Bordspel De Gorgels

De gorgels borspel

Jochem Myjer’s creatie De Gorgels krijgt eigen bordspel: De Gorgels – ‘het ondergrondse avontuur’. Wij vonden de boeken van de Gorgels echt geweldig. Ik verheugde mij er zelf op om weer een stuk te mogen voorlezen.

De Gorgels bordspel

Na het overweldigende succes van Jochem Myjer’s kinderboeken De Gorgels, presenteert Just Games in samenwerking met Uitgeverij Leopold het bordspel De Gorgels – het ondergrondse avontuur. In dit avontuurlijke familiespel neem je het samen met je Gorgelvriendjes op tegen de gevaarlijke Brutelaar, die een zieke Gorgel probeert te pakken. Werk slim samen om de Gorgel te beschermen en de Brutelaar met lege handen achter te laten. Het spannende spel is vanaf 1 maart 2019 verkrijgbaar.

De gorgels borspel

Hoe speel je het Gorgels bordspel?

Het is een eenvoudig bordspel, waar je veel plezier aan kan beleven met kinderen vanaf ongeveer 3 of 4 jaar. De richtleeftijd is 4 jaar, maar wij speelden het gerust met een driejarige. Je wilt samen winnen van de Brutelaar, maar onderling wil je van elkaar winnen. Wie is er als eerste bij het hol? Jij, je medespeler of de Brutelaar?

kinderen vanaf ongeveer 3 of 4 jaar. De richtleeftijd is 4 jaar, maar wij speelden het gerust met een driejarige. Je wilt samen winnen van de Brutelaar, maar onderling wil je van elkaar winnen. Wie is er als eerste bij het hol? Jij, je medespeler of de Brutelaar?

Het leuke is dat je het elkaar lastiger kan maken, doordat je stenen op elkaars pad kunt leggen. Hierdoor blokkeer je de weg van jouw tegenstander naar het holletje.

De gorgels borspel

Het verhaal van het spel

Een Gorgel ligt ziek in bed in zijn hol op het Eiland. Een gevaarlijke Grootbekbrutelaar graaft zich een weg naar de zieke Gorgel, maar dit laten jij en je vrienden niet zomaar gebeuren. Kruip in de huid van Bobba, Belia, de Grijze Gorgel, Gug of een Berggorgel en baan je een weg door de donkere grond om de Gorgel te beschermen. Maar let op! De Brutelaar blokkeert het pad met zware stenen om jullie te slim af te zijn. Ben jij klaar voor dit ondergrondse avontuur? Hakkelabambam!

Release: 1 maart
Consumentenadviesprijs: € 14,99
Speelduur: 30 min
Leeftijd: 4+
Spelers: 1-6

Jochem Myjer schreef zijn eerste kinderboek De Gorgels in 2016 en won hiermee de prijs van de Nederlandse Kinderjury. Rick de Haas verzorgt de prachtige illustraties. Afgelopen november kwam het spannende vervolg De Gorgels en het geheim van de gletsjer binnen op nummer 1 van de CPNB Bestseller Top 60.

Wij vinden het een fantastisch spel en heel leuk om dit te spelen net nadat je de boeken hebt voorgelezen of jouw kind zelf de boeken net heeft gelezen! Echt een aanrader voor jonge kinderen.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
De Gorgels bordspel
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *