Bedrand, bedhekje of bedrekje; peuter valt uit bed

De overgang van een ledikant naar een peuterbed, kinderbed of groot bed gaat vaak gepaard met uit bed vallen. Lag je kindje voorheen beschermd in de ‘box’ van het ledikantje, is er in eens geen rand meer in het nieuwe grote bed. Sommige kindjes liggen meestal heel rustig te slapen, toch vallen er regelmatig een hoop kinderen uit bed.

Ik heb verschillende bedhekjes, -rekjes of -randen voor je uitgeprobeerd. Hierbij mijn favorieten om te voorkomen dat je peuter of kleuter uit bed valt:

Het ikea bedhekje (Ikea Vikare zijsteun)

What's on mama's mind kinderbed

Handig toch, Ikea! Ze hebben echt alles. Dit bedhekje vind je onder de naam Vikare. Supermakkelijk vast te zetten en weer te verwijderen. Er zitten rubbertjes tussen, dus je beschadigt het bed niet.

Voor alle kinderbedden en babybedden met 18-25 mm dikke, rechte bedzijkanten.

Ik ben heel erg fan van het rekje, omdat het niet zo groot is, je schuift het makkelijk op de bed rand en het ziet er mooi uit. Daarnaast is het zeergunstig geprijsd.

Productomschrijving

Zijsteun: hardboard, Acrylverf, .
Metalen beslag: staal, Poederverf
paslijst: synthetische rubber

Slechts: € 9,99. Ik kocht hem via marktplaats, want zo had ik er eentje heel dichtbij gevonden. Je kunt tegenwoordig ook vrij goedkoop laten bezorgen door Ikea, wist je dat?

Bedhek Trombone Wit Uitschuifbaar

trombone bedhekje

Dit Trombone bedhekje is van metaal en bestaat uit spijlen. Het is vrij hoog en daardoor ideaal. Het matras van mijn dochtertje ligt erg hoog, daardoor past een hekje zoals het Ikea bedrekje niet.

Althans, mijn kleine meid zou er zo overheen rollen, want hij wordt te laag vastgezet, doordat je het ikeahekje aan de bedrand vastklikt en dan val je bij deze hoogte van het matras (zie foto) zo overheen.
Het trombone bedhek is groter en en heel stevig, doordat een groot gedeelte onder het matras geschoven zit. Hij staat verticaal en is voorzien van drie spijlen.

Het bedhek past op alle bedden, doordat je het onder het matras schuift. Erg eenvoudig te bevestigen dus en als je hem uit elkaar haalt makkelijk op te ruimen of mee te nemen.

Ik vind dit bedhekje minder mooi dan het Ikea bedhekje, helaas was dat voor dit bed simpelweg geen optie.

Eigenschappen

– Gemaakt van metaal
– Voorzien van 3 spijlen
– Eenvoudig te monteren
– Hoogte: 25 cm
– Verstelbaar van 77-125 cm

Opblaasbare bedrand The Shrunks

Echt een must-have! Dit is mijn favoriet.

Ideaal voor op vakantie of wanneer je kleintje gaat logeren. Opa en oma hebben geen bedrand, ons vakantieadres mogelijk ook niet. Dus ik bestelde via bol.com een bedrand die je kan opblazen. Je schuift het simpel onder het hoeslaken aan de rand van het matras met de antisliplaag op het matras. Zo heb je een superoplossing voor uitbedvallers.

Overigens heb ik ook weleens de tip gehad om een zwem noodle onder het hoeslaken te leggen, dat heeft ongeveer hetzelfde effect. Alleen lijkt mij de rand vrij laag voor mijn nogal draaierige slapertjes. Daarnaast heeft een noodle geen anti-slip.

De bedrand “The Shrunks” kan je oppompen met het handige pompje dat er bij zit. Je moet hem ook weer leegpompen (of leeg laten lopen), want dat doet hij niet vanzelf. Je legt de rand met de ruwere kant onder op de rand van het matras, hij glijdt zo niet makkelijk weg. Je does de matrashoes er overheen of trekt een laken heel strak.

Je hebt een heel zacht hulpmiddel, welke je ook nog eens heel makkelijk mee kan nemen op reis. Hij past makkelijk in je koffer en is lekker licht.

Informatie over the Shrunks bedrand

De bedrand wordt geleverd met een handig tasje, pompje en reparatieset.
Afmetingen: 121 cm x 17 cm x 10 cm

Zie hieronder in de bol.com ad wat ik bedoel met een zwemnoodle of zwemwokkel.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Uitbedval beschermer
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *