De leukste geboortekaartjes

Geboortekaartjes blijven leuk. Hoewel we zelf al even uit de “babytijd” zijn, krijgen we nog regelmatig geboortekaartjes, want in onze omgeving worden nog genoeg baby’s geboren. Omdat ik zelf destijds zelf een geboortekaartje heb laten ontwerpen, weet ik inmiddels wat je allemaal op een kaartje wilt vermelden. Dat deel ik graag met je.

Een geboortekaartjes kiezen, waar let je op?

Waar let je nou op als je een geboortekaartje gaat bestellen?  Ik had zelf uiteraard wat eisen en voorwaarden voor het geboortekaartje. Met mijn grote zwangere buik heb ik destijds alles uitgewerkt wat ik op het kaartje wilde. Een vriendinnetje heeft hem vervolgens ontworpen.

What's on mama's mind - 39 weken zwanger2

Standaard kaartje

Er zijn een heel hoop websites, waar je kunt kiezen uit standaard geboortekaartjes. Alles staat dan al klaar en je kunt supereenvoudig zelf de laatste details toevoegen. Dat maakt het bestellen supersnel en eenvoudig. Zelfs het laten bezorgen is erbij inbegrepen, bij een hoop sites. Daar kun je ook nog eens de optie toevoegen om het kaartje te personaliseren, door het bestaande kaartje een persoonlijke touch te geven. Een vogeltje erbij of een leuke tekst. Leuke kaartjes van geboortepost zijn een mooi voorbeeld van leuke kaartjes. Standaard kaartjes zijn echt ideaal en er is vaak heel veel keuze, waardoor er vrijwel altijd wel wat bij zit dat bij jou past.

Inspiratie voor een geboortekaartje opdoen?

Weet je nog niet zo goed wat je er op wilt? Een heel goede plek om inspiratie op te doen vind ik Pinterest. Je maakt een bord aan op pinterest en pint kaartjes of afbeeldingen die je mooi vindt. Vaak zie je dan dat je veel van hetzelfde uitkiest, zo weet je gauw genoeg waar je interesse naar uitgaat.

Bestel proefkaartjes

Of je het kaartje nou zelf ontwerpt, of voor een voorontworpen geboortekaartje gaat. Stuur een proefkaartje naar jezelf. Meestal kan je bij bedrjiven wel gratis proefkaartjes aanvragen. Zo kun je heel goed zien of hetgeen dat je online ziet ook hetgeen is dat je echt mooi vindt.
Vooral wanneer je zelf ontwerpt en laat afdrukken, kan het kleurverschil van digitaal en print nog weleens groot zijn. Erg handig dus die proefkaarten. Als de optie er is, maak er gebruik van.

Maak tijdig een adressenbestand

Zorg dat je op tijd begint met (het liefst digitaal) een adressenbestand aan leggen. Wie wil je allemaal een kaartje sturen? Meestal versturen ouders makkelijk zo’n 100 kaartjes. Dus in excel een mooie adressenlijst opbouwen of google spreadsheets is echt een aanrader. Zo kun je in 1x alle adressen op etiketten afdrukken. Vaak kun je bij het bestellen van kaartjes via een webshop de hele adressenlijst in een keer uploaden en zo versturen ze eenvoudig de kaartjes voor jou. Begin daar het liefst al aan het begin van je zwangerschap aan, want het is een hele kluif. Informeer bij familie, vrienden en kennissen of hun adres up-to-date is, zo krijg je niet te veel kaartjes terug. Dat is zonde, want het kost al genoeg.

What's on mama's mind kaartjeposten

Wat zet je op het kaartje?

Uiteraard is het persoonlijk wat je op je geboortekaartje wilt zetten, maar meestal staat het volgende erop:

  • De volledige naam (dus inclusief eventuele doopnamen of tweede, derde, etc… namen)
  • Het geboortegewicht
  • De lengte bij geboorte
  • Bij een broertje of zusje staat er vaak nog “broertje of zusje van…”.
  • Jullie adres (voor kaartjes met gelukswensen, uiteraard)
  • Jullie telefoonnummers (voor de gelukswensen per telefoon of app)
  • Het advies om een afspraak te maken voor iemand jullie willen bezoeken

Kraamfeest

Tegenwoordig wordt steeds vaker een kraamfeest georganiseerd. Dan heb je al je bezoek in één keer in plaats van verspreid over een periode. In dat geval maak je van het geboortekaartjes tevens een uitnodiging voor het kraamfeest.

 

 

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *