Babyrijmpje: Likke slikke slobber slob

Rijmpjes zijn goed voor kleintjes. Ik leerde een leuk babyrijmpje voor het eten.

Als hij de fles ziet begint hij al met zijn beentjes te trappelen. Ondanks dat ik hem zijn eerste maanden borstvoeding gaf, heb ik hem wel kennis willen laten maken met de fles. Je hoort van die verhalen van moeders die twee, drie keer per dag naar het kinderdagverblijf moeten om de baby te voeden. De flesweigeraars. Wat lastig moet dat zijn voor een moeder. Daarom ben ik zo snel mogelijk gaan proberen of het hem lukt…

Nou niks mis met zijn flesdrinktechnieken. Hop, fles in zijn mond en drinken maar. Onze kleine man heeft zo’n enorme kaakontwikkeling. Ik vermoed door de borstvoeding. Met het resultaat dat hij binnen 3 minuten zijn fles leegdronk. Uiteraard niet ideaal. Probeer het dan ook nog maar binnen te houden.

Dus toen begon het; de zoektocht naar de geschikte fles. Wat zijn er veel opties. Elke merk pretendeert de beste fles te hebben met de beste speen. Maar allemaal waren ze in 5 minuten leeg.

We begonnen met Tommee Tippee. We probeerden Avent, we probeerden Difrax, maar niks hielp. Allemaal waren ze snel leeg. We voegden Nutriton toe en dat gaf wel enig resultaat, maar of dat nou de oplossing is voor snelle drinkers? Lijkt me niet ideaal.

Op advies van het consultatiebureau kocht ik een fles van 20 euro, van Medela “met Calma speen”, speciaal voor simulatie van de tepel. Nog nooit was een fles zo snel leeg als die, 3 minuten. De Tommee Tippee werkte nog het beste, typisch, want het was de goedkoopste fles van allemaal. Tot ik via van meerderen tips over de Dr. Brown-fles ontving.

De magie achter deze fles: Je kindje krijgt zijn voeding vacuümvrij en zonderluchtbelletjes. Op deze manier blijven de vitamines optimaal behouden. Er zit een speciaal ventielsysteem in. Maar het belangrijkste voor ons is, dat met de kleinste speen van deze fles, hij nu langzaam drinkt.

Gaat hij eten dan luister hij graag naar een versje van oma:

Moeder Muis is altijd thuis
Altijd bij haar kookfornuis
Jongens, jongens, ben je daar
Slabjes voor, de pap is klaar
Likke slikke slobber slobber slob
Slabjes af de pap is op

Als hij de fles ziet spert hij zijn ogen open, zijn armpjes gaan omhoog en met zijn beentjes trappelt hij. “Eetsmakelijk kleine man”.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *