Baby in draagdoek

Mijn dochtertje draag ik veel. Misschien heb je dat al wel gezien op foto’s op Instagram. Ik merkte dat het knopen nog niet zo makkelijk is als het lijkt. Althans in het begin, inmiddels ben ik al een ervaren drager vind ik.

Graag wil ik op mijn blog aandacht besteden aan het knopen van de draagdoek. Ik ben waarschijnlijk vast niet de enige die het in het begin wat lastig vindt. Daarom repost ik graag onderstaande YouTube video van Babylonia. Het filmpje is wellicht niet meer erg hip, maar het is wel duidelijk.

Ik heb een rekbare doek. Zo een als deze Babylonia Tricot-Slen.

https://www.youtube.com/watch?v=wDE8Ub3teiU&feature=iv&src_vid=VFrLnHQYer4&annotation_id=annotation_1681317481

 

TIPS of Adviezen die ik heb gehad voor de gebreide a.k.a. rekbare doek.
Ik ben een buikdrager overigens en geen rugdrager, dus ik licht het buik dragen even uit. Bij een pasgeboren baby’tje is het advies: rechtop, buik tegen buik en beentjes naar buiten. (Tenzij je gaat rugdragen, dan is de buik van de baby natuurlijk tegen jouw rug).

Als je doek hebt geknoopt zoals in bovenstaande video moet je je baby hoog op je schouder brengen. Zo laat je haar een voor een in het kruiszakken. De beentjes uit de doek. In de winter trek ik haar dus extra warme slofjes aan.

Ik had een paar vragen, hierbij de antwoorden die ik heb gekregen:

Liggend of rechtop dragen:
De tendens is de laatste tijd heel sterk om de lighouding af te raden. Je loopt het risico dat de kin tegen de borstkas wordt geduwd waardoor er teveel druk komt te staan op de luchtpijp (en je baby zo zuurstoftekort kan oplopen) evenals een zijwaartse druk op de heupjes. Meer info hier: Lighouding.

Voetjes in of uit de draagdoek
Ook wordt aanbevolen om de voetjes altijd uit de doek te dragen: Draagtips van dragen kun je leren.

Gezichtje naar mama of naar buiten?
En met het gezichtje naar buiten wordt ook sterk afgeraden omdat de baby op die manier niet fysiologisch wordt gedragen, omdat ze zich niet kunnen afschermen voor prikkels van buitenaf en omdat ze jou niet zien en zo geen mogelijkheid hebben om situaties te beoordelen (dat doen ze de eerste 8 maanden op basis van jouw reacties; het is erg belangrijk voor ze om te leren om jou als ouders te kunnen zien): Naar buitenkijken.

Welke rekbare doeken heeft Babylonia?

Er zijn twee soorten van de Babylonia Tricot-Slen. Hieronder de verschillen.

Tricot-Slen Organic

 • Dragen op je buik
 • Gebreide, rekbare draagdoek ideaal voor pasgeborenen
 • 100% organisch katoen
 • Redelijk ‘foolproof’; slechts één knoop te onthouden
 • Heel gebruiksvriendelijk
 • Minder geschikt voor de warme maanden
 • Eerst knopen, dan je baby erin
 • Je kan de draagdoek aan houden en je kindje eruit en er weer in doen
 • (handig met boodschappen, voeden, verschonen,…)

Tricot-Slen Cool

 • 100% Newlife – een unieke en gecertificeerde vezel, gemaakt van gerecycleerde PET flessen
 • Vochtregulerend en ademend: ideaal voor warmere temperaturen

Binnenkort meer over het dragen. Ik ben benieuwd of je ook veel draagt.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *