Biologische baby- en kinderkleding van Het Groene Schaap

Biologische baby- en kinderkleding, hip en eigentijds in plaats van stoffig en voor geitenwollensokkenpersonen. Dat laatste heeft tegenwoordig echt nog maar weinig van doen met de groene mode van nu. Duurzame kleding is net als zonnepanelen waarbij je zuinig omgaat met energie, minder vlees consumeren of de keuze voor scharreleieren. Mensen gaan steeds vaker nadenken over wat goed is voor zichzelf, kinderen, maar ook hun omgeving en de rest van de wereld. Als je moeder wordt is dat mogelijk ook iets waar je ineens meer over na bent gaan denken “wat is goed voor mij en mijn baby”. Wat houdt het eigenlijk in “biologische kleding?”.

Biologische kleding

Biologisch wordt vaak gecombineerd met maatschappelijk verantwoord ondernemen, dat maakt dat iets naast biologisch ook duurzaam is. We hebben het dus over biologische en duurzame kleding. Biologische kleding houdt in dat het kledingstuk op een milieuvriendelijke manier gemaakt is. Is het behalve milieuvriendelijk ook zo dat de arbeidsomstandigheden van de telers en makers goed zijn, dan is de kleding ook duurzaam geproduceerd. De kleding van Het Groene schaap bijvoorbeeld is ontworpen door bewuste ontwerpers, van biologisch katoen waar een veilige omgeving is voor de telers.

het groene schaap biologische kleding

GOTS certificering

Om te weten of je kleding biologisch is, heb je certificeringen. Vaak vind je het terug op de website van een merk of kledingwinkel waar de kleding vandaan komt. Maar ik geef toe, dat het soms erg moeilijk is om te achterhalen of er geen kinderen mee gewerkt hebben aan het tot stand komen van een product. Als er dan al geen kinderen hebben mee gewerkt, waren de omstandigheden van de volwassenen dan wel gezond en menswaardig? Een voorbeeld van een biologische kleding certificering is GOTS (Global organic textile standard). GOTS gaat er vanuit dat kleding voor minimaal 70% uit biologische vezels bestaat, maar vereist ook dat sociale omstandigheden goed zijn (minimaal minimumloon, hygienische werkomgeving en géén kinderarbeid).

Voor een merk is het ook lastig om er grip op te hebben, vooral als de kleding ver van hier wordt gemaakt. Sommige merken laten  sowieso alleen maar in eigen land of buurtlanden kleding maken waar ze goed zicht hebben op de productie. Simpelweg, omdat ze anders geen garantie kunnen hebben dat er kinderarbeid of slechte arbeidsomstandigheden aan te pas komen bij de vervaardiging van een product.

Duurzaam hoeft echt niet meer suf of stoffig te zijn. Van biologisch katoen kun je net zulke leuke kledingstukken, maken als van ander katoen. Dus laat het beeld dat je misschien hebt van biologische producten je niet weerhouden om over kleding na te denken.

Wil je ook nadat je de kleding hebt gedragen nog duurzaam bezig zijn? Geef de kleding door of verkoop het, ruil het; tweedehands, zo hoeft er niet opnieuw een item gemaakt te worden, maar kunnen meer kinderen plezier hebben van de biologische en duurzame kinderkleding. Dan ben je echt groen bezig.

groene schaap biologisch katoen gots

Het groene schaap

Ik maakte kennis met een webshop gespecialiseerd in het hippe, verantwoorde en biologische kleding: Het Groene schaap. Hier wordt de kleding gemaakt door bewuste, leuke en eigentijdse Spaanse ontwerpers, gemaakt van gecertificeerd biologisch katoen. Niet alleen omdat zij graag het beste willen voor jouw kleintje, maar ook omdat ze respect hebben voor de wereld om hen heen en graag een bijdrage leveren aan een gezondere wereld. Immers, dat is waar jouw kleintje in zal opgroeien.

Dit is ook exact de motivatie achter Het Groene Schaap: Mooie, leuke items aanbieden voor jouw grootste trots én daarbij niet voorbijgaan aan waar het vandaan komt en hoe het wordt gemaakt.

Bij het Groene Schaap worden twee merken verkocht: Kutuno en Akukuna.

Beide merken: Kutuno en Akukuna hebben goed nagedacht over hoe zij een bijdrage kunnen leveren; door een mooi ondersteunend project op te zetten of voor lokale werkgelegenheid te zorgen. En altijd met respect voor natuur –biologisch katoen- als basis.

Kutuno

De historie van Kutuno ligt in Egypte, wat nog steeds terug te zien is in de kleurrijke van de biologische babykleding die van gecertificeerd biologisch katoen wordt gemaakt. Met de aankoop van een kledingstuk van Kutuno wordt tevens duurzame teelt en productie in Egypte ondersteund.

Kutuno produceert een deel van de collectie in India, aangesloten bij het project ‘Chetna’. Een project dat schone landbouw en de teelt van biologische katoen en katoencooperaties in India ondersteunt. Het hele project van de teelt en de bereiding is gifvrij en op basis van eerlijke handel met een beleid van respect voor werknemers, eerlijke lonen en gezonde arbeidsomstandigheden.

Kleding van Kutuno is met name gericht op de allerkleinsten en is GOTS gecertificeerd en deels Fair Trade.

het groene schaap biologisch

Akukuna

Bij Akukuna staat kwaliteit en goede zorg voorop. Akukuna gelooft in de waarde van eigen bijdrage en daarom wordt de biologische kinderkleding van Akukuna zowel lokaal ontworpen als vervaardigd in het Baskenland, Spanje. Alle kleding van Akukuna wordt gemaakt van GOTS-gecertificeerd katoen. Met oog voor detail zorgen zijn voor een hippe kleding collectie, voor kinderen van 2 tot 6 jaar.

De stoffen van Akukuna zijn zeer resistent  en kleuren blijven als nieuw in de tijd en zonder verlies van zijn oorspronkelijke vorm. De biologische kleding van Akukuna is vaak aan te passen aan de groei van kinderen, zodat ze meerdere seizoenen meekunnen.

De collectie van Akukuna is GOTS gecertificeerd.

Het Groene Schaap is ook actief op Instagram en Facebook:
Instagram: Groeneschaapwebshop
Facebook: Het Groene Schaap webshop

Korting bij het Groene Schaap

Bij je eerste bestelling bij Het Groene Schaap krijg je 15% korting op je aankoop. Gebruik hiervoor de code: Welkom01.

Over enkele weken lees je een review van een Akukuna jurkje van Het Groene Schaap, uit de voorjaarscollectie 2018. So stay tuned.

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Biologische kinderkleding Het Groene Schaap
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *