Boeken over tuin- en kamerplanten
Ik kan enorm genieten van mijn groene achtertuin. We hebben een paar grote wilgen en een heleboel fruitbomen in de tuin. Er hoeft maar een zonnige dag tussen te zitten, zelfs in de winter, en ik ben in de tuin te vinden. Een beetje onkruid weghalen, wat aanharken, wat takjes snoeien. Ik vind het heerlijk en het mooie is, als ik buiten ben, dan komen de kinderen ook de tuin in. Even schommelen, timmeren in hun speelhuis of op de trampoline. Behalve mijn planten in de tuin, heb ik ondertussen een hele verzameling aan kamerplanten. Ik heb het stekken van plantjes ontdekt. Twee boeken waar ik op moment dan ook veel doorheen blader zijn: Kamerplanten stekken en De complete tuinplantenwijzer.
Kamerplanten stekken
Het stekken van planten is eigenlijk heel makkelijk en je hebt er niet veel voor nodig. De meeste plantjes kun je wel stekken door simpel weg een blad met stengel af te knippen of snijden en in water te zetten tot het wortels gaat groeien. Een pannenkoekenplant wat op moment een supertrendy plant is maakt zijn eigen stekjes. Daardoor kan je die supereenvoudig vermenigvuldigen. Behalve kamerplanten wil ik ook nog weleens een plant buiten stekken, zoals een mooie Oleander of de rozemarijn, die doet het ook heel goed.
Behalve dat het heel leuk is om plantjes in huis te hebben is stekken ook een budgetvriendelijke manier om meer groen in huis te halen.
Het boek: Kamerplanten Stekken
Céline, bekend van de blog en Instagrampagina I do it myself, legt je in dit boek aan de hand van gedetailleerde beschrijvingen en foto’s uit hoe je de meest voorkomende kamerplanten kan stekken. Daarnaast geeft ze je ook tips over de plaatsing en de verzorging van je groene vrienden. Monstera, pannenkoekplant, ficus, sansevieria, philodendron, calathea… Plant je stekjes en zie ze groeien!
Nederlands Paperback 9789044761344 Druk: 1 februari 2022 64 pagina’s
De complete tuinplantenwijzer
Ik bewaar altijd de kaartjes van de planten die ik koop in een schriftje, zodat ik nog herinner wat ik in mijn tuin heb gezet en hoe je de planten kan verzorgen. Omdat onze tuin sinds 2006 gegroeid vanuit een nieuwbouwgrond staat er ook al een en ander in de tuin dat er al stond voordat wij er gingen wonen. Zodoende vind ik het altijd handig om een en ander op te zoeken. Google is daar heel handig voor, maar een mooi boek vind ik toch wel zo leuk. Even doorbladeren, kijken wat je tegenkomt, soms herken je ineens een plant aan de hand van een afbeelding maar wist je de naam nog niet. Het boek de complete tuinplantenwijzer gebruik ik bijvoorbeeld om op te zoeken wanneer je bepaalde planten kan snoeien, verpotten of waar ze behoefte aan hebben.
Het is een mooi hardcover boek vol mooie foto’s en veel informatie, met 448 pagina’s ook lekker dik.
Nederlands Hardcover 9789044762785 Druk: 1 februari 2022 448 pagina’s
Pingback: De pannenkoekenplant stekken en verzorgen – La Maison Green