De perfecte luierzalf van Naïf – Diaper cream

What's on mama's mind - Naif diaper creamBestaat de perfecte billencrème of luierzalf voor je kleintje? Ik was er al een tijdje naar op zoek. Slechts een paar heb ik er getest op ons kleine proefmonstertje. In het begin heb ik vooral Zwitsal en Vaseline gebruikt, omdat mijn kraamhulp vertelde dat Sudocrème pijn doet aan de billetjes. “Smeer het zelf maar eens op een wondje of een droge huid bij jezelf, het prikt”, zei ze. Dus van de Sudocrème bleven wij af.

Is Vaseline geschikt al luierzalf? Nou ben ik geen dermatoloog of expert op dit gebied of wat dan ook. Dus puur uit eigen ervaring, denk ik dat het een goede keus is voor droge huid zo nu en dan in te smeren met Vaseline. Billen, gezichtje, het kan allemaal. Wat Vaseline echter wel doet, het blijft op de huid liggen. Het trekt niet in de huid en de huid is daardoor best vet. Iets wat ik met guur weer in de winter perfect vindt voor zijn wangetjes, als we op de fiets moeten.

Voor de billen heb ik nu een mooie oplossing van Naïf. Ik ben sowieso al fan van de mooie, lekkere Diaper cream 3producten voor mijn kleintje van Naïf.

Voor billencrème wil je niet alleen iets dat lekker ruikt of in een mooie tube zit. Het moet echt effect hebben, want als je kleintje luieruitslag krijgt dan is dat heel naar. Dat is aan Naïf wel toevertrouwd.

Wat ik heb begrepen van een dermatoloog die ik onlangs sprak, is dat Zinkoxide (we hebben het meestal over zink) het belangrijkste is in de billencrème. Dit is het werkbare bestand. Belangrijk is dus om te kijken dat de luierzalf voldoende zinkoxide bevat.

Ook Naïf beaamde dit en gaf deze verklaring. ‘Zinkoxide heeft een verkoelende en adstringerende werking  (samentrekkende stof, veelal gebruikt om bloeding of vochtafscheiding van huid of slijmvlies tegen te gaan) het legt dus als het ware een beschermlaag tussen de huid en de luier en helpt in samenwerking met kamille en vitamine E de huid te beschermen en repareren bij luieruitslag.’

Ik krijg meteen nog een lesje over ‘zink’ van Naïf. ​Zinc is namelijk een natuurlijke Uva / UVb filter en wordt dus ook veel gebruikt in zonnebescherming. ‘Vandaar dat kinderen vaak een witte waas krijgen als je ze net hebt ingesmeerd. Maar dat is alleen maar goed eigenlijk.’

What's on mama's mind - luierzalf naifNatuurlijk heb ik hem getest en hij mag zeker blijven. Hij smeert fijn, pakt goed op de huid, is niet vettig of plakkerig en blijft goed zitten. Ik smeer altijd luierzalf op, ook als er niets te zien is. Preventief zullen we maar zeggen. De Diaper cream ruikt erg lekker, dat is een mooie bijkomstigheid, net als de mooie tube. Het ziet er naar uit dat je erg lang met een tube kan doen. Dat gaan we dan ook proberen. Ik ben enthousiast!

 

 

 

Wil je ook de luierzalf a.k.a. Diaper cream van Naif proberen? Deze shop je bij Naïf voor € 12,95.

Opgestuurd artikel klein

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Hi, welkom op mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van de mamablog en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook de leukste must-haves en must-do's voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *