Campingspullen en kamperen in de herfst

De herfst is dit jaar heel zichtbaar begonnen. We gingen van een warme zomer, met heel veel zonuren, naar een koude en natte herfst. De natuur had het nodig de regen, maar ik was er nog niet helemaal klaar voor. We vinden het altijd fijn om het najaar nog veel buiten te zijn en nu kunnen de winterkleren alweer uit de kast. Het is overigens wel heel erg leuk om in de herfst te gaan kamperen. Het kan heel koud zijn, maar in Zuid-Europa zijn echt nog voldoende plekjes waar je betere temperaturen dan hier kunt vinden. Ik heb een paar nieuwe kampeerspullen sinds deze zomer, die ik hier graag even wat aandacht geef.

Wat neem je mee als je gaat kamperen?

Als je gaat kamperen met een eigen tent, zeker als gezin met twee of meer kinderen, dan kom je er wel achter hoeveel spullen je mee wilt nemen. De afgelopen jaren zijn wij steeds vaker gaan kamperen en zo hebben we langzaam aan een hele kampeeruitzet bij elkaar verzameld.

Je hebt een flinke auto, wellicht een dakkoffer of aanhangwagen nodig, wil je het allemaal kwijt kunnen en meenemen op vakantie, is mijn ervaring. Een grote ruimte tent met meerdere slaapcabines, zoals onze mooie Black Out Coleman tent neemt al best wel wat plek in beslag. Maar dan heb je alleen nog maar je tent mee. Naast de standaard items zoals luchtbedden en matjes, slaapzakken en kussens… hebben wij ook heel veel plezier van onze stoelen. Op een camping wil je ook lekker kunnen zitten. Dan wil je echter wel stoelen die niet te veel plek in de auto innemen, dus makkelijk inklapbaar zijn en toch lekker zitten.

De Deck Chair van Coleman

coleman stoel

De Deck Chair Kamperstoel staal van Coleman is onze nieuwste aanwinst in onze verzameling kampeerspullen. Deze stoel is opvouwbaar en daardoor plat te vervoeren. Het is een stevig stoeltje met een rugsteun, zitting en armsteunen van schuim. Hij weegt minder dan 5kg en is makkelijk te vervoeren door de draagriemen.

Daarnaast vind ik de stoelen er ook mooi uit zien. Zeker niet onbelangrijk, want je tent, is toch wel eventjes je thuis als je een tijdje op vakantie bent. Ik merk zelf ook dat het belangrijk is dat je op goede stoelen zit. Je krijgt anders last van je rug en het slapen op een matras kan ook al erg vermoeiend voor je lichaam zijn. Fijn als je goed kan zitten als je gaat eten of een boekje wilt lezen ’s avonds bij de tent. Dan kom ik meteen op ons volgende item.

Kampeerlamp met Bluetooth-luidspreker

coleman sound and light

De Coleman® 360° Sound and Light is een ideale lamp die behalve voor licht ook voor muziek kan zorgen. De lamp functioneert namelijk ook als bluetooth speaker. Je verbindt je telefoon via bluetooth met de sound an light lamp van Coleman en je speelt er je favoriete spotify playlist af. Ik vind het een enorme uitkomst, maar het is ook simpel weg een mooi product.
Je laadt hem op via de USB-poort. Hij biedt tot 7 uur licht op de hoogste stand, mocht je er ook muziek bij luisteren, dan heb je er 5 uur aansluitend plezier van.
Een lamp heb je altijd nodig in je tent en met muziek erbij is het nog leuker!

Kamperen in de herfst

Misschien is het niet je eerste idee om te gaan kamperen in de herfst. Maar, als je je er op kleedt en genoeg warme spullen meeneemt is de herfst wel heel erg leuk om te kamperen. Dit seizoen biedt ook de kans om je kinderen wat bij te brengen over de natuur. Leer kinderen over de natuur. Ga mooie boswandelingen maken, zoek naar insecten, paddenstoelen, muizen, stenen. Bovendien kom je zelf helemaal tot rust op een camping in het midden van de natuur.

Wat neem jij mee als je gaat kamperen?

What's on mama's mind opgestuurd artikel

Bekijk ook de kampeertips voor Kamperen in Nederland
Kamperen met kinderen: Top of Flop?

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *