Bekkenband, buikband, babybelt

What's on mama's mind - buikfotoVergeleken met mijn eerste zwangerschap heb ik het nu al een stuk zwaarder. Mijn buik is goed rond en ik ben al bijna 10 kilo aangekomen.

Op What’s on mama’s mind staat momenteel een winactie voor een Anita BabyBelt online, tot 9 augustus.

Zelf draag ik hem ook sinds week 26 van mijn zwangerschap. Nu ben ik inmiddels 29 weken zwanger en heb er dus nog ongeveer 11 voor de boeg. Aangezien de eerste op de uitgerekende datum kwam reken ik altijd met precies 40 weken. Zal het weer zo zijn? Ik ben benieuwd.

De babybelt geeft mij veel steun bij lang lopen. Ik wandel heel veel met onze dreumes. Van een rondje door de stad, winkels afstruinen tot wandelingen langs de Waal of door het park met de hond van mijn ouders.

Half juli waren ook nog eens de vierdaagse feesten in Nijmegen. Aangezien wij (nu nog) in het centrum van Nijmegen wonen zijn wij natuurlijk veel in de stad te vinden geweest. Ik had het af en toe wel zwaar, bij lang staan doet mij rug zeer en bij lang lopen mijn banden. De babybelt geeft steun, doordat mijn buik als het ware kan leunen op de band. Ik heb er echt baat bij. Dat heeft mij veel opgeleverd die week.What's on mama's mind - Anita babybelt

Als ik een tijd heb gelopen met de band om dan is het daarna altijd wel lekker om hem weer af te doen. Sowieso vind ik het met zitten niet fijn om hem te lang om te hebben. Hetzelfde als dat ik een zwangerschapsspijkerbroek ook niet lekker vind met zitten en daarom heel veel jurkjes draag. Onder een jurkje zie je de band ook nauwelijks zitten, zie ook hier boven in dat knal jurkje, je ziet de band helemaal niet zitten.

Bij mijn eerste zwangerschap droeg ik de babybelt ook. Wat ik merk is dat er een hoop dames zijn die de Anita BabyBelt helemaal niet kennen. Ze kennen vaak buikbanden die voor de sier zijn, met twee handjes of voetjes er op. Of ze zijn bekend met een bekkenband van de fysiotherapeut. Een bekkenband van de fysio wordt speciaal aangemeten en is bij bekkenklachten ook de beste oplossing. Dan wordt er echt goed naar je lichaam gekeken. Dus mocht je echt klachten hebben ga dan altijd even langs de fysiotherapeut. Ik heb zelf veel profijt gehad bij mijn vorige zwangerschap van oefeningen die de fysio mij meegaf voor mijn houding. Dat in combinatie met de babybelt geeft veel rust aan mijn lichaam.

Daarnaast merk ik dat het simpelweg belangrijk is een stapje terug te doen, je lichaam heeft het zwaar en dat is niet gek!What's on mama's mind - babybelt

Je kon meedoen met de winactie op mijn blog tot en met 9 augustus 19:00 uur. Niet gewonnen? Je koopt hem bij Anita.com.

Opgestuurd artikel klein

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

3 reacties op “Bekkenband, buikband, babybelt

  Frouke

  (14 augustus 2015 - 10:45)

  Ik lees je stukje net en herken het helemaal. Ik ben nu 19.3 van het tweede, maar merk dat staan en lopen me nu al heel zwaar vallen.
  Ook die zwangerschapsbroeken en banden drukken zo hard (nee, de kleding is niet te klein ;)) op mijn buik dat ik er gewoon misselijk van word…
  Ik ga er zeker eens naar kijken en weet nog wel een vriendin die er wat aan kan hebben! Bedankt!

  Charlotte

  (6 augustus 2015 - 12:57)

  Wooooow je buik is inderdaad groter dan eerst! Achja dan groeit t kleintje in ieder geval goed toch 🙂

   mamasmind

   (6 augustus 2015 - 13:21)

   tonnetje rond 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *