Brain Balance Kids Journal

Een tijdje terug besteedden we aandacht aan het boek Brain Balance van Charlotte Labee. Ook voor de allerjongsten onder ons lanceerde Charlotte Labee een journal: de Brain Balance Kids Journal voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Want in deze eerste levensjaren worden de belangrijkste patronen en neurale netwerken aangelegd. Hoe fijn dat we direct het juiste kunnen aanleren, zodat je een goede basis neerzet? Wij ontvingen het invulboek waarbij je spelenderwijs met je kind aan de slag gaat. Het journal doet een beetje denken aan andere dagboeken of invulboeken die ik voor onze kinderen heb om de dag te verwerken, maar dit boek gaat nog dieper op het brein in en leert jouw kind waarom zijn of haar brein zo geweldig is. Je kind vult het zelf in of jij samen met je kind. Het boek helpt het beste als je het op het nachtkastje neerlegt en er elke dag even in leest of schrijft.

brain balance journal kids

Brain Balance Kids Journal

In opvolging op de succesvolle ‘Journal voor Volwassenen’ en de onlangs verschenen ‘Teen Journal’ lanceert Brain Balance expert Charlotte Labee op 25 maart de Brain Balance Kids Journal: de ultieme tool om aan te zetten tot dagelijkse actie. Voor alle ouders die hun kinderen al op jonge leeftijd positieve gewoontes willen aanleren, die een goede basis zijn voor latere leeftijd.

“Onze kinderen krijgen tegenwoordig heel veel prikkels te verduren. Deze journal helpt om hun hersenen beter te begrijpen en zo om te leren gaan met stress en angsten, maar ook bewust te zijn van hun mindset, focus en levensstijl” , aldus Charlotte. Met oefeningen, kleurplaten en spelletjes krijgen kinderen spelenderwijs mee hoe belangrijk het is om goed voor je brein te zorgen.

Bereik je doelen in maar 15 minuten per dag

Journalen is een hele effectieve methode om concreet aan de slag te gaan met jouw doelen. Een journal is een soort agenda, maar dan één die met jou meedenkt. Zo gaan kinderen in de Kids Journal aan de slag met dankbaarheid, leren ze dat fouten maken goed is en leren ze omgaan met hun gedachten. In de Brain Balance Kids Journal staat ook ‘grotemensenpraat’, met verdere uitleg over hoe het kinderbrein werkt en hoe ze op situaties kunnen reageren. Maar de journal bevat ook leuke oefeningen en opdrachten.

Spelenderwijs gaat je kind aan de slag met dankbaarheid, leren ze hoe fouten je brein verbeteren, hoe je complimentjes kunt geven, hoe je kunt mediteren en wat voeding voor je hersenen doet. Zo leren ze bijvoorbeeld beseffen dat tegenslag er soms bij hoort en dat ze niet bang hoeven te zijn om fouten te maken. Charlotte: “Met deze leuke Kids Journal leren ze dankbaar te zijn voor de kleine dingen en vooral ook trots op zichzelf te zijn.” Kortom: daag je hersenen uit, geef niet op, en probeer creatief te zijn.

brain balance journal kids charlotte labee

Journalen verandert je hersenen (en je leven)

Schrijven in de journal verhoogt de concentratie en verlaagt het stressniveau: door iets op te schrijven maak je zaken concreet. Het denk- en leervermogen verbeteren daardoor en ook je humeur en creativiteit. Charlotte: “Iets wat je herhaaldelijk opschrijft en aandacht geeft, verandert je neurale netwerken. Je hersenen veranderen, en daardoor je leven.”

Alle belangrijke breinthema’s die in de Volwassen Journal en in de Teen Journal aan bod komen, vind je ook terug in de Kids Journal: breinkennis, stress, slaap, Brain Food, beweging en ontspanning.

Voor wie is deze Brain Balance Kids Journal bedoeld?

Deze unieke Brain Balance Kids Journal leert jouw kind het volgende:

  • Wat zijn/haar hersenen allemaal kunnen
  • Hoe dankbaarheid werkt
  • Waarom het geven en krijgen van complimentjes zo fijn is
  • Dat zijn/haar hersenen blij of juist heel moe kunnen worden van eten
  • Waarom het goed is om fouten te maken
  • Wat beweging doet voor de hersenen
  • Waarom slapen zo belangrijk is
  • Dat zijn/haar hersenen groeien als hij/zij iets spannends doet
  • Hoe hij/zij rust in zijn/haar hoofd kan krijgen

Bestel het boek in de webshop van Charlotte Labee

Wat vinden we van de Brain Balance Journal Kids?

Ik vind journals voor kinderen sowieso een mooie manier om de dag te verwerken. Kinderen maken veel mee op een dag, het ene kind vertelt hier wat makkelijker en meer over dan de anderen. Voor het slapen gaan kan je op een fijn manier terugblikken op de dag en aan een journal heb je handvatten voor de vragen. Door vragen door te nemen als: heb je vandaag school gehad of had je vrij? Heb je vandaag gesport? Wat heb je gegeten, denkt jouw kind na over de dag. Met de journal van Charlotte Labee ga je daarnaast nog iets verder en gebruik je hem om dieper over dingen na te denken en leer je hoe je brein eigenlijk werkt. Het is hoe Charlotte Labee het heel mooi zegt “een soort agenda die met je meedenkt”. Je laat kinderen nadenken over complimentjes of over dankbaarheid, waarom is slapen eigenlijk belangrijk? Die vraag kreeg ik van mijn kind (7 jaar) ook al vaker.

Achterin het boek staat het dagboek gedeelte, waar je wat vertelt over je dag. Behalve vragen voor kinderen om samen in te vullen, staat er ook “saaie grotemensenpraat” in het boek. Voor de kinderen saai, maar voor jou en mij waardevol. Kinderen die al iets ouder zijn kunnen het boek zelf invullen, ik vind het heel mooi om dit samen in te vullen. Zo kan je ook nog verder praten over wat je leest en leert in het Brain Balance Journal Kids.

Ik vind het een heel mooi journal en boek en adviseer het aan ouders, maar bovenal ouders van gevoelige kinderen. Voor hen is het extra waardevol om te helpen ontdekken wat voor een geweldige dingen je brein allemaal kan doen!

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *