Bouwen met de Nintendo Labo

Een tijdje terug plaatste ik een persbericht van de Nintendo Labo voor de Nintendo Switch. Vandaag neem ik jullie mee in ons eerste Nintendo Labo bouwwerk: De modelauto.

Nintendo switch labo

De modelauto

De modelauto wordt aangedreven door trillingen in de Joy-Con-controllers en kan een pad van reflecterende tape volgen dankzij de IR-bewegingscamera in de rechter Joy-Con – dit werkt zelfs in het donker.

Nintendo switch labo

We gingen aan de slag: mijn zoontje van vier jaar ging bouwen en ik hielp mee waar nodig. Hij is vrij handig en ook zijn fijne motoriek is goed ontwikkelt, dus ik had er wel vertrouwen in dat hij dit zou kunnen. Hij vindt het vooral ook erg leuk om te knutselen en de combinatie met de Nintendo Switch, maakte wel dat hij erg geïnteresseerd was.

Aan de slag

Als eerste pak je de Nintendo Switch in de handen, om te bouwen koppel je hem niet aan de tv, maar houd je hem vast en werk je met het touchscreen van de Nintendo Switch. De Joy-con controllers (de blauwe en rode in mijn geval) heb je los.
Je volgt eenvoudig de stappen op het scherm. Stap voor stap wordt aangegeven wat je nodig hebt en moet doen.
Zo wordt eerst aangegeven welk vel karton je nodig hebt. Daar druk je, in dit geval, de vormen die je op het scherm ziet, voor de modelauto uit. Vervolgens is het heel duidelijk wat je moet doen. Zelfs hoe je het karton moet draaien om hem goed te kunnen vouwen op de vouwranden wordt aangegeven. Heb je de handeling uitgevoerd, dan druk je op verder.

Nintendo switch labo

Zo bouwden we een model auto met aan beide kanten vier pootjes. De controllers schuif je in de zijkanten van de vorm die je hebt gevouwen. Je ziet nu een soort robotje/spinnetje/auto op 8 pootjes. Nu kan je gaan spelen. Je drukt op de start knop. Je hoort een belletje en de pootjes gaan door de controllers trillen. Zo gaat de modelauto vooruit. Op je Nintendo kan je frequenties afstemmen en de auto goed afstellen om vooruit te gaan.

Knutselen met de Nintendo Labo

Je kan de kartonnen uiteraard ook nog verven, inkleuren of beplakken. Dat hebben wij nog niet gedaan. Vervolgens zou je de auto nog een keer binnenste buiten in elkaar kunnen zetten en dan kan je hem weer opnieuw versieren. Je moet wel opletten dat je de pootjes niet te veel buigt, dan zakt hij door zijn hoeven als je hem weer wilt gebruiken.

Nintendo switch labo

Waarom de keuze voor karton?

Karton kan scheuren, plastic is steviger en hout ook. Het is verwacht ik een bewuste keuze om voor karton te kiezen. Goed voor het milieu maar ook niet al te kwetsbaar, het versplintert niet zoals hout en plastic is toch wel stugger. Ik zou zelf niet weten hoe je dit met plastic zou moeten doen. Het karton kan je vouwen in alle vormen en het is toch stevig, tenzij je de pootjes buigt, maar daar kan een plakbandje wel weer een oplossing bieden. Je kan het tevens heel goed in kleurem en verven, dus dat maakt het dat er een extra spelelement wordt toegevoegd aan deze game.

Ik vond het ontzettend leuk om dit samen met mijn zoontje te kunnen doen. Ik ben zelf best wel fan van computerspelletjes, altijd al geweest en dat wil ik wel meegeven aan mijn kinderen. Maar ik vind het ook wel fijn als mijn kinderen creatief bezig zijn, bouwen, knutselen en uitvinden. Het is echt een educatieve aangelegenheid. Er moet geconcentreerd gewerkt worden en je moet goed de stappen volgen. Mis je een stap, dan kan het helemaal in de soep lopen. Daarom was ik ook erg trots dat mijn zoontje dit zo goed deed. De modelauto hebben we in ongeveer 30 minuutjes gebouwd. Het kan vast sneller, maar goed dat was voor ons niet het streven. Daarna is er al meerdere keren mee gespeeld en het wordt ook aan iedereen geshowt die op bezoek komt.

Nintendo Labo

De volgende bouwwerken zullen iets meer tijd in beslag nemen, maar we houden jullie op de hoogte.
Gaming Deals juni

 

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Nintendo Labo modelauto voor Nintendo Switch
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Een gedachte over “Bouwen met de Nintendo Labo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *