Boordevol fijne slaapkamerinspiratie

Wij hebben een peuterdame in huis die best wel een boefje is als het om slapen gaat. Ze klimt namelijk uit haar ledikantje. Ze is net twee jaar en we hadden gedacht nog wel even te kunnen wachten met een groot bed. Ze past namelijk nog makkelijk in het ledikant. Toch heeft ze zelf wel duidelijk behoefte aan een groot bed en dat uit bed klimmen vinden we ook best wel gevaarlijk.

Naar een peuterbed of groot bed

Gastblogger Kim schreef een tijdje terug ook over haar peuter en de overgang naar het peuterbed. Wij waren er nog eigenlijk zo mee bezig, maar sinds twee weken wordt het uit bed klimmen structureel iets wat onze dochter doet. ‘s nachts staat ze ineens naast ons bed of in de gang. Vorige week deed ze ineens de slaapkamerdeur van haar broer open, om zes uur ‘s morgens. Die werd daar natuurlijk hartstikke wakker van en wij ook.

Whats on mamas mind kinderkamer 5

Het traphekje doen we ‘s nachts nu standaard dicht. Mijn zoontje klimt nooit uit zijn bed, zelf niet in zijn grote bed. Hij roept altijd als hij wakker is. Dus het traphekje daar maakten we ons ‘s nachts niet zo druk om. Nu wel,  want geen idee waar onze jongste naar toe wil. Vanochtend werd ik wakker doordat ze met haar hoofd tegen mijn hoofd begon te duwen. Ze wilde knuffelen. Ik sliep nog en had geen idee dat ze er al weer uit geklommen was.

What's on mama's mind kinderbed

Dekbedden en matrassen

Bij een groot bed komt meer kijken dan alleen een bed. Je moet vaak nog los een lattenbodem kopen, een matras aanschaffen en natuurlijk dekbedden en overtrekken. Er is nog keuze ook uit onderdekens en laken enzo. Dekbedden en dan vooral de overtrekken uitkiezen is natuurlijk hartstikke leuk. Mijn dochtertje heeft haar eerste dekbedovertrek al, namelijk van My Little Pony. Die kreeg ze van opa en oma voor haar verjaardag afgelopen maand.

Bed uitzoeken

We zitten door het afstruinen van alle beddensites wel boordevol slaapkamer inspiratie en zijn ook wel van plan het kamertje van ons dochtertje meteen onder handen te nemen. Een nieuwe inrichting. Maar we zijn nog steeds niet uit het bed dat we gaan kiezen. Haar kamertje is vrij klein, dus een hoogslaper zou wel mooi zijn. Maar dat durf ik nog niet met een peutertje van twee jaar. Dus we zullen toch nog wel eerst een laag bed kiezen. Of schuiven we het bed van haar broer (bijna 4 jaar) door en laten we hem in een hoogslaper slapen, want dat zou hij zo leuk vinden.

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *