Bioscoopfilm de Grinch

Sinds 29 november 2018 is De Grinch te zien in de Nederlandse bioscopen, in de originele en Nederlands gesproken versie, in 3D. Wij hadden bij een eerder filmbezoek al voorstukjes gezien, de kinderen waren meteen enthousiast; daar moesten we ook naartoe. Dus gingen wij afgelopen zondag en we hebben heel hard gelachen.

De grinch

De Grinch

DE GRINCH is de achtste animatiefilm van Illumination en Universal Pictures, de makers van o.a. de Despicable Me films, Minions, Huisdiergeheimen en Sing. Dit bekende kerstverhaal van Dr. Seuss gaat over een mopperkont die van plan is om het kerstfeest te stelen, maar op andere gedachten wordt gebracht door het vrolijke meisje Cindy-Lou die juist dol is op kerst. Dit herkenbare verhaal over de magie van kerst is grappig, hartverwarmend en een visueel feestje voor de hele familie.

De grinch

De cast van De Grinch

In de Nederlands gesproken versie met de stem van Carlo Boszhard als de Grinch. Verder met de stemmen van o.a. Kee Derwig (Cindy-Lou Woe), Ilse Warringa (Donna), Murth Mossel (Bricklebaum), Karin Bloemen (Burgemeester Ogurkie), Matheu Hinzen (Hupert), Roman Derwig (Axl), Viggo Neijs (Ozzy), Julia Wolda (Izzy) en Fedja van Huêt als de verteller.

In de originele versie met de stem van Benedict Cumberbatch als the Grinch. Verder met de stemmen van o.a. Cameron Seely (Cindy-Lou Who), Rashida Jones (Donna), Kenan Thompson (Bricklebaum), Angela Lansbury (Mayor McGerkle) en Pharrell Williams (verteller).

De grinch

Wat vinden we van de Grinch?

Wij zijn mega enthousiast. Ik kende de film nog niet, dus ik wist niet precies wat ik moest verwachten. De Grinch is  een behaarde, groene en chagrijnige meneer. Hij houdt totaal niet van kerst, want hij heeft er een heel vervelende herinnering aan. Zijn aversie jegens kerst is zo erg, dat hij zelfs besluit het kerstfeest te stelen in het dorp waar hij woont. Hij haalt alle cadeaus, alle versiering en alles wat met kerst te maken heeft weg. Bij het laatste huis dat hij ontdoet van kerstversiering ontmoet hij de lieve Cindy Lou. Zij raakt een gevoelige snaar van zijn kleine hartje, maar toch gaat hij door met het plan. Ondanks dat hij alles heeft afgenomen wat met kerst te maken heeft, blijkt het kerstfeest helemaal niet gecanceld te worden. De mensen gaan toch door met het vieren van kerst, het kerstgevoel is te sterk en dat kerstgevoel kan hij niet afpakken. Hij wordt er zelfs door geraakt. Vooral wanneer de kleine  Cindy Lou hem uitnodigt in haar huis. Daar groeit het hart van de Grinch van, hij ervaart voor het eerst het echte kerstgevoel. Happy end!

De film is erg grappig, we hebben flink gelachen (ja, ook de ouders) er zitten heel veel heel hilarische momenten in de film, voor jong en oud. Ook mijn kinderen hebben geschaterlacht. Wat mij betreft is dit Dé Kerstfilm van 2018!

De Grinch is van Illumination en Universal Puictures, zij maakten bijvoorbeeld ook de Minions en Verschrikkelijke Ikke.

De grinch

Voor welke leeftijd is de Grinch?

De adviesleeftijd is 6 jaar, maar er zaten ook veel kleinere kinderen in de zaal. Mijn kinderen van 3 jaar en bijna 5 jaar vonden hem fantastisch en hebben het geen enkel moment eng gevonden om naar de film te kijken.

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
De Grinch
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *