kun je de oppas toegang verlenen, maar na het avondje oppassen weer verwijderen, zodat ze niet vanuit haar eigen huis nog toegang heeft tot jouw babyfoon (dat lijkt mij namelijk niet nodig). Maar zo hebben mijn vriend en ik allebei de mogelijkheid om op onze eigen telefoon onze kleine meid te volgen.

De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid. Je kunt het houden bij de simpele functionaliteit van het volgen van je kleintje op het scherm, tot de uitgebreid “waarschuwing opties” die de babyfoon biedt. Je kunt pushberichten ontvangen van wanneer jouw kind geluid maakt of beweegt. Je kunt e-mailtjes ontvangen hiervan, of zelfs van de kwaliteit van de lucht, dan wel temperatuur op de camera. Ook slaapliedjes kunnen worden afgespeeld. Dit kan je doen vanaf de babyfoon op de kinderkamer, maar ook vanuit de app op jouw mobiel of tablet.

arlo babyfoon

Simpel om te installeren

De Arlo Babyfoon is eenvoudig te installeren. Volg de beknopte handleiding. Ik moest hem eerst aan het stroom hangen, voordat ik hem kon koppelen met mijn telefoon. Je laadt hem op en je maakt een account aan. Ik downloadde de app via de Apple Store, zodat hij gekoppeld werd met mijn iphone en volgde de stappen volgens de app. Je voegt je wifi netwerk toe en koppelt hem; heel eenvoudig.

Vervolgens heb je de babyfoon gekoppeld met je telefoon en kun je kijken wat er in de ruimte, waar de babyfoon staat, gebeurt. Je kunt zelf even spelen met alle functionaliteit, er is namelijk genoeg mogelijk. Kies je favoriete liedjes en melodietjes, ik vind het altijd leuk om met zoiets een beetje te proberen, “wat voor een opties heeft het allemaal?”.

Arlo baby karakters

Ik heb de babyfoon gekregen met de groene konijnenoortjes. De Arlo Baby-camera’s worden hier standaard mee geleverd: de konijnkarakterset. Je kunt deze eraf halen en vervangen met een andere Arlo Baby karakterset. Zoals de gele kattenoortjes die ik ook heb ontvangen. Zie hieronder op de foto, de gele variant. Mijn dochtertje mocht kiezen en wilde nu nog het groene konijn. Waarschijnlijk wil ze over een tijdje wel even wisselen.

arlo babyfoon
Dit wisselen van uiterlijk kan heel makkelijk. Lees maar mee:

  • Trek de oren van het karakter omhoog en haal ze er zo af
  • Om de oren er op te zetten moet je ze recht op de cameralens houden en naar beneden drukken, op de camera.
  • Draai de voetjes en trek ze er af om ze te verwijderen
  • Om de voetjes er op te zetten, zet je ze op de gaten aan de onderzijde van de camera en draai je de voetplaat tot deze vastklikt.

Wel of geen camera babyfoon

Er wordt wel wat gediscussieerd of je wel of niet voor een camerababyfoon moet gaan. We hebben er eerder nooit zo specifiek voor gekozen, het was handig maar niet noodzakelijk. De camera babyfoon die wij ook in gebruik hadden bestond uit een kinderkamerunit en een ouder unit, geen koppeling met een smartphone. Dat vind ik juist van de Arlo Baby het grote voordeel.

Het is zo makkelijk om altijd op je telefoon te kunnen kijken, in plaats van dat je naar een unit moet lopen, die op een vaste plek in de kamer staat. Dat is echter ook wel een valkuil voor veel ouders, je kan de neiging krijgen om continu naar de camera te blijven kijken. Gaat het wel goed? Wat is ze nu aan het doen? Et cetera. Dat is natuurlijk geen relaxt gevoel, dat je de hele tijd op je scherm blijft kijken of alles wel goed gaat. Misschien scheelt het bij mij sowieso dat mijn kleintjes al wat ouder zijn, je staat niet op bij elk geluidje. Ze zouden zelfs zelf wel naar de wc kunnen lopen als ze dat zouden moeten. Dus dat is wel iets waar je aan zou moeten wennen, dat je niet naar elke draai hoeft te kijken. Ik heb de pushberichten dan ook uitstaan. ‘s Nachts staat de babyfoon sowieso uit, vanuit onze slaapkamer horen we ze vanzelf wel.

arlo babyfoon

Arlo baby getest door Mama’s mind

Ik vind de babyfoon wel reuze handig en fijn in gebruik. De installatie was echt supersimpel, het gebruik evenzo. Daarnaast is het handig dat je altijd toegang hebt tot de temperatuur op de kamer en dat je van een afstand kan zien hoe het met je kleintje gaat. Dat is ook leuk als je zelf buiten de deur bent en een nachtje niet thuis slaapt. Dan kan je vanaf je vakantieadres gewoon in de kamer van jouw kleintje kijken. Reuze gezellig. Hierboven zie je een foto van een leeg bed, helemaal ingezoomd. Ik moest toen heel erg lachen, want ze was ineens weg. Was ze stiekem uit bed geklommen, maar ze had ook een boekje zitten lezen. Als je dan wat gerommel hoort vanuit de babyfoon en je kan even kijken van “joh, wat gebeurt daar”, dan is het superhandig dat je daarvoor niet naar boven moet, want 9 van de 10 keer draait ze zich gewoon om. Die tiende keer is zoals hier, dan moet je toch naar boven, want dan is er een kleintje ontsnapt, haha.

Is het veilig een babyfoon via wifi?

Ik stelde deze vraag ook. Netgear geeft aan dat het Arlo-systeem ontworpen is om het hoogste beveiligingsniveau te handhaven om video’s van gebruikers privé en veilig te houden in de cloud. De AES-codering beschermt de gebruikersinformatie en deze codering wordt ook bij financiële instelling gebruikt om gebruikersgegevens te beveiligen. Netgear heeft de Safe Harbor-certificering doorstaan en voldoet aan strenge privacy-eisen van de Europese Unie. Daarnaast implementeert Netgear beveiligingsmaatregelen zoals strikte wachtwoordvereisten om het account veilig te houden, accountverificatie via een beveiligde HTTPS-verbinding om afluisteren te voorkomen, het aantal inlogpogingen te beperken en dat altijd de meest recente versie van Netgear geïnstalleerd wordt.

Voor meer informatie hierover, kun je deze link bekijken.

Goede keuze

Ik ben heel erg blij met deze Arlo babyfoon en heb mijn andere er dan ook uitgedaan voor deze. Ik heb tevens niet eens alle functionaliteit nog besproken. De leuke liedjes, je kunt zelf je eigen stem opnemen. Nachtlampje in meerdere kleuren, naar eigen smaak in te stellen. Je kan terugpraten door de babyfoon naar je kindje. Scherp zicht, ook ‘s nachts en je kan hem zelfs draadloos gebruiken.

Een top babyfoon.

 

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Arlo baby van netgear
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *