De leukste vakantiebestemmingen met jonge kinderen

Met dit mooie weer hoef je echt niet naar het buitenland voor een vakantiegevoel. In ons kikkerlandje is genoeg leuks te doen en er zijn zat supermooie vakantieplekjes. Daarnaast is de temperatuur al een ruime tijd goed… Uhm heet!!

Frankrijk

Frankrijk is mijn favoriete vakantieland. Sinds wij zelf kinderen hebben gaan we graag naar een camping, voorkeur voor een stacaravan of lodge of iets in die trant. Kamperen vind ik leuk, maar dan wel met een eigen wc en badkamer, Haha.

Wij zijn de afgelopen vijf jaar naar verschillende campings geweest. In de Dordogne, Franse Alpen, Bourgogne, Provence, Bretagne, aan de Middellandse zee en de Loire. Heel Frankrijk door dus.

Spanje

We vinden het ook wel leuk om met de kinderen naar Spanje te gaan. Vorig jaar hadden we gekeken om naar Malaga te vliegen, maar toen was het in die periode zo duur om een vlucht te boeken, dat we uiteindelijk naar Nice zijn gevlogen en toch weer een weekje Zuid-Frankrijk hebben geboekt. Maar wel Googlen vast ook dit jaar wel weer een keer naar Vakantiehuis Spanje. Om eens een andere richting op te gaan.

Italië

Toen mijn zoontje een paar maanden oud was zijn we naar Italië geweest. Mijn vriendin ging in Umbrië trouwen en we besloten daar onze vakantie aan vast te maken. Zo gingen we twee weken naar de Adriatische kust. In de buurt van Rimini.

Een paar jaar daar voor waren we in Toscane. Toen gingen we niet naar een camping maar naar een agriturismo, dat was echt heel mooi. Nog zonder kinderen, dat wel. Sienna, Florence, Pisa etc.

Nieuw Zeeland

Onze verste trip ging via Hong Kong naar Nieuw Zeeland. Een geweldige vakantie, maar ja wel echt veel te ver om met kleine kinderen te vliegen vind ik. 23 uur vliegen volgens mij en dan hadden we er ook nog een tussenstop van 8 uur bij. Dus ben je meer dan twee dagen onderweg.

Daar is het wel ideaal voor kinderen. Het is een Supermooi en veilig land. Je kan er geweldig wandelen en het weer is een beetje vergelijkbaar met Nederland. Het noorden is warmer dan het zuiden. Het zuider eiland vond ik overigens wel het moois. Heel lord of the rings.

Wat zijn jouw favoriete vakantielanden?

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *