Review: Weleda billencrème

What's on mama's mind weleda billenbalsemIk heb al heel wat billencrèmes en luierzalf gekocht voor mijn kleintjes de afgelopen twee jaar. Dit is een erg fijne: Weleda Calendula Baby Billenbalsem. Dat is een hele mond vol, haha, maar een plezier product voor de kleintjes.

De billenbalsem is makkelijk smeerbaar (soms plakt creme erg en dat vind ik altijd heel irritant, ook klontert het niet) en werkt duidelijk verzachtend.

Ik heb het weleens mee gemaakt dat je zag dat je kleintje pijn heeft als je een creme opsmeert, vooral tijdens de momenten dat er tandjes doorkomen en de babypoep wat zuurder is. Dat is bij deze niet het geval. Gelukkig hebben mijn kleintjes nog nooit echte luieruitslag gehad, zoals je weleens hoort of leest. Wellicht omdat ik vaak ook preventief de billencrème smeer. Belangrijk is ook de plooitjes aan de binnenkant van de bovenbenen goed mee te nemen. Ook maak ik dat altijd na het badje heel goed droog.

Ik kijk zelf niet heel uitgebreid naar ingrediënten. Ik heb er weinig verstand van en ik hoor er altijd verschillende verhalen over. Wil je meer over de ingrediënten weten? Neem dan even een kijkje bij de beschrijving op babyplein.

Ik vind sowieso de Weleda producten vaak erg prettig, maar had deze luierzalf nog niet eerder geprobeerd. Wat mij betreft een aanrader!

Babyplein geeft nog twee tips van Weleda mee, die deel ik graag met je.weleda

Tip 1:
De huidplooitjes van je baby zijn soms lastig goed droog te houden; er kunnen ruwe plekjes ontstaan. Op deze plekjes werkt de Calendula Billenbalsem verzachtend en zuiverend.
Tip 2:
Uit de tests blijkt ook dat Calendula Bodycrème en Calendula Weer en Windbalsem transepidermaal vochtverlies (verlies van vocht uit de huid door verdamping) helpen voorkomen en dat Calendula Billenbalsem bij rode en schrale billetjes de tijd die de huid nodigt heeft om te genezen met 10 procent verkort.

Ik bestel graag bij babyplein.nl mijn verzorgingsproducten. Vanwege de snelle service en ze hebben vaak mooie aanbiedingen. Als je je op de nieuwsbrief abonneert krijg je de aanbiedingen vanzelf binnen.

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *