Top houten buitenspeelgoed met Mölkky spel en speurtocht

Het is weer echt weer om te gaan buitenspelen. Langzaam aan komen er weer meer mooie dagen aan en kunnen we de tuin ook weer als speelplek meerekenen. Via Tactic games maakte ik kennis met twee heel leuke buitenspellen, ook een buitenspel van hout. Die ik graag met je deel, want we zijn toch allemaal gek op buitenspelen en houten speelgoed? Het eerste spel is een kinderspeurtocht en het tweede spel, is het spel met blokken en stokken: Mölkky.

Het top buitenspeelgoed dat we reviewen:

  • Speurtocht voor kinderen vanaf 5 jaar.
  • Mölkky voor kinderen vanaf 6 jaar.
Speurtocht Tactic voor kinderen

Tactic Speurtocht

Een zoektocht naar schatten maken was nog nooit zo eenvoudig! Teken, schrijf of markeer hints op het spelbord. Verberg ze voor de piraten en stuur het vrolijke gezelschap op weg om de schat te vinden. Met de duidelijke stap-voor-stap instructies ontwerp je een spannende speurtocht voor binnen of buiten.

Speurtocht Tactic voor kinderen

Dit is echt een ontzettend leuk spel, waarbij je eenvoudig een zoektocht naar schatten maakt.

Het spel is inclusief grote jute zakken, spelborden met hints, witte stiften en een echte metalen munt! Een spel vol lichamelijke activiteit en leuke hints om de schat te vinden! Heel leuk voor kleuters, maar ook voor wat oudere kinderen. Kinderen zijn vaak gek op speurtochten, ook met het eerste kinderfeestje van mijn zoontje hadden we een speurtocht uitgezet.

Een volwassene zet de speurtocht uit, hij of zij is de kapitein en de kinderen zijn de piraten die samenwerken tijdens het schat zoeken. Je laat op de kaartjes hint achter, je kan dus omcirkelen met de afwasbare stift waar ze kunnen zoeken. Als je de schat dus onder een struik verstopt omcirkel je de afbeelding met de struik, maar staat deze naast een glijbaan, dan omcirkel je bijvoorbeeld ook de glijbaan.

Speurtocht Tactic voor kinderen

De schat verstop je in de ongenummerde zak en deze zak verstop je op een plek waarvan je weet dat je kinderen hem zouden kunnen vinden (dus niet te ingewikkeld, of misschien juist wel, haha).

Geef de eerste hint aan op het eerste bordje, die stopje in een zakje. Er zijn zes zakjes voor de hints. Er zijn kleuren kaartjes, om een hint mee te geven bij welke kleur iets in de buurt verstopt is. Bijvoorbeeld bij de blauwe trampoline.

Inhoud:

24 uitwisbare bordjes
1 uitwisbare stift
100 kleurenkaarten
6 zakken voor de hints
1 gouden munt
1 zak voor de schat
instructies
  • Leeftijd vanaf: 5 jaar.
  • Minimum aantal personen: 2
  • Maximum aantal personen: 12|
  • Speelduur: ongeveer 20 min.

Tactic Molkky buitenspeelgoed van hout
Mölkky

Mölkky

Mölkky is een Fins spel, het leukste buitenspel van de afgelopen tijd. Alles wat je nodig hebt is de buitenlucht, een groep vrienden en een set Mölkky! Sterk hoef je niet te zijn: het komt aan op een combinatie van geluk en gooien. De eerste speler die voor 50 punten aan pionnen omgooit is de winnaar!

Molkky spelregels

Het houten blokken gooi spel, noemen we het, want het is een werpspel met houtenblokken, net als Kubbs, wellicht dat je dat ook kent. Molkky wordt ook wel nummer Kubbs genoemd, kubbs maar dan met cijfers. Molkky is makkelijker om te doen met jongere kinderen.

Het is de bedoeling dat je paaltjes omgooit. De paaltjes zijn genummerd van het getal 1 tot en met 12. Je moet ze omgooien, met een paaltje. De werpstok wordt de Molkky genoemd, die gebruik je om de paaltjes om te gooien. Je telt het aantal punten op de paaltjes dat jij hebt omgegooid. Is een paaltje omgevallen, dan wordt het na het tellen van je punten weer opgezet op de plaats waar hij is terecht gekomen.
Wie als eerste 50 punten heeft, heeft gewonnen. Dus goed optellen. Als je meer dan 50 punten hebt gegooid, dan ga je weer terug naar 25. Als je drie keer geen paaltje omgooit, dan ben je af.
Met kleine kinderen kun je natuurlijk een heel andere puntentelling afspreken. Zo deden wij wie het meeste punten haalde in 3 worpen. Of wie als eerste tussen de 15 en 30 punten kon gooien.

Mollky houtenspeelgoed voor buiten

Rekenen als spel

Dit spel is de uitgesproken kans om spelenderwijs te oefenen met rekenen. Je moet namelijk sommetjes maken, om 50 punten te gooien.
Je staat allebei op dezelfde plek en gooit een beetje zoals bij jeu de boule in dezelfde richting. In plaats van met ballen zo dichtbij een balletje komen, die je nu blokken om te werpen met een stok.

Mollky houtenspeelgoed voor buiten met houtenstokken

Je kan het spel echt met jong en oud spelen. Een kindje van 3 jaar heeft uiteraard hulp nodig bij het rekenen, maar een volwassen persoon van welke leeftijd dan ook speelt graag mee. Kleine kinderen kun je uiteraard van minder grote afstand laten gooien. Al gooien ze soms juist te hard en dat moet je je stokje zoeken tussen de plantjes, zoals hieronder op de foto, haha.

Tactic Molkky buitenspeelgoed van hout

Het doet je misschien een beetje denken aan Kubb. Aangezien Kubb ook houtenblokken heeft waarbij geworpen wordt en het is ook een echt buitenspel. Maar Mölkky is een individueel spel en Kubb speel je meestal met een team tegen elkaar. Ook ben je wat vaker aan de beurt. Je gooit 1x per beurt en niet met 4 stokken zoals bij Kubb.

Mollky houtenspeelgoed voor buiten met houtenstokken

Inhoud:

  • 12 pionnen (genummerd 1-12),
  • Mölkky werp kegel
  • spelregels.

Please follow and like us:
Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Tactic buitenspeelgoed
Beoordeling
51star1star1star1star1star

Bericht auteur: mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *