Recept: Bananenpannenkoekjes voor baby’s en peuters
Ik heb al eens eerder dit recept geplaatst, maar ik vond het wel weer tijd voor een update. Een handig en smakelijk recept voor jou en jouw kind(eren), namelijk een bananenpannenkoek voor baby’s en peuters. Geen pannenkoek met banaan, maar een pannenkoek gemaakt van banaan. Wil je liever een gewone pannenkoek maken dan vind je dat basisrecept voor pannenkoekenbeslag ook op mama’s mind. Nu eerst een banaanpannenkoek. Je kunt kleine pannenkoekjes maken, maar ook grote pannenkoeken, het recept verandert daar niet voor.
Recept bananenpannenkoeken
Het recept is zo makkelijk, dat je het waarschijnlijk nooit meer vergeet en anders kun je hem altijd even terugkomen zoeken op deze mamablog, natuurlijk, haha.
Ingrediënten en benodigdheden:
1 ei
1 grote eetlepel bloem
1 banaan.
Beslagkom en koekenpan
Bereiden van de bananenpannenkoeken
Stap 1: Prak de banaan in een beslagkom.
Stap 2: Voeg het ei en de eetlepel bloem toe, meng het goed. Bijvoorbeeld met een vork.
Stap 3: Schep met een eetlepel of ijslepel kleine pannenkoekjes (iets groter dan een poffertje). Mooi rond is niet nodig, wel knap als het je lukt.
Stap 4: Doe een mespunt boter in de pan en bak ze gaar. Een paar keer omdraaien, dan zijn ze in een paar minuten klaar.
Variatietips voor baby bananenpannenkoekjes
Je kunt er ook wat appel, peer of rozijntjes doorheen doen. Natuurlijk ook lekker met vers fruit of zelfgemaakte jam.
Ik vind het zo eenvoudig om te maken, dat ik het geregeld tijdens de lunch of gewoon als verrassing als avondeten klaar maak. We hebben vaak wel de ingrediënten hiervoor in huis. Garantie voor smikkelende kinderen.
Waarom bananenpannenkoeken?
Toen onze zoon een maand of 10 was gingen wij, met familie, naar een pannenkoekenboerderij. Ik vond een echte pannenkoek nog niet helemaal nodig, want ze zijn zo groot en worden allemaal met een grote laag poedersuiker geserveerd. We hadden ook het vermoeden dat hij het niet zo lekker zou vinden. Dus besloot ik vooraf thuis bananenpannenkoekjes te bakken voor hem. Zodat hij die lekker mee kon eten met de grote kids en ouders.
Van de echte pannenkoeken moest hij inderdaad nog niks weten, maar wat heeft hij gesmuld. Dit recept wilde ik natuurlijk met jullie delen. Nu 1 jaar oud, heeft hij overigens laatst zijn eerste (deel van een) echte pannenkoek op, met rozijntjes, deze keer was het wel smullen.
Heerlijk zijn ze! Voor zowel onze baby als voor ons zelf haha. Bedankt! Ik zou ze graag willen meal preppen, enig idee Hoelang ze ongeveer bewaard kunnen worden in de koelkast?
Mijn kleine meid heeft zitten smullen, dit is een blijvertje! Ik heb in plaats van de eetlepel bloem een eetlepel van haar granenmix (om pap te maken) toegevoegd voor extra vezels. Dat ging prima!
Hallo,
Vanaf welke leeftijd mogen baby’s deze pannenkoekjes hebben?
Bedankt, groetjes Michella
Hoi Michella “mogen” weet ik niet precies, ik ben geen voedingskundige of arts. Maar vanaf ongeveer 12 maanden mogen kinderen met de pot mee eten. De bananenpannenkoekje zijn voor vanaf ongeveer 8 maanden. Er zijn echter ook een aantal moeders die schrijven dat ze al bananenpannenkoeken geven, zodra hun baby brood eet. Bij twijfel kan je altijd even aan het consultatiebureau om advies vragen. Eet smakelijk!
Ik heb moeite met het vinden voor pannenkoekenbeslag voor onze zoon. Hij mag geen melk en geen ei. Nu zag ik de bananenpannkoekjes maar daar moet weer ei in… Tips?
Groetjes Mirjam
Hoi gebruik je zelfrijzend bakmeel of cakemeel? Ik denk de eerste? Zodat ze een beetje luchtig worden?
Hoi Anne, nee doe ik er niet in. Maar zou best kunnen, om ze luchtiger te maken inderdaad. Dank voor de tip.