Colour Catch – Genomineerd speelgoed van het jaar

Je hebt al meerdere spellen en speelgoed voorbij zien komen dat genomineerd is voor speelgoed van het jaar, de afgelopen weken op mamas-mind.nl. Zo ook Colour Catch van Smart Games. Sinds 11 september tot en met 3 november kan er gestemd worden op het Speelgoed van het jaar 2019. Ik maakte een blog met een overzicht van alle genomineerde speelgoed en spelletjes van 2019. Vandaag licht ik Colour Catch uit, een spel van Smart Games dat is genomineerd in de categorie 6 en 7 jaar. Smart Games heeft nog meer spellen die genomineerd zijn dit jaar.

Colour Catch Smart Games genomineerd Speelgoed van het jaar 2019

SmartGames is genomineerd in de volgende categorieën:

Stem je mee, iedereen kan meedoen? Wat is jouw favoriet? Heb je al verlanglijstjes voor Sinterklaas? Doe inspiratie op, maar stem vooral ook mee.

Colour Catch Smart Games

Vorig jaar maakte ik voor het eerst kennis met speelgoed van Smart Games. Mijn kinderen zijn nu 4 jaar en bijna 6 jaar en in die leeftijdscatagorie zijn er van Smart Games een heel aantal superleuke en leerzame spellen te vinden. De favorieten hier thuis zijn Smart Farmer (tevens genomineerd voor Speelgoed van het jaar 2019) en Roodkapje.

Colour Catch Smart Games genomineerd Speelgoed van het jaar 2019

Het spel Colour Catch is voor mijn dochtertje dat vorige week vier jaar weg nog lastig, maar voor een zesjarige prima te begrijpen. Net als de andere spellen van Smart Games die wij graag spelen, is dit een spel dat je in je eentje speelt. Wel blijf ik er bij en help ik mee. Mijn kinderen vinden het prima om spelletjes alleen te doen, maar ze vinden het toch wel het leukst als je erbij bent en soms even helpt of ook een opdrachtje doet. Wat natuurlijk ook hartstikke gezellig is.

De salamanders en kikkers werden hier enthousiast ontvangen door onze Freek Vonk fan en avonturier. Ik vind het zelf ook leuk dat de dieren een keer anders zijn de gebruikelijke honden en katten of konijnen.

Spelregels Colour Catch

In het kort is het de bedoeling dat je de puzzelstukken op het spelbord zo neerlegt dan de kleur van de kikkers, salamanders en insecten overeenkomt met de opdracht in het opdrachtenboekje. Doordat het bord verschillende gekleurde vakken heeft en de dieren transparant zijn, zullen ze van kleur veranderen, zodra je de puzzelstukken op het speelbord legt. De positie van het dier is niet van belang, zoals dit wel is bij Smart Farmer of Roodkapje. Er zullen altijd drie insecten zichtbaar zijn op het spelbord, maar die worden alleen zichtbaar als ze kunnen worden gevangen door de kikkers en / of salamanders. En ook nog eens alleen wanneer de insecten bij hun neus zijn. Soms wordt een insect door twee dieren gevangen.
Er is altijd maar 1 oplossing!

Colour Catch Smart Games genomineerd Speelgoed van het jaar 2019

Review Colour Catch

Een heel leuk en uitdagend spel. We zijn heel enthousiast! Voordeel van dit spel en meerdere spellen van Smart Games is dat het klein en compact is. Net als bijvoorbeeld Chicken Shuffle jr. stop je het makkelijk in je rugzak om mee te nemen als een broertje of zusje moet wachten bij zwemles of op vakantie voor in de auto of op de camping.

Verkiezing Speelgoed van het jaar

speelgoed van het jaar 6 en 7 jaar

Eind juni heeft de vakjury van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar met alle ingezonden artikelen gespeeld en ze vervolgens beoordeeld. Op www.speelgoedvanhetjaar.nl staan alle genomineerden met artikelomschrijving, mening van de jury en een toelichting door de ontwikkelingspsycholoog. Tot en met 3 november kan je stemmen op jouw favoriete spel of speelgoed en op 6 november worden de winnaars bekendgemaakt. Het artikel met de meeste stemmen in een categorie wordt winnaar in die leeftijdsgroep.

SmartGames staat te trappelen om de titel ‘Speelgoed van het Jaar’ in ontvangst te nemen! En ik vind dat er zeker een spel van Smart Games moet winnen, aangezien we hier grote fans thuis hebben zitten. Colour Catch is een goede kanshebber!

Colour Catch Smart Games genomineerd Speelgoed van het jaar 2019

De mening van de jury Speelgoed van het Jaar:

Een uitdagend spel. Veel opdrachten, leuk dat de kikkers en salamanders van kleur veranderen als je ze op het spelbord legt.

Toelichting ontwikkelingspsycholoog Speelgoed van het jaar:

Colour Catch is een solitaire smart game, waarbij kikkers, salamanders en insecten volgens een bepaald patroon moeten worden neergelegd. De opdrachten (in totaal 60) staan in een boekje en geven aan welke kleur elk dier moet hebben en of een amfibie een insect vangt of niet. De oplossing – op welke plek de dieren gelegd moeten worden – moet worden bedacht (de slimme manier) of uitgeprobeerd door ‘trial and error’. Als een kind er niet uit komt, dan zijn de oplossingen ook in het boekje te vinden. Colour Catch bevordert visueel-ruimtelijke waarneming, een flexibele manier van problemen oplossen, logisch denken en stimuleert de volgehouden aandacht en het doorzettingsvermogen als het moeilijker wordt. De opdrachten nemen toe in complexiteit, waardoor er relatief makkelijk gestart kan worden en het oplossingsvermogen kan meegroeien met de mate van uitdaging. Mogelijk ook geschikt voor kinderen die van een intellectuele uitdaging houden en moeite hebben om zich in hun eentje te vermaken.

Samenvatting
Review datum
Reviewed item
Colour Catch
Beoordeling
51star1star1star1star1star

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *