Cadeautips meisje van 7 jaar

Op zoek naar de leukste cadeautips voor een meisje van 7 jaar? Net als eerdere jaren heb ik een selectie gemaakt van speelgoed dat nu heel populair is bij meiden van deze leeftijd, maar ook van speelgoed dan ongeacht de leeftijd leuk blijft! Dit lijstje wordt de komende tijd aangevuld. Leuk voor verjaardagen, maar natuurlijk ook voor Sinterklaas. Zoals altijd komt hier ook altijd weer speelgoed naar voren dat gekroond is tot Speelgoed van het Jaar.

Poppen en knuffels

De gedachte ” meiden spelen met poppen en jongens met auto’s” , dat is niet meer van deze tijd. Al is het bij ons toch wel stereotype. De jongens spelen met LEGO, bouwen gebouwen, racen met monster trucks, ruilen Pokémonkaarten, gamen op de Nintendo Switch en de meiden maken een fantasiewereld op de slaapkamer met knusse hoekjes, make-up en sieraden, poppen en knuffels. Niks mis mee natuurlijk! Daarom staan er simpelweg een aantal poppen in het overzicht. Er heeft wel een verandering plaatsgevonden in het type poppen. Van Baby Born en Baby Annabel zijn we steeds meer naar de grote meiden poppen (de barbies van nu): Rainbow High Dolls, L.O.L. Surprise en Na! Na! Na! Surprise.

Rainbow High-modepoppen

MGA Entertainment heeft onlangs de nieuwe collectie Rainbow High-modepoppen uitgebracht in de Benelux. De collectie bestaat uit zes nieuwe personages die de hoofdrol spelen in seizoen 4 van de Rainbow High-animatieserie.

rainbow high

Lila Yamamoto

Lila Yamamoto is een begrip in Tokyo en steelt de show met haar streetstyle, die is beïnvloed door haar multiculturele roots. Ze houdt ervan om te experimenteren met nieuwe stijlen en kleuren. Een van haar outfits bestaat uit een charmante top met bloemen, een metallic skirt met rits, platformschoenen, handschoenen en matchende accessoires.

L.O.L Surprise!’Fashion Show’-poppen

miss frost lol surprise speelgoed van het jaar
Missy Frost – Speelgoed van het Jaar

Deze fashion poppen lopen over de catwalk. Missy Frost is zelfs gekroond tot Speelgoed van het Jaar 2022.
De set geeft kinderen de mogelijkheid om hun creativiteit los te laten op heel veel verschillende outfits en haarstijlen. In totaal zijn er wel maar dan 320 combinaties samen te stellen. Zo zijn er twee verschillende modepoppen (Missy Frost en La Rose), waarbij outfits kunnen kunnen worden gepimpt, verwisseld en omgekeerd. De andere twee poppen in de nieuwe lijn zijn ‘hair’ dolls (Lady Braids en Twist Queen) en hier ligt de nadruk sterker op de kapsels van de poppen.

FURREAL: Cinnamon Mijn Styling Pony

Toen mijn dochter nog niet naar school ging was er elk jaar een Hasbro (spel- en speelgoedfabrikant) feest, waar we allerlei nieuw speelgoed van Hasbro (Play Doh, Furreal, etc) konden bekijken. Elk jaar was er dan ook weer een schattig nieuw dier van Furreal. Dit jaar ben ik niet naar een feestje van Hasbro geweest, maar er is wel weer een nieuw furry dier dat de show steelt; denk aan de glamalots, de walk-alots, Munchin Dinosaurus en nu ook: Cinnamon Mijn Styling Pony.

Ben je fan van dieren en pony’s? Dit is Cinnamon Mijn Styling Pony ! Cinnamon knipoogt naar je en beweegt haar oren, hoofd en hal. Ze reageert als ze gevoerd wordt of als je haar rug, wangen of snuit aait. Ze maakt blije geluidjes en haar wangen gloeien soms! Ook kan je haar borstelen en stylen met allerlei mooie accessoires (26 in totaal), inclusief vier glinsterende hoefijzers en een bloemenkroon. Als je het lief vraagt, zingt ze zelfs een slaapliedje voor je. Leeftijd: 4+ / Adviesprijs: € 119,99

Fashion, styling en jewellery

Een echte grote meiden rubriek natuurlijk. Geboren fashionista’s de meiden van deze tijd. Al jaren hoef ik mij amper te bemoeien met de garderobe van mijn dochter. Nou ja, ik bemoei mij er mee, wanneer er wat nieuws gekocht mag worden, maar als zij het niet mooi vindt, dan weet je dat het niet gedragen wordt. En terecht, want je wilt je comfortabel voelen in wat je aantrekt.

Shoesme schoenen

Al jaren heb ik een mooie samenwerking met Shoesme. Ik schrijf graag over hun kinderschoenen, die naar mijn mening, buiten dat ze mooi zijn, ook goed zijn voor kindervoeten en Shoesme besteed aandacht aan duurzaamheid. Inmiddels hebben zij ook al een uitgebreide collectie vegan baby- en kinderschoenen. Deze schoenen zijn geproduceerd zonder dierlijke materialen (zoals leer). Go Banana’s is een nieuw merk van Shoesme, dat sneakers maakt van recyclebare materialen.

Bij verjaardagen horen ook nieuwe schoenen, of in dit geval mooie laarzen. Ik ben helemaal weg van deze laarsjes van mijn dochter. Ze heeft inmiddels maatje 32, nog een paar jaar en we kunnen de schoenen gaan delen met elkaar. De schoenen op de foto zijn de Shoesme cognac laarzen met details ook verkrijgbaar in andere kleuren. De schoenen gaan van maat 24 tot en met 35. Ze vallen mooi op maat!

shoesme laarzen

Sieraden van KayaSieraden.nl

oorbellen meisjes kaya sieraden

Net na de zomervakantie heeft onze dochter gaatjes in haar oren laten schieten. Dat wilde ze eigenlijk al een heel lange tijd. Maar ze twijfelde ook nog weleens, dus we hadden er geen haast mee. Afgelopen zomer wist ze het ineens zeker. Gezien het advies om 6 weken niet te zwemmen, wanneer je net gaatjes hebt laten zetten, hebben we de zomer even afgewacht. Bij gaatjes schieten krijg je eerst schiet- of zweerknopjes. Deze moet je een periode van 6 weken inhouden, zodat je gaatjes niet dicht groeien. Je moet dan ook 1 a 2 keer per dag de oorbelletjes draaien. Daarnaast krijg je een flesje mee met Antisept, hiermee moet je 6 tot 8 weken druppelen. Allemaal om te zorgen dat het mooi schoon blijft en de gaatjes niet dichtgroeien. Gelukkig heb je tegenwoordig (oh wat klink ik nu oud) heel leuke zweerknopjes. Geen saaie zilverkleurige bolletjes, maar kleurrijke bloemetjes of dieren. Toch is het fijn dat we nu helemaal zelf de keuze hebben wat we in de oren doen, dus bij KAYA Sieraden hebben we een heleboel leuke mooie oorbellen uit gezocht.

Goedgemerkt naamlabels

goedgemerkt naamstickers

Naamlabels zijn natuurlijk geen fashion, maar gebruik je misschien wel voor je fashion. Kinderen van 7 jaar zijn behoorlijk ondernemend. Vanuit school gaan ze naar gymles en misschien wel op schoolreisje, maar ook zit een meisje van 7 jaar mogelijk wel op een sport. Jouw kleding labelen met plaklabels is dan ook wel verstandig. Bij ons gaan de kinderen uit groep 4 al een nachtje op schoolkamp. Iedereen brengt daarbij een slaapzak, slaapmatje en andere spullen mee, die tegenwoordig vaak bij Decathlon zijn gekocht en hoe herken je dan nog je eigen opblaasbare matje? Nou eenvoudig: je plakt er een naamlabel op. Ook op een hockeystick of tennisracket plakken we wel even een naamsticker. Reuze handig als je zoon of dochter zijn stick is vergeten, dan weten ze meteen van de stick is. Het leuke aan de kledinglabels en naamstickers van Goedgemerkt is dat je ze kan personaliseren, met leuke icoontjes en in je favoriete kleur. Al vanaf dat de kinderen naar het kinderdagverblijf gingen gebruiken we deze plaklabels en we waren inmiddels aan een nieuwe set toe.

Knutselen en lezen

Vanaf groep 3 gaan kinderen avi-lezen. Ik heb al eens een blog geschreven over hoe de nieuwe avi-niveaus werken. Vroeger hadden we avi niveau 1 tot en met 10, volgens mij. Inmiddels werken ze met een midden en een eind niveau per leerjaar. Na avi start komt, in Nederland, Avi m3 (midden groep 3) en daarna Avi E3 (eind groep 3). Lezen is vooral een kwestie van heel veel meters maken. Dat betekent, lezen, lezen, lezen. Lezen doe je overal. Je leest verkeersborden, je leest reclameteksten, je leest de namen van de knuffels in het Sinterklaasboek van Intertoys of Bol.com, lezen is niet alleen maar boeken lezen. Maar, echter meters maak je natuurlijk wel in een boek, het liefst in leuke leesboeken. Hieronder een leuk overzicht met populaire leesboeken voor kinderen van 7 jaar, die ongeveer avi 4 of 5 lezen of graag voorgelezen worden! Wat ook altijd heel erg leuk is:

De wensclub geen droom is te gek – Jette Schroder

Beste vriendinnen Fien en Sara verzinnen samen de leukste plannen. Op een dag vinden ze in de bibliotheek het vriendenboekje van Nina. Daarin lezen ze dat het Nina’s grootste wens is om prinses te worden. Fien en Sara besluiten om het boekje naar Nina terug te brengen. En dat niet alleen… Ze verzinnen een plan om Nina’s wens uit te laten komen. Het plan lukt, en dat smaakt naar meer! Er zijn vast nog veel meer wensen die ze kunnen vervullen. Fien en Sara richten daarom een geheime Wensclub op. In de bieb zetten ze een versierde schoenendoos neer, waar mensen hun wensen in kunnen stoppen. Al snel komen de eerste wensen binnen…

Adviesleeftijd: 8+ jaar

Help we hebben een dierentuin! – Marlies Slegers

kinderboek help we hebben een dierentuin

Van Help we hebben een dierentuin verschenen al twee boeken: Een krokodil als hoofdprijs en Het is hier (g)een hotel! Ontzettend leuke boeken over Sems familie in de dierentuin. Een ding is zeker: als je in eens dierentuin woont. hoef je je nooit te vervelen.

EEN KROKODIL ALS HOOFDPRIJS: Sem en zijn opa zijn in de dierentuin. Net als ze naar huis willen gaan, vindt er een loterij plaats. Sem heeft het winnende lot in handen! Zijn prijs is een grote verrassing en zal de volgende dag thuis worden bezorgd…
Wat Sem en zijn opa dan nog niet weten, is dat de dierentuin op het punt van sluiten staat. En de eigenaar moet zo snel mogelijk van alle dieren af. Vooral van de grote, wilde beesten… Wat moeten Sem en zijn familie doen als er de volgende dag een reusachtige krokodil in de tuin wordt afgeleverd?

HET IS HIER (G)EEN HOTEL: Poeh, wat is het heet! De beesten in de dierentuin van Sems familie zijn er sloom van. Maar niet alleen de dieren hebben last van de hitte. De oude vrienden van opa houden het niet meer uit in tehuis De Morgenster nu de airco stuk is. Sem en zijn opa bedenken een plan om hen te helpen. Al snel wordt het een drukke boel in de dierentuin.

Hotel Flamingo Kentterende Kookwedstrijd – Alex Milway

Hotel Flamingo

Knetterende kookwedstrijd is het vierde deel van Hotel Flamingo. Eerder verschenen Hotel Flamingo, Hotel Flamingo Carnaval! en Hotel Flamingo Verhitte vakantie. Als Julia van haar oudtante een hotel erft, weet ze nog niet dat het een totaal vervallen pand is, waar alleen nog een oude beer als portier en een ringstaartmaki als receptionist werken. Ooit was Hotel Flamingo het zonnigste hotel van de Beestenboulevard. Maar toen bouwde Marcus Malafide zijn Hotel De Glitz en kaapte alle klanten en al het personeel van Hotel Flamingo weg.

De opblaasbende bijna lek – Garrod en Hitchman

Opblaasbende is een spetterende graphic novel over vier grappige opblaasfiguren die in een zwemparadijs wonen. Flamingo wil graag beroemd worden, zijn vriendjes zetten alles op alles om hem te helpen!

Flamingo, Cactus, Donut en Watermeloen zijn vergeten opblaasfiguren die op de afdeling gevonden voorwerpen wonen.

Flamingo wordt een ster! Dat weet de Opblaasbende zeker, dus als de feestelijke opening van het nieuwe golfslagbad allerlei cameraploegen het waterpark in lokt, bedenken ze een gedurfd plan om hem beroemd te maken. Of zal een zwerm vreemde vogels uit het verleden Flamingo’s droom als een zeepbel uit elkaar laten spatten? Zet je schrap, wereld, want Flamingo gaat de boel OPBLAZEN!

Leren tekenen

eenvoudig leren tekenen

Boeken zijn er om in te lezen, maar ook om van te leren. Erg mooi zijn de boeken van uitgeverij Deltas Stap voor stap leren tekenen en eenvoudig leren tekenen. Onze nieuwste aanwinst is Eenvoudig leren tekenen technieken en tips voor beginnende tekenaars. Dit is een boek dat niet per se alleen voor kinderen is, maar ook voor volwassenen. Het is bet uitdagend om hiermee aan de slag te gaan. Maar wanneer je kinderen van tekenen houden en al een beetje de smaak te pakken hebben, dan kunnen ze hier prima mee vooruit. Samen tekenen is overigens ook erg gezellig.

Stickerboeken en doeboeken

superstickerpret

Knutselen, tekenen en plakken van stickers zijn prima vermaak het hele jaar door, maar in de herfst en winter is het hier extra populair. Erg leuk zijn stickerboeken op thema. Zoals het Pokémon super stickerpret boek met meer dan 500 herbruikbare stickers. Dit boek zit helemaal voor Pokemon panaroma’s waar je de juiste Pokemon op elk panorama moet plakken van Kanto tot Galar. Dus heel erg leuk voor de echte Pokemonfans. Overigens ook ideaal voor lange autoreizen en andere vormen van vakantievervoer. Zo kom je de uren wel door.

Oefenpret met uitwisbare stift – ik leer rekenen

oefenpret met uitwisbare stift ik leer rekenen

Boeken zoals deze zijn een mooie manier om thuis ook te oefenen met de dingen die kinderen op school leren. In dit geval rekenen voor groep 3. Dankzij de uitwisbare stift is het nog makkelijker om te oefenen en kan je gewoon weer opnieuw beginnen als je het nog een keer wilt proberen. Fouten maken mag, en met de wisbare stift ziet ook niemand het foutje meer, dat is helemaal makkelijk! De oefenpret boekjes zijn erg aantrekkelijk vormgegeven voor jonge kinderen en zo maak je leren leuk. Splitsen? Optellen, kikkersprongen? Lekker oefenen met je uitwisbare stift en boekje!

What's on mama's mind opgestuurd artikel

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *