De lekkerste recepten voor taco’s: Holy Taco

Heb jij ook zo’n zin in een goede taco? Wij in ieder geval wel! Laatst ontving ik een nieuw kookboek dat helemaal draait om deze Mexicaanse klassieker. Mijn dochter heeft een tijdje terug een kookcursus gevolgd, ze was toen acht jaar oud. De kookworkshop duurde een aantal weken, ik denk wel 12 weken lang en elke week stond in het thema van een bepaald land of werelddeel. De wereldkeuken dus. Tacoś bleek wel haar favoriet. Zij maakt nog steeds voor ons een heerlijk taco receptie. Hieronder plaats ik haar recept en een receptje wat ik zelf ook weleens maak.

Het boek staat vol verrassende combinaties waar je meteen trek van krijgt.

Taco’s met vega kip

De kookworkshop was volledig vegetarisch, dus ook het Taco recept is vegetarisch, met vegetarische stukjes kip.

Ingrediënten voor 8 taco’s:

  • 300 g vegetarische kipstukjes
  • Doosje met tacoschelpen
  • Geraspte kaas, ook prima zelf te raspen
  • IJsbergsla
  • Avocado
  • Zak bevroren mango stukjes – even laten ontdooien
  • Blokjes tomaat
  • Creme fraiche

Bereiding:

  1. Bak de vegarische kipstukjes in de pan – plaats ze in een bakje als ze klaar zijn
  2. Verwarm de tacoschelpen volgens de verpakking. Ik hang ze altijd over het ovenrekje in de oven, maar je kan ze ook prima in een schaal leggen
  3. Snijdt de avocado in stukjes
  4. Zet alle ingredienten op tafel en vul allemaal zelf je taco met een beetje vegetarische kipstukjes, sla, tomaat, avocado, ijsbergsla, mango, kaas en cremefraiche.

Smakelijk!

Nog een receptje vind je hier:

Zelfs de bijgerechten en salsa’s zijn het proberen waard. Sinds ik dit boek in huis heb, is taco night hier thuis echt een feestje geworden!

Mijn favoriete Taco tot ik dit boek las?

Simpele Taco’s met Vegetarisch gehakt

Ingrediënten voor 8 taco’s:

  • 250 g vegetarisch gehakt
  • Zout en peper en eventueel paprikapoeder
  • Doosje met tacoschelpen
  • Geraspte kaas, ook prima zelf te raspen
  • IJsbergsla
  • Blokjes tomaat
  • Creme fraiche

Bereiding:

  1. Rul het vega gehakt in de pan
  2. Voeg de kruiden toe (zout, peper en paprikapoeder)
  3. Bak het nog een paar minuutjes
  4. Verwarm de tacoschelpen volgens de verpakking. Ik hang ze altijd over het ovenrekje in de oven, maar je kan ze ook prima in een schaal leggen
  5. Vul elke taco met een beetje vega gehakt, tomaten, sla en geraspte kaas en de creme fraiche

Lekker eten!

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *