Constructiespeelgoed: GigaBots

GigaBots zijn stoere grote intergalactische bots die je zelf kan bouwen. Supercool speelgoed voor kinderen vanaf 5 jaar. Er zijn zes verschillende Gigabots om te verzamelen: Hyrobot, Blaze, Fragbot, Scrapbot, Hazbot en Gripbot.

Hoe dat werkt en eruit ziet dat kan je zien via de YouTube video hieronder, of lees de blog even, want dan laat ik je zien hoe wij Hyrobot bouwen. Ze zijn hartstikke groot, dat maakt ze mega tof.

GigaBots bouwen

De GigaBots zijn alle zes een bol, voordat je ze ombouwt tot grote staande robot van wel 33 cm hoog. De bol zelf is een onderdeel van de robot, maar deze is ook gevuld met allerlei onderdelen; buisjes, handen, hoofd en ga zo door. In het totaal zijn het behoorlijk wat stukjes die de puzzel tot je GigaBot vormt. De bol zelf ziet er al heel mooi uit, op de verpakking zie je ook het eindresultaat al, maar dan heb je eigenlijk nog geen idee van hoe groot deze werkelijk wordt. 33 cm is echt heel groot, dat zal je nog verbazen.

GigaBots bouwen

De adviesleeftijd is vanaf 5 jaar, ik vind het echter nog niet zo makkelijk om te bouwen, doordat je de onderdelen stevig moet aandrukken. Je klikt allerlei onderdelen in elkaar, deze moet je goed aanduwen wil het vast klikken. Mijn zoontje (8 jaar) gebruikte daar ook de tafel voor, dat werkte, zo kon hij net wat meer druk zetten. Ook volg je een handleiding hoe je hem in elkaar moet zetten. Ik denk dat je het vanaf 5 jaar prima samen kunt bouwen, waarna het spelen inderdaad heel erg leuk is voor een vijfjarige. Wil je je kind hem zelf laten bouwen, dan is vanaf 8 jaar een uitstekende leeftijd voor dit speelgoed. Je merkt dat ze vanaf die leeftijd ook al wat ervaring hebben met het lezen van handleidingen, zoals dat ook gebeurt bij bijvoorbeeld LEGO. Dit is overigens, vind ik, een heel handige vaardigheid waar ze veel profijt van zullen hebben op latere leeftijd. Ik stimuleer dan ook dat ze dit zo zelfstandig als mogelijk doen.

Je zet de bot in elkaar door alle onderdelen op de juiste plek in elkaar te klikken.

GigaBots bouwen

Wij bouwden als eerste HyroBot, althans, mijn zoontje bouwde HyroBot en ik maakte de foto’s voor Instagram en de blog. De volgende die wij gaan bouwen FragBot, met zijn gave groene kapsel.

Hier zie je hoe HyroBot is als hij afgebouwd is. Mijn zoontje is er ongeveer 15 a 20 minuten mee bezig geweest, dat vond hij erg leuk om te doen. Het resultaat vond hij erg tof, want het is echt een grote bot (niet voor niets een GIGA bot). Daarna kan je er een tijdje mee spelen, of je haalt hem weer uit elkaar en maakt er weer een bol van. Je kan er in het totaal zes verzamelen.

GigaBots

What's on mama's mind opgestuurd artikel

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *