Bedrand, bedhekje of bedrekje; peuter valt uit bed

De overgang van een ledikant naar een peuterbed, kinderbed of groot bed gaat vaak gepaard met uit bed vallen. Lag je kindje voorheen beschermd in de ‘box’ van het ledikantje, is er in eens geen rand meer in het nieuwe grote bed. Sommige kindjes liggen meestal heel rustig te slapen, toch vallen er regelmatig een hoop kinderen uit bed. Meestal gaat het goed en leg je een kind na een uitbedval gewoon weer in bed en hij of zij slaapt rustig door, maar ze kunne heel vervelend terecht komen. Daarnaast is nachtrust zo belangrijk en zijn we blij als kinderen lekker kunnen doorslapen. Je wilt in elk geval niet wakker worden omdat je kind uit bed valt.

Ik heb verschillende bedhekjes, -rekjes of -randen voor je uitgeprobeerd. Hierbij mijn favorieten om te voorkomen dat je peuter of kleuter uit bed valt:

De beste bedhekjes, bedrekjes en bedranden voor kinderen

Bekijk hier mijn tips voor kinderen die uit bed vallen, of voor het geval je dat voor wilt blijven.

Het ikea bedhekje (Ikea Vikare zijsteun)

What's on mama's mind kinderbed
Ikea Vikare

Handig toch, Ikea! Ze hebben echt alles. Dit bedhekje vind je onder de naam Vikare. Supermakkelijk vast te zetten en weer te verwijderen. Er zitten rubbertjes tussen, dus je beschadigt het bed niet.

Voor alle kinderbedden en babybedden met 18-25 mm dikke, rechte bedzijkanten.

Ik ben heel erg fan van het rekje, omdat het niet zo groot is, je schuift het makkelijk op de bed rand en het ziet er mooi uit. Daarnaast is het zeergunstig geprijsd.

Productomschrijving Ikea Vikare bedrekje

Zijsteun: hardboard, Acrylverf, .
Metalen beslag: staal, Poederverf
paslijst: synthetische rubber

Slechts: € 9,99. Ik kocht hem via marktplaats, want zo had ik er eentje heel dichtbij gevonden. Je kunt tegenwoordig ook vrij goedkoop laten bezorgen door Ikea, wist je dat?

Bedhek Trombone Wit Uitschuifbaar

trombone bedhekje

Dit Trombone bedhekje is van metaal en bestaat uit spijlen. Het is vrij hoog en daardoor ideaal. Het matras van mijn dochtertje ligt erg hoog, daardoor past een hekje zoals het Ikea bedrekje niet. Althans, mijn kleine meid zou er zo overheen rollen, want hij wordt te laag vastgezet, doordat je het ikea hekje aan de bedrand vastklikt en dan val je bij deze hoogte van het matras (zie foto) zo overheen.
Het trombone bedhek is groter en en heel stevig, doordat een groot gedeelte onder het matras geschoven zit. Hij staat verticaal en is voorzien van drie spijlen.

Het bedhek past op alle bedden, doordat je het onder het matras schuift. Erg eenvoudig te bevestigen dus en als je hem uit elkaar haalt makkelijk op te ruimen of mee te nemen.

Ik vind dit bedhekje minder mooi dan het Ikea bedhekje, helaas was dat voor dit bed simpelweg geen optie.

Eigenschappen trombone bedhekje

– Gemaakt van metaal
– Voorzien van 3 spijlen
– Eenvoudig te monteren
– Hoogte: 25 cm
– Verstelbaar van 77-125 cm

Opblaasbare bedrand The Shrunks

Opblaasbare bedrand The Shrunks

Echt een must-have! Dit is mijn favoriet.

Ideaal voor op vakantie of wanneer je kleintje gaat logeren. Opa en oma hebben geen bedrand, ons vakantieadres mogelijk ook niet. Dus ik bestelde via bol.com een bedrand die je kan opblazen. Je schuift het simpel onder het hoeslaken aan de rand van het matras met de antisliplaag op het matras. Zo heb je een superoplossing voor uitbedvallers.

Overigens heb ik ook weleens de tip gehad om een zwem noodle onder het hoeslaken te leggen, dat heeft ongeveer hetzelfde effect. Alleen lijkt mij de rand vrij laag voor mijn nogal draaierige slapertjes. Daarnaast heeft een noodle geen anti-slip. Dit heb ik dus onlangs geprobeerd op vakantie en het werk dus wel supergoed. Het blijft mindergoed liggen dan de Shrunks inderdaad, die heeft echt een antislip, maar als je het hoeslaken een beetje strak kan trekken, dan ligt de zwembadnoodle echt prima!

De bedrand “The Shrunks” kan je oppompen met het handige pompje dat er bij zit. Je moet hem ook weer leegpompen (of leeg laten lopen), want dat doet hij niet vanzelf. Je legt de rand met de ruwere kant onder op de rand van het matras, hij glijdt zo niet makkelijk weg. Je does de matrashoes er overheen of trekt een laken heel strak.

Je hebt een heel zacht hulpmiddel, welke je ook nog eens heel makkelijk mee kan nemen op reis. Hij past makkelijk in je koffer en is lekker licht. Kinderen gebruiken hem bij ons ook graag als een soort van zwaard om mee te zwaardvechten, dat kan je beter niet toelaten, want voor je het weet is deze lek! Dat wil je niet.

Informatie over the Shrunks bedrand

De bedrand wordt geleverd met een handig tasje, pompje en reparatieset.
Afmetingen: 121 cm x 17 cm x 10 cm

Zie hieronder in de bol.com ad wat ik bedoel met een zwemnoodle of zwemwokkel. Tevens zag ik ook een budget versie van de bedrand, dus deel ik ook met je via de bol.com link, deze heb ik echter niet getest!

Bedrekje met gaas

Onlangs kwam ik nog een variant van het bedhekje tegen, deze lijkt een beetje op de trombone variant die ik hierboven al benoemde, maar deze heeft in plaats van metaal een soort netje als opvangrekje. Voordeel is dat je deze omlaag kan klappen zodat kinderen makkelijk in en uit bed kunnen stappen. Je kan deze eventueel ook nog aan de zijkant van je eigen bed zetten (het is heel licht van gewicht en makkelijk verplaatsbaar) zodat wanneer je kind bij jou in bed kruipt hij of zij ook daar er niet uit kan vallen.

Het bedrekje zet je gemakkelijk in elkaar en is heel stevig. Maar, ik vind hem minder stevig dan bij een dunmatras. Als je een dik matras hebt, dan ligt er genoeg gewicht op de stang, zodat het hekje genoeg gewicht kan opvangen, bij een heel dun matrasje dan kan het hekje met jouw kindje mee uit bed vallen, op het moment dat jouw kind er met zijn gewicht tegenaan leunt. Kortom, pas geschikt bij een iets dikker matras.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Uitbedval beschermer
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *