Autoreis is cadeautjestijd

What's on mamá's mind autoOké een beetje een gekke titel voor mijn blog. Want, hoezo autoreis en cadeaus? Is er iemand jarig? Nee hoor! Wij gingen met de auto op vakantie naar de zon. Een heel eind rijden via de route-du-soleil. Met twee kids. Een baby van amper 10 maanden en een peuter van ruim 2,5 jaar.

We vinden met de auto op vakantie gaan ideaal als het gaat om de spullen die we mee willen nemen. What's on mama's mind - mepal cars4Als we zouden gaan vliegen zouden we nooit zoveel mee kunnen nemen. En voor mijn gevoel hebben we alles dat we meenemen ook werkelijk nodig.
Daarnaast vind ik het altijd erg leuk om met de auto op reis te gaan. Buiten dat het erg praktisch is om daar op locatie over een auto te beschikken, vind ik zo’n lange rit wel wat hebben. Wij hebben het vroeger ook een heel aantal keer gedaan zo.

Toch vragen we natuurlijk wel veel van onze kleintjes. Zij vinden zo’n lange rit niet al te leuk. Hoewel de voorgaande jaren door ons zoontje vooral geslapen werd in de auto zijn we voorbereid op reis gegaan. Vooraf heb ik namelijk een hele hoop cadeautjes ingeslagen. Iets leuks van duplo, een mooie grote auto, een puzzel, een Cars drinkbeker, een boekje en het allerleukste is een groot Vtech Autostuur. Zo kan hij mooi met ons meerijden in de auto. Alles is ingepakt, extra stevig, dan is hij mooi even zoet met uitpakken.
Zoethoudertjes, dat zijn het ook.

What's on mama's mind -thermosfles4Als we met de auto zo’n lange reis maken dan verspreiden we dat zowel heen als terug of twee dagen. Daarnaast stoppen we om de 2 a 2,5 uur. Simpelweg omdat het anders voor de kleintjes echt te lang is. Goed drinken en lekker eten onderweg. Heerlijk zachte broodjes met pindakaas bijvoorbeeld. Mmm.

Vooraf heb ik broodjes gesmeerd, fruit gesneden en de drinkbekers met water gevuld. Voor mijn dochter hebben we de handige thermosfles van Rosti Mepal (zie eerdere blog) met water gevuld. Zodat we een flesvoeding kunnen bereiden.

Wij zijn goed voorbereid op reis gegaan.

 

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *