Cooking star restaurant – Nintendo Switch – PEGI 3

Kinderen kunnen ondanks de lockdown hun eigen restaurant openen in het nieuwe spel voor PlayStation 4 en de Nintendo Switch: Cooking Star Restaurant! Heb jij een ambitieuze kok in huis? Die Pizza’s wil bakken of een lekkere regenboogtaart maakt? Lees hieronder onze review van Cooking Star restaurant voor de Nintendo Switch.

Regenboog kwarktaart

Een van de vele dingen waar heel de wereld naar uitkijkt, is de dag dat de restaurants haar deuren weer mogen openen. Om alvast in de juiste sfeer te komen, is het mogelijk om vanaf 25 maart je eigen restaurant openen dankzij My Universe: Cooking Star Restaurant! In deze game, die voor de PlayStation 4 en de Nintendo Switch verschijnt, kan jij je restaurant van A tot Z naar eigen smaak managen.

Bekijk hier de trailer van deze smaakmakende game

Haal je braadpannen maar tevoorschijn en trek je mooiste schort aan! Als gepassioneerde chef-kok moet je vele challenges overwinnen om een echte meesterkok te worden! Overtref de verwachtingen van je gasten met originele en heerlijke recepten, stel een gebalanceerd menu samen en probeer een groeiend aantal fijnproevers te verleiden voor een bezoek aan jouw restaurant. Naarmate jouw restaurant en gerechten steeds bekender worden, ga je chef-koks van over de hele wereld ontmoeten die je helpen om de beste culinaire gerechten van verschillende internationale keukens te bereiden. Van Japan, Frankrijk en Italië tot de Verenigde Staten of zelfs India, er zijn genoeg keukens voorhanden om jouw menu een internationale dimensie te geven en de echte fijnproevers te verleiden om voor jouw restaurant te kiezen!

cooking star restaurant review

De beste kok ben ik zelf niet, maar misschien mijn zoontje wel. Hij (7 jaar) ging met mij samen dit spel uitproberen. Lukt het hem om de sterren van de hemel te koken en bakken in dit spel?

Gerechten maken

Het spel is in het Nederlands en dat is erg prettig voor mijn zoontje die net het lezen een beetje onder de knie heeft in het Nederlands. We beginnen met het maken van koekjes. Hier ontdek ik meteen hoe leerzaam dit spel meteen is. Je moet namelijk het juiste gewicht afwegen van de ingredienten. Zo zie je maar dat gamen helemaal niet slecht is voor je. Je kan gedurende het spel steeds meer tafels en gerechten vrij spelen.

cooking star restaurant review

Hoewel we zelf al een tijdje in de lockdown zitten, lopen hier de gasten door het restaurant. Begeleid je gast naar een tafeltje n neem de bestelling op. Je bent een ober of serveerster, dus je ruimte ook de tafel op en serveert het eten. Afrekenen gebeurt niet in het restaurant, dat was overigens wel een mooi lesje betalen en rekenen met geld geweest. Precies waar de kinderen op moment in groep 3 druk mee bezig zijn.

Wat vinden we van het spel?

Het spel is redelijk rechtoe rechtaan, het is simpel en voor jonge kinderen heel toegankelijk. IK vind het een leuk spel om af en toe een keer te spelen. Het is uitermate geschikt voor de beginnende gamer. Doordat je ook wat moet lezen is het het meest geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar, maar als je het samen doet lukt jonger ook wel.

De volgende onderdelen helpen jou om de masterchef te worden van Cooking Star Restaurant:

Nintendo Switch

Een uniek culinair avontuur – Leer hoe je meer dan 30 verschillende gerechten van over de hele wereld kunt bereiden en laat je adviseren door geweldige koks!

  • Talloze minigames – Beoefen verschillende kookvaardigheden door middel van minigames en doe je best om al je klanten tevreden te stellen.
  • Ontgrendel recepten – Ontgrendel nieuwe recepten en word de beste chef-kok van de stad!
  • Zorg voor je klanten – Verwelkom je klanten, besteed aandacht aan hun verzoeken om hen de best mogelijke culinaire ervaring te bieden.

My Universe-serie

Pet Clinic Cats & Dogs en My Cooking Star Restaurant zijn onderdeel van de My Universe serie. De My Universe-serie is speciaal ontworpen voor kinderen die enthousiast zijn om in hun gedroomde volwassen leven te springen. Recentelijk verschenen ook deze titels in deze reeks: My Universe: School Teacher en My Universe: Fashion Boutique.

My Universe: School Teacher

Naar school gaan is nog nooit zo leuk geweest! Bepaal zelf hoe jij les geeft. Motiveer je leerlingen, verbeter hun resultaten en organiseer leuke activiteiten en natuurlijk ook schoolfeesten. Meer dan 15 activiteiten in 4 verschillende omgevingen: klas, proeflokaal, werkruimte en zelfs een muziekpodium!

My Universe: Fashion Boutique

Ontwerp de modecollectie van je dromen en run jouw eigen modeboetiek! Richt je showroom in volgens jouw stijl en wordt wereldberoemd met jouw kledingmerk op social media. Organiseer modeshows om jouw eigen collectie te showen op de catwalk.

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *