De leukste kerstoutfits voor kinderen

De meest sfeervolle maand van het jaar is aangebroken; haardvuurtje aan en heerlijk eten en gezellig samenzijn. Met deze kerst zullen we vooral thuis eten, of ga je voor een uitgebreide kerstbrunch of -lunch? In elk geval kom je met kerstkleding voor kinderen helemaal in de juiste stemming voor de naderende feestdagen. Tijd dus om te gaan kerstshoppen! Wat trekken jouw kinderen aan met kerst? Koop je iets alleen voor de feestdagen of ga je voor een outfit die je ook op andere dagen van het jaar aantrekt? Dat laatste is natuurlijk meer duurzaam en beter budget proof. Het is natuurlijk zonde als je kleding hebt die je alleen met kerst kunt dragen en verder niet gedragen wordt. Gelukkig is er voldoende feestkleding dat uitermate geschikt is om ook op andere dagen te dragen, wanneer kerst en oud en nieuw al lang achter de rug zijn. Daarom heb ik hieronder kerstkleding tips die je de hele winter kunt combineren.

Ideale kleuren voor kerstoutfits

feestdagen kinderkleding

Als je denkt aan stijlvolle kleuren tijdens kerst kom je heel vaak zelf uit op zwart. De kleur zwart wordt vaak geassocieerd met chique, maar het is natuurlijk ook al gauw een beetje somber. Voor kinderen vind ik zwart ook niet altijd mooi, de zwart-wit trend heb ik helemaal langs mij heen laten gaan. Zwart kan natuurlijk heus wel mooi staan, maar in mijn idee moet je het wel feestelijk of vrolijk houden. Dus wanneer je het combineert bijvoorbeeld met een glitterrokje of wanneer het kledingstuk zelf wat opvallends heeft, zoals een speciale (glans) stof, opkrullende mouwtjes of een ander opvallend patroon of kenmerk.

Voor meiden kun je een zwart jurkje met een maillot of panty met een opvallend patroon doen en een mooi glittervestje. Of ga voor een rokje met shirtje combinatie en stoere chelsea boots, stoere meisjes schoenen bij een glitterjurk maken de outfit speels. Bij jongens kun je een zwarte jeans combineren met een grote velvet jasje. Want, naast zwart zijn groen en rood natuurlijk echte kerstkleuren, maar meteen ook kleuren die je verder gedurende het jaar ook zeker aan kan.

Shop budgetvriendelijke kerstkleding niet per se in een winkel waar het zo goedkoopmogelijk is, maar maak het budget vriendelijker door de kleding ook gedurende het jaar op andere dagen te dragen.

Glitter, fake fur en tule kerstoutfit

kerstjurkjes

Ik ben gek op glitter, ik heb zelf ook glitter aan met kerst. Kinderen mogen natuurlijk het hele jaar schitteren, dus ze zullen er mogelijk helemaal geen bezwaar tegen hebben om ook op een normale schooldag een glitteroutfit aan het hebben of een nep-bont jasje en een tule rok. Niet te veel glitter, maar wel een beetje glamour? Een glittervestje, kan je vaak ook wat langer dragen dan 1 seizoen, doordat het qua maat met een vestje vaak wat minder nauw komt. Je kunt het vestje namelijk zowel dicht als open dragen.
Verder is er geen enkel meisje toch op tegen om een toffe glitterjurk of tule rok te dragen naar school, bso en tijdens het kerstdiner? Ook perfect voor verjaardagen!

Foute kersttrui

Ben jij van de foute kersttruien? Ideaal voor de laatste week van school, maar verder gedurende het jaar niet heel erg geschikt om te dragen. Bekijk de aanbiedingen op marktplaats of een vintage shop eens voor kersttruien. Daar vind je op een duurzame en budget proof manier de foute kersttrui voor dit jaar!

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *