Boekreview: Spreek je chocola?

Vandaag een kinderboek voor de kinderen van 10 jaar en ouder. De vertaling van Do you spek chocolate van Cas Lester is namelijk naar het Nederlands vertaalt en deze editie is nu verkrijgbaar: Spreek je chocola?

Nou ik spreek wel chocola, haha, who doesn’t love chocolate?

spreek je chocola?

Spreek je chocola?

Het boek van Cas Lester gaat over een bijzondere vriendschap tussen de Syrische Nadima en Jaz. De 12-jarige Jaz weet het zeker als Nadima bij haar in de klas komt: zij gaan vriendinnen worden! Eindelijk heeft ze weer iemand om naast te zitten in de klas. Er is echter een probleempje, want ze spreken elkaars taal niet. Maar Jaz laat zich daardoor niet tegenhouden, met een reep chocola weet ze het ijs te breken. Het begin van een vriendschap, met een hoop emoji’s, lol en de nodige misverstanden… maar vooral heel veel chocola!

Spreek je chocola? is een hartverwarmend en eerlijk verhaal. De innemende hoofdpersonages Jaz en Nadima maken de lezer (onbewust) veel duidelijk over de problemen én oplossingen bij grote cultuurverschillen.

Spreek je chocola?

Wat vinden we van het boek?

Ik heb het boek zelf gelezen. Mijn kinderen zijn nog te jong, maar een kinderboek lezen als volwassene kan ik je best aanraden. Veel boeken zijn erg leuk. Het is meestal heel toegankelijk gelezen en de verhalen zijn leuk. Dit boek is ook nog eens leerzaam. Met dit boek waan je je vanaf het begin weer naar de brugklas. Een boek waarin jij de hoofdpersoon bent en vanuit haar perspectief het avontuur beleeft. Ik vind het een leuk, grappig, maar ook mooi boek. Heel leuk, ik ga hem bewaren voor over 7 of 8 jaar, haha, dan kan mijn dochtertje hem lezen.

Het boek is verder prachtig vormgegeven, leuk om in je boekenkast te hebben staan, of op je bureau in je slaapkamer. Er staan trouwens ook een paar heel lekkere recepten in!

Het boek is uitgegeven door Gottmer kinderboeken.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Boek: Spreek je chocola?
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *