Badspeelgoed waar je wat van leert

Speelgoed is leuk om mee te spelen, maar speelgoed kan ook heel leerzaam zijn. Mijn dochtertje van 2 jaar kreeg voor haar verjaardag heel erg leuk badspeelgoed van Nuby. Namelijk badspeeltjes letters en cijfers. Reuze handig, want door het water blijft het plakken aan de binnenkant van het bad, de douche of de badkamermuren.

badspeelgoed nuby

Peuter kan zijn naam schrijven

Sommige peuters willen al gaan oefenen met het schrijven van hun naam, daarvoor zijn deze letters natuurlijk ideaal. Je kan namelijk op een speelse manier je kinderen kennis laten maken met letters en cijfers. Wel grappig om te zien hoe verschillende de interesse van kinderen is voor taal. Sommigen beginnen al heel jong met het schrijven van hun naam en zij zetten het liefst op elke tekening een krabbel met hun naam of iets wat daar op lijkt. Anderen hebben weer totaal geen interesse in het schrijven of tekenen. Hier is er wel een verschil tussen broer en zusje. Grote broer heeft nu langzaam aan wat interesse in het lezen van woorden. Hij vraagt wel vaker “wat staat hier, mama?” als hij ergens een stukje tekst ziet staan. Bijvoorbeeld het merk van de toiletpot, haha. Zijn zusje is hier nu ook al geïnteresseerd in, terwijl ze toch bijna 2 jaar schelen.

Wat ik doe is hun namen op de muren maken met de letters, ze vragen dan al meteen. “Staat hier mijn naam?” Mijn zoontje van bijna vier jaar snapt het al heel goed. Hij herkent zijn naam ook al wel. Mijn dochtertje van 2 jaar die praat graag haar broer na en vraagt bij elk cijfer of letter of dat haar naam is, haha.

Ik vond het een superleuk verjaardagscadeau voor mijn dochtertje, maar het is absoluut geschikt voor peuters en kleuters van 1 tot zeker 5 of 6 jaar.

Mijn dochtertje stopt nog best wel speelgoed in haar mond, vooral in bad. Het is namelijk heel lekker om uit bad te drinken, haha. Dat vindt zij, ondanks het schuim. Ze kan dat sabbelen aan de letters, maar ze moet er niet haar tanden in zetten, dat is zonde.

Badspeeltjes Letters en Cijfers

De Nuby badspeeltjes letters en cijfers bestaat uit het volledige alfabet, dus 26 letters en 10 nummers. Ze blijven kleven aan de badwand. Het materiaal is zacht en veilig. Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 12 maanden.

De badspeeltjes Letters en Cijfers van Nuby koop je bijvoorbeeld bij bol.com voor € 10,99.

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *