Baby 5 weken oud

imageVandaag is mijn kleine meid alweer vijf weken; een ruime maand oud. Hoe zit het ook alweer op deze leeftijd? Ik merk dat ik daar veel minder mee bezig ben dan bij mijn zoontje. Toen Googlede ik elke week de ontwikkelingen en las ik aandachtig het boek “Oei, ik groei”. Ik was zo nieuwsgierig naar de ontwikkeling. Wat kunnen ze nu? Wat leren ze dan? Ook al weet je dat het komt wanneer het komt.

Ik zie duidelijk dat mijn dametje al een stuk is gegroeid en is veranderd. Ze kijkt je geïnteresseerd aan, af en toe kan er ook al een lachje van af. Ze kan al weer een tijdje aardig lang zelfstandig haar nekje omhoog houden. Ze kijkt vanaf haar buik graag en wijs rond door de kamer.

Wat zal ze zien? Ik heb begrepen dat ze ongeveer 30 cm scherp kan zien. Ze is duidelijk geïnteresseerd in contrasten. Het zwarte bed tegen de witte muur, een lamp die aanstaat of haar gevlekte muziekdoosje in de vorm van een giraf.

Verder is het voeden, knuffelen en slapen. Om de 3 uur ongeveer komt ze voor een voeding. Soms wat eerder, en af en toe wat later. Ik geef borstvoeding dus mag ‘s nachts er nog uit. Een aantal keer was het nu 20:00 uur, 23:00 uur, 3:30 en dan 6:30 uur, maar soms ook vaker. Ik vind het allemaal prima, ze is verder heel rustig en tevreden. Slapen doet ze veel bij mij en af en toe in het wiegje. Dat zijn we steeds meer aan het oefenen.

Het ritme is nu voeden, verschonen, knuffelen en weer naar bed. Dat is wel heel anders dan met je dreumes met wie je de hele dag in de weer bent. Die is om half zeven klaar wakker, slaapt nog een keer tussen 12:30 en 15:00 en gaat om half acht weer naar bed. Verder zit hij vanaf het wakker worden in de hoogste versnelling. Als hij wakker is dan is hij wakker en vrolijk.

Met een baby’tje weer helemaal imageanders dus. Het knuffelen vind ik heerlijk. Zo’n lekker warm poppetje bij je in de armen. Soms mis ik het wel dat ik niet even met ze op fiets kan bijvoorbeeld. Of een kopje koffie in de stad kan drinken. Voor de verhuizing woonden we in het centrum van Nijmegen , dus dan liep je zo de stad in. Nu is het een hele onderneming met twee kleintjes en zonder auto nog niet te doen. Maar dat knuffelen is zo lekker. De rest komt straks wel weer!

 

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *