Behang op de kinderkamer

Een baby- of kinderkamer inrichten is toch zeker een van  de leukste voorbereidingen tijdens je zwangerschap? Of wanneer je peuter groot genoeg is voor een peuterbed, dan pak je vaak ook de hele kinderkamer aan.

Van babykamer naar kinderkamer

Wanneer het tijd wordt voor een groot bed, dan is je peuter echt baby-af. Geen ledikant meer, geen slaapzakje meer, maar een groot bed en een pyjama. Nu mijn dochtertje bijna twee jaar wordt, merk je aan alles dat ze er zelf bewust van is dat ze groter wordt. Het begon al met het uittrekken van haar slaapzak in haar ledikantje. Zelfs wanneer we de rug op haar rug deden probeerde ze deze nog uit trekken. Ze begon steeds vaker te mopperen dat ze niet naar bed wilde en was opstandig in bed.

Pacco zomerslaapzak

Wij hebben nu het idee gekregen dat ze er aan toe is om in een pyjama te slapen in plaats van in een slaapzak. Dus we zijn gestart met een pyjama aantrekken voor het slapen gaan en de slaapzakken gaan in een doos op zolder. Het lijkt inderdaad te werken, want tegenwoordig rent ze naar haar bedje toe en roept ze “onder het dekentje slapen!”. Ze slaapt onder een lakentje met dekentje in haar pyjama. Het dekentje zorgt ervoor dat we haar goed stevig in kunnen stoppen. Als wij, wanneer we zelf naar bed gaan, nog even in haar bedje kijken, ligt ze er nog heel netjes onder.

Een kinderbed en nieuw kinderkamerinterieur

Momenteel slaapt ze nog in haar ledikantje, maar we overwegen wel binnenkort ook een groter bed voor haar te kopen. Mijn zoontje (nu bijna 4 jaar) ging met 2,5 jaar naar een groter bed. Dat onze dochter er al eerder (bijna 2 jaar) aan toe lijkt, past wel bij haar. Ik merk dat zij als “tweede kindje” toch wel sneller aan dit soort stappen toe is, ze ziet het immers allemaal bij haar grote broer. Wij gaan dus beginnen aan een zoektocht naar een mooi kinderbed. We willen het liefst weer een bed van 90 bij 200 cm. Zodat, wanneer ze niet kan slapen een van ons er makkelijk naast kan kruipen. Haar kamertje is nu nog echt haar babykamer, met commode en schommelstoel. Ik denk dat we haar kamertje ook wel gaan aanpakken als het grote bed er staat.

What's on mama's mind kinderbed

Een mooie boekenplank er langs voor de prentenboeken en misschien wel een mooi behang. Ik was al het kijken bij de behangexpert.nl voor een leuk kinderbehang, mijn zoontje heeft ook van dat leuke behang van Studio Ditte, met robotjes.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *