Baby of peuter onder een dekbed

Poeh wat is het warm geweest de afgelopen dagen. Het is eindelijk iets aan het afkoelen. Ondanks dat ik gek ben op de zomer en het mooie weer, werd het wel een beetje te gek toen het donderdag 36 graden was. Mijn dochtertje lag in haar zomerslaapzakje in een onderbroek in bed te zweten. 29 Graden was het op haar kamertje. Niet lekker voor haar en echt uitgerust was ze ook niet na een uur zweten in haar bedje.

Whats on mamas mind kinderkamer 5

Dekbed of lakentje

Mijn dochtertje van 1,5 jaar slaapt in een ledikantje. Als het niet zo belachelijk warm is als afgelopen weken dan slaapt ze in een slaapzak onder een lakentje. Het lakentje leg ik altijd tot onder haar schoudertjes. Het geeft een beetje een gevoel van geborgenheid voor haar, althans dat is mijn idee ervan. De slaapzak houdt haar warm. Afhankelijk van de temperatuur kies ik de slaapzak uit. Ik heb verschillende slaapzakken, maar welk jaargetijde het ook is, ze heeft altijd een mouwloze slaapzak aan bij ons. Sowieso komt de temperatuur in haar kamertje niet onder de 17 graden. In de winter krijgt ze er een romper met lange mouwen onder en nu slaapt ze vaak in een heel dunne slaapzak met een spaghettiband rompertje.

Mijn zoontje van 3 jaar slaapt in een grootbed met grote kinderen beddengoed, haha. Zijn beddengoed is van het formaat 90×200 cm. In de winter zit het dekbed in zijn dekbedovertrek. Maar in de zomer laten we dat er lekker uit. De afgelopen week merkte ik ook dat hij er niet onder gaat liggen, dan ligt hij bovenop zijn dekbedovertrek. Veel lekkerder. Als ik merk dat het ‘s nachts alsnog wat afkoelt dan dek ik hem gewoon toe voordat ik naar bed ga, maar vaak draait hij zichzelf er toch wel uit.

What's on mama's mind kinderbed

Baby onder een lakentje

Het babybedje opmaken is echt rocket science. Oké niet helemaal waar, maar voor een baby ben je veel voorzichtiger dan wanneer je peuter of kleuter al in een groot bed slaapt. Baby’tjes die heel klein zijn wil je sowieso zo min mogelijk toedekken, maar vooral comfortabel in een slaapzak laten slapen. Een dekbed voor een baby heb ik dan ook nog nooit gebruikt, jullie wel? Wel een lakentje en een wat dikkere slaapzak in de winter.

Mijn dochtertje wordt in oktober twee jaar. Ik ben benieuwd of ze dan al toe is aan een grootbed. Ik kijk er wel naar uit om dan een mooi dekbedovertrek te kopen voor haar, zo’n leuke van Frozen misschien?

 

Please follow and like us:

Post Author: mamasmind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *