Design zwarte trapleuning en nieuwe trap

Natuurlijk staat de blog deze tijd vol met cadeautips voor de feestmaand, maar we zijn ook nog steeds druk bezig met klussen in en om ons nieuwe huis. In augustus zijn we verhuisd, maar hebben weer eerst het hele huis verbouwd. Een groot project, maar met een heel mooi resultaat. Hoewel we nog genoeg te doen hebben, wonen we inmiddels fijn in ons, naar onze eigen smaak, ingerichte huis.

Nieuwe trap

RVS trapleuning

Er zat een goede trap in het huis toen we hem kochten, maar we de trap was niet helemaal logisch geplaatst. Doordat het een enorm luie trap was, liep hij ver door. De treden waren vrij breed en zo kwam de trap helemaal tot voorbij de woonkamer deur. Daarnaast vonden we de kleur niet mooi passen bij de vloer. In eerst instantie besloten we daarom dat we de trap wilde bekleden en verven. Maar, daarmee had je nog steeds een trap die vrij onlogisch geplaatst was. Toen we er achter kwamen dat het vervangen van de trap vrijwel net zo duur was als het opknappen van de trap, besloten we hem helemaal weg te laten halen. Een timmerman plaatste een nieuwe trap, die we zelf met de hand hebben wit geverfd. We gaan de treden nog laten bekleden, maar helaas gaat dat pas in december gebeuren.

RVS trapleuning

Zwarte trapleuning

De leuningen van de oude trap zijn ook weggehaald en we kozen voor een nieuwe zwarte design trapleuning. Het is op moment wel echt een trend om zwarte kozijnen en zwarte accenten in huis te hebben. Dat vinden wij ook erg mooi en aangezien we ons huis redelijk in die trend hebben ingericht was een zwarte trapleuning de mooiste oplossing. We wilde natuurlijk wel een kindveilige trapleuning, want met twee kleine kinderen in huis wil je geen ongelukken op de trap. Bovenaan de trap zat geen leuning toen we het huis kochten, waardoor de kinderen eigenlijk nergens zich konden vasthouden, behalve met hun hand tegen de wand. Dus die hebben we heel gauw opgehangen. We kozen ronde gladde leuningen, waar kinderen niet achter kunnen blijven hangen met hun kleine vingertjes of kleding. We zitten wel inmiddels in een leeftijd met de kinderen dat er geen traphekje meer nodig is. We hadden in het vorige huis nog een rollup traphekje hangen, dat was in principe ideaal, omdat het weinig ruimte in neemt, maar toch vind ik het zonder traphekje wel een stuk mooier!

RVS trapleuning

Inmeten van een trapleuning

Een heleboel werk tijdens een verbouwing bleken we best zelf te kunnen doen. Wanneer je zelf dingen inmeet, zoals je jaloezieën of je horren, dan kan dat veel geld schelen. Een inmeten van een trapleuning kan je ook zelf, we bestelden de trapleuning op de website van RVS-trapleuning en daar staan ook handige tips voor het inmeten van een trapleuning.

trap rvs trapleuning

We zijn superblij met het resultaat. Het ophangen van de trapleuning ging ook makkelijk. We hadden nog een tijdje getwijfeld over de lengte van de leuning, omdat we precies boven een stroompunt uitkwamen, maar onze keuze voor een 200 cm lange trapleuning heeft heel goed uitgepakt. Ik ben helemaal benieuwd naar het uiteindelijke resultaat als de trap ook bekleed is. Er komt namelijk zwarte bekleding op de treden. Helaas, is het ook zo dat tijdens verbouwing er ook best wel wat dingen niet volgens planning gaan. Zo is onze eettafel die we in juni bestelden nog steeds niet binnen, moet de vriezer nog na geleverd worden voor de keuken en hebben we nog wel wat klusjes te doen!

Lees ook: Flamingo behang voor kinderkamer
Top 5 home gadgets

mamasmind

Hi, welkom op de blog What's on mama's mind. Ik ben Kim, oprichter van deze mamablog en lifestyle- en reviewwebsite What's on mama's mind. Op deze site lees je ervaringen van andere moeders, maar vind je ook tips voor de leukste must-haves, must-do's en must-reads voor moeders met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *