Bobo Sinterklaas en Bobo winterboek

De Bobo, die je nog van vroeger kunt kennen, is nog altijd het leukste magazine voor kleuters. Wij kregen de winteredities en onze kleuter vermaakte zich er zeer goed mee.

Toevallig hadden we onlangs nog een puzzeltje gemaakt in de Bobo die we mee hadden op zomervakantie. Hij kwam tevoorschijn toen ik wat knutselspullen aan het opruimen was. Meteen merkten we de enorme sprong die had plaatsgevonden, in de eerste schoolmaanden van dit jaar. Ineens hebben we een kleuter in huis die de letters en wat woordjes herkent, woordjes kan schrijven en alle cijfers kan lezen. De kleuterklas heeft effect, haha (best logisch). Gelukkig maar!

Bobo Sinterklaasboek

De Bobo voor kleuters met Sinterklaas

Bobo is speciaal voor kleuters; puzzelen, lezen en kleuren. Dit tijdschrift heeft heel leuke opdrachtjes om te doen. Spelenderwijs leert je kind over letters, cijfers, vormen, kleuren en dieren. In ieder nummer beleeft Bobo een avontuur dat aansluit bij de belevingswereld jouw kind. Denk aan de eerste schooldag, feestdagen of een bezoek aan de bibliotheek. Bobo wordt gemaakt in samenwerking met leerkrachten en sluit aan bij wat een kind leert in groep 1 en groep 2.

Bobo Sinterklaas

Het decemberboek van Sinterklaas heeft uiteraard alle puzzeltjes en opdrachtjes in het thema Sinterklaas. Zoals “Welk speelgoed zie je in allebei de zakken” en dan zie je twee Sinterklaaszakken met speelgoed getekend, sommige speelgoed zit in beide zakken en ander niet. Zet cirkels om het speelgoed dat in beide zakken zit. In elk opdrachtje komt het woordje “Sinterklaas” een keer naar voren of zijn er afbeeldingen van de Sint gebruikt. De opdrachtjes zetten onze kleuter absoluut aan het denken. Bijvoorbeeld bij de vraag “hoe vaak kijk Sinterklaas naar links en hoe vaak naar rechts”? Gelukkig staan er pijltjes bij, want wat was ook alweer links en wat rechts?

Ook kun je er leuk uit voorlezen.

Het Bobo Winterboek

bobo winterboek

Een Bobo editie van wel 64 pagina’s dik, daar vermaak je je deze winter wel mee.  Het begint al met een mooi voorleesverhaal en vervolgens herken je weer de superleuke en slimme opdrachten. Natuurlijk komt kerst in voor en sneeuw en winterjassen. De variëteit van de opdrachten is groot, er zijn veel verschillende opdrachten die zo leuk zijn gemaakt dat kinderen het geweldig vinden om te doen. De een is al wat meer bezig met letters en de ander met cijfers, de een kan goed tekenen en de ander kan goed verschillen zoeken. Hoe verder jouw kleuter is, misschien zit hij al in groep 2, hoe beter hij natuurlijk alle opdrachten kan doen. Je merkt wel al gauw wat favoriet is. Onze kleuter zit in groep 1 en is nu heel erg geïnteresseerd in letters. Hij vindt het dan ook heel leuk om de Bobo te pakken en de letteropdrachtjes te maken. Maar ook tekenen vindt hij leuk en zoals we bij het Sinterklaasboek zagen, tellen ook. Kortom, hier is het echt een succes.

Bobo Winterboek 2018

Ik vind de Bobo echt een aanrader voor kleuters, zodat ze ook thuis leuk kunnen oefenen met wat ze allemaal al geleerd hebben. Maar ook nieuwe dingen leren.

Het Bobo winterboek kost € 5,99.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Bobo
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *