Buiten de pixels met Pearle

Naar buiten gaan met je kinderen is gezond. Dat wisten we al, maar het blijkt ook nog eens extra belangrijk te zijn voor je ogen. Kinderen die ten minste twee uur per dag buiten spelen, hebben minder grote kans om bijziend te worden, blijkt uit onderzoek. Daglicht is goed voor de ogen! Ook is het goed om dichtbij en veraf kijken goed af te wisselen. Dus kinderen die naar een ipad of andere computerachtig apparaat kijken zouden om de 20 minuten wat anders moeten doen. Je wisselt dan het dichtbij en ver weg kijken af.

kleur pearle
Pearle

De helft van de wereldbevolking bijziend

In 2050 zal waarschijnlijk 50 procent van de mensen op de wereld bijziend zijn. Dat is toch wel een verontrustende ontdekking. Dat we continu naar schermpjes kijken, kijk maar naar jezelf met je telefoon, helpt niet erg mee. Het is zo voor de hand liggend en het is hartstikke leuk voor kinderen om een filmpje te kijken op de ipad of telefoon. Ook hier zitten de kinderen graag even voor de tv of op de Nintendo. Zo kijken ze ’s morgens, als ze heel vroeg wakker zijn, weleens even een filmpje op de telefoon of tablet. Ik vind het zelf heel erg makkelijk dat je even gauw naar YouTube gaat en zoekt naar Brandweerman Sam of Bob de Bouwer. De kinderen worden helemaal in het filmpje gezogen en jij draait je ondertussen nog een keertje om of stapt onder de douche. Ik ben mij er altijd van bewust dat het niet heel goed is voor de ogen. Ik laat ze ook niet te lang kijken, maar je denkt er nog wel een keer extra over na. Vooral nu je leest hoe groot de kans is op bijziendheid bij kinderen. Het feit dat 20 minuten dichtbij en 20 minuten veraf kijken een advies is, geeft je wel een mooie richtlijn. Voor mij zou dan kunnen gelden dat ik ze maximaal 20 minuten laat kijken naar een dergelijk apparaat op een dag. Heb je meteen een mooie richtlijn of grens.

Buitenspelen is dus het devies, gelukkig doen ze dat hier ook de hele dag door en wordt dat ook vanuit school gestimuleerd. Laat je kinderen minimaal twee uur per dag daglicht zien, door buiten te spelen. Een wandeling, naar de speeltuin of buiten sporten, zijn overigens allemaal heel goede opties. Probeer, wanneer mogelijk, je kinderen op de fiets of wandelend naar school te laten gaan, in plaats van met de auto. Dan heb je alweer een aantal minuten daglicht binnen.

Buiten de pixels pearle

Buiten de  Pixels

Pearle startte de campagne Buiten de Pixels. Een campagne om Happy Eyes van te krijgen! ‘Je kijkt je ogen uit, maar wie kijkt er naar je ogen?’ Met het boek “Buiten de Pixels” wilt Pearle kinderen stimuleren meer naar buiten te gaan.

Buiten de pixels

 

Op 3 oktober, tijdens de start van de Kinderboekenweek, konden de kinderen het verhaal in het Amsterdamse bos beleven. Er was een hoop te doen voor de kinderen, zo stonden er reuze letters, waar kinderen door middel van stickers zelf kleur aan mochten geven. Ook gingen ze op zoek naar grote en kleine ogen in het bos.

Ogen zoeken Pearle
Pearle

Het boek kunnen alle kinderen in Nederland gratis ophalen in een Pearle-vestiging. Gisteren ging de Kinderboekenweek van start, dus een uitstekend moment om dit boek te lanceren. Pearle heeft het kinderboek laten schrijven door Marco Kunst, kinderboekenschrijver. Het boek is geïllustreerd door Anne Roos Kleiss. Eergisteren kwam het boek tot leven in het Amsterdamse Bos. Wel 100 kinderen van verschillende basisscholen konden door het 3D boek lopen. Voor kinderen die daar niet bij waren is het boekje tijdens de Kinderboekenweek op te halen.

Buiten de pixels pearle

Ga jij het boekje ook ophalen bij een Pearle filiaal in jouw omgeving? Ik ging naar Pearle Nijmegen.

pearle nijmegen
Pearle Nijmegen

 

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Buiten de Pixels
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Een gedachte over “Buiten de pixels met Pearle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *