Blazelets – genomineerd voor Speelgoed van het jaar

Sinds 11 september tot en met 3 november kan er gestemd worden op het Speelgoed van het jaar 2019. Ik maakte een blog met een overzicht van alle genomineerde speelgoed en spelletjes van 2019. Vandaag licht ik Blazelets uit Genomineerd in de catagorie 6 en 7 jaar. Stem je mee, iedereen kan meedoen? Wat is jouw favoriet? Heb je al verlanglijstjes voor Sinterklaas? Doe inspiratie op, maar stem vooral ook mee.

speelgoed van het jaar 6 en 7 jaar

Maak met magisch poeder en water je eigen armbandjes!

Armbandjes maken is altijd leuk! Samen met andere kinderen, als cadeautje voor iemand of gewoon voor jezelf. Met het nieuwe BlaZeLets – Style Studio van Ravensburger, dat is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar, maken kinderen vanaf zes jaar op een compleet nieuwe manier hun eigen armbandjes. Hoe? Met magisch poeder én water! Als je ze dan ook nog met glitter versiert, krijg je hele coole armbanden!

Hoe werkt het?

Armbandjes maken met BlaZeLets is superleuk om te doen én succes gegarandeerd! Maar… hoe ga je te werk? Allereerst pak je uit je koffertje een elastisch koordje dat je in de sleuf van de vorm (mal) bevestigd. Kies daarna je favoriete kleur poeder en doe dit in de strooibeker. Je kunt je bandje overigens in één kleur of gestreept maken. Zit het magische poeder er keurig in? Sluit de vorm en doe water in het onderste deel van je koffer. Dompel je vorm twee minuten onder water en… je armband is bijna klaar!

Blazelets ravensburger

Nog even geduld…

Ben je al nieuwsgierig naar het resultaat? Nog even geduld, want als je de vorm uit het water haalt, moet het nog drie minuten drogen. Daarna druk je het bandje er voorzichtig uit en zie je dat het magische poeder z’n werk heeft gedaan. Met behulp van het kleine penseel kun je je armband nog met glitter versieren. Laat de armband die klaar is nog circa 20 minuten drogen. Tip! Doe ‘m om een beker zodat het de vorm van een armband krijgt.

Finishing touch

Een armband heeft natuurlijk ook sluitingen nodig. Schuif daarom de uiteinden van de elastische draad door de kleine gaatjes van de sluitingen en maak een stevige knoop. Tip! In het koffertje zitten ook satijnen bandjes die je met knutsellijm op de binnenkant van je armband plakt voor een nog beter draagcomfort. Doe ‘m om en show ‘m aan iedereen. Zeker weten dat ze je vragen of je ook zo’n armband voor hun wil maken….

Prijs en verkrijgbaarheid

BlaZeLets – Style Studio van Ravensburger, voor kinderen vanaf 6 jaar, is zowel online als bij speelgoedwinkels verkrijgbaar voor een prijs van circa € 29,95. Voor nog meer coole armbandjes is er een navulset met poeder, elastisch draad en sluitingen verkrijgbaar (circa € 5,99). Kijk voor meer informatie op www.ravensburger.nl of kijk op YouTube voor meer inspiratie.

Armbandjes maken

Zelf maak ik ook graag armbandjes, vaak van touw of elastiek met kraaltjes. Mijn kinderen vinden het allebei leuk om daarbij te helpen of zelf kraaltjes te rijgen. Een ketting voor oma of een armbandje voor de juf. Ze zien het mij ook vaak doen, dus voor hen was Blazelets dan ook erg leuk. Een andere manier van armbandjes maken. Hoewel het heel erg roze is en heel erg op meisjes gericht, vinden jongens dit proces ook leuk. Het lijkt wel een beetje op slijm maken en het is creatief.

Ik vond het heel leuk om dit samen met mijn kinderen te doen. Het is er ook wel echt het weer voor zo nu in de herfst. Dan heb je weer wat meer binnen speelgoed nodig.

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Blazelets
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *