Boeken om te leren tekenen voor beginnende tekenaars

Kinderen kunnen de prachtigste en meest creatieve tekeningen maken. Dat vind ik altijd heel erg leuk om te zien. Zo mooi hoe zij zich ontwikkelen bij het tekenen van mensen en dieren, gebouwen en voertuigen. Steeds meer details worden er zichtbaar. Als kinderen het heel leuk vinden om te tekenen dan zijn boeken om te leren tekenen voor kinderen een aanrader, maar ook voor jezelf. Een heel paard tekenen kan heel complex zijn, maar wanneer het stap voor stap voor gedaan wordt het ineens een stuk minder ingewikkeld. Hieronder vind je voorbeelden van boeken om te leren tekenen voor beginners. Stap voor stap perspectief leren tekenen, stap voor stap paarden leren tekenen en stap voor stap gebouwen leren tekenen. Voor beginnende tekenaars, voor volwassenen en voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar.

  • Verschillende afwerkingstechnieken komen aan bod, waaronder potlood, grafietstift en Chinese inkt
  • Alle tekeningen worden teruggebracht naar enkele eenvoudige stappen
  • Voor beginnende tekenaars

Stap voor stap gebouwen leren tekenen

gebouwen tekenen

Dit boek is het nieuwste boek dat wij ontvingen van uitgeverij Deltas om uit te proberen. We zijn inmiddels bekend met de manier waarop stap voor stap tekenen werkt. Hieronder vind je ook de eerder verschenen reviews van Stap voor stap tekenen.

Voor beginnende tekenaar is het een grote uitdaging om gebouwen, monumenten en steden te tekenen volgens de regels van het perspectief. Kinderen beginnen vaak met tekenen als ze heel klein zijn en langzaamaan ga je huisjes herkennen in de vierkante gebouwtjes met een driehoek erop. Torens, kastelen, bruggen en andere bouwwerken zijn echter opgebouwd uit eenvoudige volumes die van vorm veranderen volgens het perspectief waarin ze getekend worden om je tekening een realistisch aspect te geven. Om je te helpen begrijpen hoe een constructie in elkaar zit, wordt elke tekening ontleed in twee tot zeven eenvoudige stappen! Daarnaast komen verschillende afwerkingstechnieken aan bod van potloden tot grafietstiften en van balpen tot Chinese inkt waarmee je je gebouwen reliëf en karakter kan geven.

Stap voor stap perspectief leren tekenen

stap voor stap perspectief leren tekenen

Wat is perspectief en hoe gebruik je dat in je tekeningen? Perspectief in een tekening aanbrengen is natuurlijk wel een stapje verder dan een poppetje met een jurkje tekenen. Maar, onderschat het leervermogen van kinderen niet. Kinderen die het leuk vinden om veel te oefenen kunnen hun lol op met deze boeken.

Hoewel perspectief tekenen heel ingewikkeld lijkt, is het gebaseerd op slechts twee basiselementen: de verdwijnpunten en de horizonlijn. Daarmee kun je met behulp van de modellen in dit boek, ontleed in slechts enkele eenvoudige stappen, elk onderwerp van je keuze vakkundig in perspectief tekenen.

Stap voor stap paarden leren tekenen

stap voor stap paarden leren tekenen

Het paard is een van de moeilijkste dieren om te tekenen. Toch is het lichaam opgebouwd uit eenvoudige vormen. Als je de onderlinge verhoudingen daartussen ziet, kun je ze gemakkelijk combineren tot een realistische tekening. Alle modellen in dit boek zijn afgebeeld in
karakteristieke houdingen en ontleed in slechts enkele eenvoudige stappen.

Er zijn heel veel verschillende paarden om te tekenen in dit boek in diverse houdingen. Ik vind het heel goed en duidelijk uitgelegd. Voor jonge kinderen is dit erg lastig, maar als je een doorbijtertje hebt die het wel aandurft, zeker mee gaan oefenen. Want, het resultaat is na een tijdje echt de moeite waard.

Leer ook stap voor stap cartoons tekenen

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *