Met een baby of peuter op vakantie per boot, auto of vliegtuig

De zomervakanties komen er weer aan, waar gaat Nederland dit jaar naar toe? Met de auto, trein, boot of toch met het vliegtuig weg? Kim schreef een gastblog over op reis gaan met kleine kinderen; een baby of een peuter. We lazen ook al de 5 vliegtips van Petra.

Vorig jaar was het onze eerste keer met z’n drietjes vliegen en ook dit jaar zullen we waarschijnlijk gaan vliegen. Al vind  ik met de auto weg ook heel gezellig. En voor ons is de boot niks nieuws meer, dat hebben we al zo vaak gedaan dat het  kinderspel is.

Mamablog op bootreis met een peuter

Maar waar moet je nou allemaal aan denken als je van huis gaat?

Hebben ze een kinderbed en stoel en kan je een fles opwarmen?  Is er een pierenbadje of hoe staat het met de muggen invasies?

Maak een lijstje met wat je mee wilt nemen. Op ouders van nu.nl kan je een vakantiechecklist vinden zodat je niks vergeet en lees reviews van de bestemming waar je heen gaat zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Zoals een Frans animatie team in plaats van Nederlands. Ga je alleen met je kind weg, zorg dan voor toestemming van papa voordat je weg gaat. (Zie marechausee.nl en vorige blog)

Zelf neem ik altijd een EHBO-tasje mee met niet alleen pleisters maar ook paracetamol, neusspray, anti-mug, Arnica, calendulan en tandenspul mee. Beter te veel als dat ik daar in mijn gebrekkige taal moet uitleggen wat ik wil hebben. Dan natuurlijk zonnebrand, pincet voor splinters en teken en nestosyl. Nestosyl is ideaal voor jeuk en brandwonden. Verder het gewonere werk als billenzalf en huidolie. Als er geen wasmachine aanwezig is dan kleding genoeg om twee keer per dag te verschonen en voor de eerste dag een potje eten voor het geval dat.

Wat wij misten afgelopen zomer waren parasols op het strand, die hebben we toen ter plekke gekocht. Het mooie met de auto weg is dat je dat soort dingen gewoon mee kan nemen. Wij moesten hem helaas achter laten.

We hadden een opblaaszwembadje mee en een doos met speelgoed zodat ze in het huisje ook wat te spelen had. Plus haar eigen lakentjes zodat ze ’s nachts niet vervreemd raakte.

Mamablog op vliegreis met een peuter

Vliegtuig

Voor in het vliegtuig zou ik altijd een hapje en een boekje of een ander favoriet klein speelgoedje meenemen. En vergeet niet een speen of fles voor tijdens het dalen. Als ze verkouden zijn zorg dan voor een open neus, doormiddel van het gebruik van een neusspray anders komt er teveel druk op de oortjes te staan. En heb je een kindje wat al kan lopen, laat het dan lekker lopen. Liever een blij kind door het wandelpad dan een huilert in zijn stoel. Trek makkelijke kleren aan voor het verschonen en neem voor jezelf ook een extra shirt mee, je weet nooit wat er kan gebeuren.

Auto

Voor in de auto heb je van die makkelijke draagbare dvd-spelers die je aan de hoofdsteun kan bevestigen en stop genoeg om de benen te strekken. Wij vertrekken altijd op een tijdstip dat Nikita normaal thuis zou gaan slapen. Zodoende overbrug je al een paar uur saaiheid voor hem of haar. De weg is van te voren al uitgestippeld zodat we daar geen gedoe over krijgen terwijl je een jengelend kind in je nek heb. En gaat het echt helemaal niet meer stop dan gewoon. Blijf daar de nacht en ga morgen weer verder. Heb je een kind dat wagenziek wordt? Bij de drogist kan je bandjes kopen van seaband die de misselijkheid tegen gaan. Ook ideaal voor op de boot trouwens. Maak de reis niet te lang en geef ze geen boekjes om te lezen.

Waar wij heen gaan van de zomer dat weet ik nog niet maar zal je hoogstwaarschijnlijk hier wel terug lezen als het zo ver is. Eerst maar eens een weekje oma’s 65ste verjaardag vieren op Ameland.

 

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *